4
  • Sequoyah
    #4
    A gond az, hogy a vesztesegre csak becslesek vannak, igazabol fogalmuk sincs mennyi lesz. Lehet alacsony, mert Applet ugyis a penzesebbek vesznek? Vagy egy csomo rossz ados kihasznalja a lehetoseget es tomegesen igenyelnek ilyen kartyat?

    A maximum veszteseg szerencsere limitalt, az osszes ember osszes hitelkeretenek a szummaja, es talan kisebb mint az Apple keszpenz tartaleka. De a befektetoi elvaras az az, hogy ez profitabilis legyen, nem az hogy ne legyen tul veszteseges.
  • FLD
    #3
    Ennél a módszernél, amit írtál az lehet a rossz adósok miatti veszteség figyelmen kívül hagyásának az oka, hogy ezzel a módszerrel olcsóbban tudja majd az Apple magát reklámozni. Vagyis a rossz adósok okozta veszteség szerintem kevesebb lesz, mint az általában reklámra elköltött pénz mennyisége.
  • kvp
    #2
    Anno a Goldman Sachs volt az egyik bedolt es kimentett ceg az ingatlanhitelezesi botranynal. Itt is erre jatszanak. Valoszinuleg az esetleges vesztesegeket az Apple zsebbol allja, viszont nagyon gyorsan tudnak vele piacot szerezni. A rossz hitelesek egy ido utan kiesnek, az Apple pedig kap egy nagy es joreszt egyseges piacot.
  • Sequoyah
    #1
    Remelem hogy a Goldman Sachs tudja mit csinal, mert hogy az Applenek lovese nincs a hitelkartya bizniszrol az biztos...

    A General Electric is eppen most bukik bele abba, hogy olyanba utotte az orrat amihez nem ertett, ami szinten a penzugy volt... Bar ok sajat maguk csinaltak, nem egy hozzaerto ceggel tarsulva.