14
 • csigafi #14
  Hát ez számomra nagy csalódás volt sajnos. Az őtlet nem rossz de nem egyedi már yutun voltak fent hasonló amatőr feldolgozások talán innen vették az ötletet a készítők is. És mivel pénz volt rá így megalkották. Egynek elmegy az 1x nézhetős kategóriában de nem kéne ezt sorozatban gyártani a jövőben szerintem :-). Bárr lehet talán sose voltak a walt dysney-nek saját öteletei. Minden esetre régebbi alkotásaik nekem tetszenek. mind film mind mese feldolgozásban. Bár van amivel nem értek egyet de ez lényegtelen.
 • quatlander
  #13
  A korai disney rajzfilmek igen csak jók voltak.
 • Zoliz
  #12
  Egyetértek. És akkor van gond a remakekkel amikor az eredetit gyalázza és azzal az veszit fényéből..
 • Ender Wiggin
  #11
  Azért utálhatja, aki a rajzfilmen nőtt fel, mert ebből hiányzik ugyanaz a kedvesség. Mindvégig érződik ellenben a feleslegesség, és a félelemetes élethűség sem tesz jót (van olyan, hogy egy hétéves szereti a rajzfilmeket - a CN-es sorozatotot Simba gyerekéről is, de ezen elsírja magát).

  Ami az eredetiséget illeti, mondjuk a rajzfilm is egy pofátlan lopás volt (annak ellenére, hogy mindenki hangsúlyozta, hogy totál saját munka), az eredeti egy japán képregény volt, a Kimba nevű oroszlánról (a rajzfilm amúgy egy az egyben lop jelenet beállításokat is a japán verzióból). Már kérdés, hogy a Disney a teljes története alatt nem is csinált saját terméket, csak ismert meséket, könyveket adoptált (de Walt regnálása alatt legalább csupaszív munkáik voltak, ezek a kaptafa CGI fosok meg inkább termékek). Saját ötlet, ami a saját fizetett forgatókönyírói stáb szellemi terméke (lekopogom, hogy saját), csak a Pixar felvásárlásával jelent meg a palettán...
 • Sequoyah
  #10
  A micimacko az eppen egesz jol sikerult. Foleg azert, mert egy beszelo jatekmackorol van szo, szoval a realisztikussag uyanugy nem koti a kezuket, mint egy rajzfilm eseten.
  Ez az oroszlankiraly pedig epp ott rontja el, hogy probal ultrarealisztikus lenni latvany tekinteteben, szoval az oroszlan az nem fog elkezdeni neked tancolni...
 • professional
  #9
  39 vagyok és simán beülnék mégegyszer megnézni az összes Disney rajzfilmet a moziban, mint ahogy az összes régi klasszikust is! A T2 valami elmebeteg volt a Corvin hangrendszerén!
 • Archenemy
  #8
  Bocs de pont az oroszlánkirály aztán egy ízig-vérig konzervatív történet (hagyományok, királyok, méltóság = jó ami rendezettséget és boldogságot hoz. Ezzel szemben a lázadás, a régi rend felforgatása, a hiénák eljövetele -> népek keveredése meg rossz, ami káoszhoz és szenvedéshez vezet. Vannak természetüknél fogva nemes, és természetükből fogva gonosz/nyomorult állatok, mindegyiknek megvan a saját szerepe, és nem vezet semmi jóra ezt megbolygatni. A kiválasztott, nemesi vérrel rendelkező oroszlánkölyök pedig felnőve ismét rendre vezeti az országot.)
 • wraithLord
  #7
  Szóval egy filmnél csak egy változó van, a történet. :D
 • cateran
  #6
  "Egy felnőttnek nem nehéz belátnia, hogy más egy rajzfilm, és más egy realisztikus állatos film"

  Igen, ha 2 kulonbozo tortenetrol van szo.....
 • Montanosz
  #5
  micimackóval is pont így vagyok, legutóbbi micimackos filmben egy döglött mackó volt a semmibe révedő tekintett miatt, merev arca meg mint egy álarc valami horror filmben

  ellenben itt a trailerek azért tetszettek, am majd megnézem és megítélem
 • gombabácsi
  #4
  disney, ipari termékgyár, ahol marketingesek és pszichológusok gyártják a mérget.
 • wraithLord
  #3
  Szerintem ez hülyeség. Ez tök más műfaj, maximum a gyerekek várják el tőle ugyanazt, amit egy rajzfilmtől lehet elvárni.

  Egy felnőttnek nem nehéz belátnia, hogy más egy rajzfilm, és más egy realisztikus állatos film (személy szerint utóbbiért nem kifejezetten rajongok, de egy Oroszlánkirály erejéig kíváncsi lennék rá).
  Mivel látta a rajzfilmet, hozzá tudja társítani az eredeti mondanivalót, és azokat a dolgokat, amit a rajzfilm át tudott adni... plusz a saját érzéseit, amit akkor élt át, amikor nézte a rajzfilmet.

  Az más kérdés, hogy gyerekeknek nem feltétlenül való, és önállóan nem állja meg a helyét. Legalábbis ott nem, ahol az eredeti van.

  Utálni? Miért? Attól, hogy van egy ilyen film is az Oroszlánkirályról, az eredeti még megmarad...
 • Ender Wiggin
  #2
  Pont, hogy aki látta, amiatt fogja utálni, hogy nem tud elvonatkoztatni az "eredeti"-től. Gyereknek csakis a rajzolt Disney. Ezek a műanyag szarok inkább félelmetesek.
 • wraithLord
  #1
  Egy csoportot biztos betalált a film: az állatvédő állatbarátokat. Ők biztos bele tudják élni magukat az állatok halálába, elárvulásába, visszatérésébe, bosszújába stb. :D

  Azért kíváncsi vagyok rá, a trailerek alapján elég jól néz ki.
  Meg igazából csak az lesz bajban, aki nem látta az eredeti rajzfilmet. Aki igen, az úgyse tud tőle elvonatkoztatni, belelátja azt ennek a remake-nek minden egyes jelenetébe, plusz a zene, és máris nem lesz olyan rossz... Valamilyen szinten rafináltak ezek ott a Disney-nél... :D