11
 • VolJin
  #11
  Akik védik a bitcoint, azok a jelen világ érték és fogalomválsága miatt teszik azt, a valóságba és a rendszerbe vetett bizalom hiánya miatt. Mert a bankrendszert, és az államot utálni kell, ez meg azoktól független. Ahogy egy kávénak lehet a harmónia nevet adni, amikor az egy harmóniától messze álló energialöket, amikor minden elveszti a valós jelentését, amikor a legkevésbé tudják az emberek a dolgokról, hogy mik is azok valójában, mert a vécéöblítőre azt írják, hogy friss tavaszi gleccser illatú (nincs is illata egy gleccsernek) akkor már elég azt mondani egy matematikai feladat megoldásaira (ez a bitcoin, és a feladat megoldása a bitcoinbányászat), hogy az egy pénz.
 • Sequoyah
  #10
  Az a baj, hogy van olyan piramis-jatek ami egyertelmuen piramisjatek.
  Aztan van az MLM, ahol a profit a termekek eladasabol szarmazik, bar piramis-semara epul.

  Aztan a ketto kozott van egy rakas ceg ami papiron MLM, valoban adnak el valamit, de a profit egy resze az az ujonnan belepoktol szarmazik. Fuggoen attol hogy a valos profit/ujonnan belepoktol beszedett penz milyen aranyban all egymassal, akar teljesen legalisak is lehetnek ezek. Ha esszel csinaljak, akkor nehez tenyszeruen kimutatni, hogy a profit az az ujonnan belepoktol szarmazik, meg nehezebb ennek illegalitasat a birosag elott bizonyitani...

  A Bitcoin is ebben a szurkezonaban van. Bar ha ranezunk akkor egyertelmu hogy minden profit az ujonnan belepoktol szarmazik, es nem a penz hasznalatabol ered. De ezt jogilag nagyon jol el lehet kenni, es nehez olyan jogszabalyt alkotni, ami mondjuk a Bitcoinra ervenyes, de egy tozsdei reszvenytarsasagot nem erinti, azzal tovabbra is lehet kereskedni, akkor is ha epp buborek van.
 • zola2000
  #9
  Már van olyan, a terhet

  https://coinmarketcap.com/currencies/tether/
 • zola2000
  #8
  Szerintem te sem.
 • VolJin
  #7
  Azt sem tudod mi a cryptovaluta...
 • VolJin
  #6
  A bitcoinnak nem hibái vannak, hanem bűn a létezése. Aki kitalálta, és aki felfuttatta, azt faszkorbáccsal kellett volna agyonverni. És ez igaz az összes többi cryptovalutára!
  Impotens balfaszok voltak a jegybankoknál és a törvényhozásoknál. Az elején kellett volna betiltani!
  A cryptovaluta analóg azzal, ha valaki játékpénzről hiteti el emberekkel, hogy pénz. Csak már milliárdokat költöttek rá az emberek. Illegálissá kell tenni, és az a csillióinyi pénz, amit vagyonnak hisznek az emberek, ki kell jelenteni, hogy nem létezik!
 • Sequoyah
  #5
  Ez milyen elonyt jelentene, amikor a hagyomanyos banki atutalas is elvben azonnali, es olcso?
 • felemelő
  #4
  Én is javasoltam, hogy az EU-nak be kellene vezetnie egy kriptopénz eurót.
  A technologia megvan, csak az elveket kell helyretenni és megvalósítani.
  Én egy az egyben az euróhoz kötött, a jegybank által kibocsátott és bevont kriptopénzt javaslok.
  Minden banknak egy az egyben kötelező díjmentesen a bankszámlapénzt vallet pénzre váltani és viszont.
  Még annyi megszorítást tennék, hogy egy adott pénzösszeg felett (ez lehet halmozott határ is) csak regisztrált ellenörzött állampolgárok vagy jogilag az EU alá magukat helyező kontrollált személyek forgalmazhatnak.
  Kis összegekre (mondjuk évi 1000 euróig) megmaradhat az anonimitás, amit a készpénz is nyújtana, vagyis ott is labdába rúghat.
 • Sequoyah
  #3
  Nem biztos hogy "szar". Csak azert mert a BitCoin szar, es arra lett kitalalva hogy paran meggazdagodjanak masok karara, attol nem minden kritpovaluta szar.

  A BitCoin ket legnagyobb hibaja mind konnyen kikuszobolheto. A tranzakcios koltseg drasztikusan csokkentheto ha a "proof of work" helyett mas technologiat hasznalnak, pl "proof of stake", tobbek kozott. A kinalat, es az arfolyam is szabalyozhato normalisan.

  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.08.21. 20:20:55
 • zola2000
  #2
  Ennek nem sok köze van a "vad" kriptopénzekhez...
 • VolJin
  #1
  Uram atyám!
  Már egy jegybank is részt vesz ebben a szarban...