9
  • AcsMarci
    #9
    Össze kellene fognia a világnak és brutális vámokkal sújtani azt USA-t, plusz minden Európában működő amerikai vállalatot felszólítani, hogy a kémkedési veszély miatt adják el az itteni érdekeltségeiket európai cégeknek.
  • Zombee
    #8
    1000 éves probléma itt Közép-Európában, azokat a turulmadaras barmokat is úgy ideette a fene, azóta se mentek nyugatra. :)
  • Sippie
    #7
    szír? már akkoriban is voltak migráncsok?
    :D
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #6
    "Egyebkent a mezogazdasag igencsak kiszamithatatlan agazat"

    Ennek nem sok köze van az USA pénzügyi rendszeréhez. Egy ügyes farmer legalább négyféle dolgot termel, így szinte sosincs olyan, hogy mínuszt termeljen. Itt Magyarországon nagyszüleim 50 év alatt mindig haszonnal zárták az évet, pedig komolyabb jég, vagy fagykár átlagosan minden 2. évben jelentkezett. Fiatalabb korukban, ha nem termelnek hasznot éhen haltak volna, annyira szegények voltak. Szerencsére mindig jutott szír és hagyma a kenyérre :-)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2019.08.07. 11:37:23
  • ostoros
    #5
    Amíg be nem veri a fejed a robot jogokért. :)

    Mellesleg a rabszolga felszabadítás után ugyanúgy ott dolgoztak a négerek a gyapot földeken, csak pénzért. Kevesebb pénzért, mint amit a korábbi tulajaik költöttek rájuk ruhában, élelemben és lakhelyben... Ami azért mutatja, hogy mekkora álszentség ment arrafelé.
    Szóval én támogatom a gépesítést legalább ilyen helyeken.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.06. 19:59:08
  • Sequoyah
    #4
    robot > rabszolga

    Egyebkent a mezogazdasag igencsak kiszamithatatlan agazat (idojaras, jarvanyok stb...), es az USA brutalisan eros penzugyi rendszere lehetove teszi hogy az ott dolgozok ne fuggjenek ezen veletlen korulmenyektol.
    Nyugodtan befektethetnek, es ugy altalaban gondolkozhatnak hosszutavon, fenntarthato gazdalkodasban, mert nem mennek csodbe ha eppen a legnagyobb adossag eveben jon az aszaly.
    A gepesites ennek csak egy kovetkezmenye a sok kozul, ami sokkal hatekonyabba teszi ezt az iparagat.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.08.06. 19:54:58
  • ostoros
    #3
    Biztos így van...
    Mivé fajul ez a világ, már a niggerek sem a gyapotföldön dolgoznak. :)
  • Sequoyah
    #2
    Amerika rendelkezik a vilag talan legfejlettebb mezogazdasagaval, szoval nem csoda ha exportaljak is.
    Szoja, mindenfele magvak peldaul, de arra is jo esely van, hogy a Vietnamban gyartott polodban a gyapot az az USA-bol szarmazik. Ez utobbit peldaul azert szeretik a gyartok, mert a 3. vilagbeli gyapotszedok nem zsirozzak ossze a szalakat a kezukkel, hanem a gepesitett szedesnek koszonhetoen tisztan erkeznek jo minosegben.
  • ostoros
    #1
    "Mikroblogjában az elnök felrótta Pekingnek, hogy újra akarja tárgyalni a tervezett kereskedelmi megállapodást, valamint nem teljesítette a több amerikai agrártermék vásárlására tett korábbi ígéretét."
    Agrártermék? Na ezen meglepődtem.