38
  • TokraFan
    #38
    Nincs ezen mit vitatkozni. Te nyugodtan tiltsad otthon a gyereknek a modern technológiákat és ámítsad magad azzal, hogy nem fog a hátad mögött kijátszani ha máshogy nem megy. Csak majd ne lepődj meg ha kiderül, mégsem volt elég neki a lepkegyűjtés vagy a bádogdoboz készítés a kurultájon, nemzethy sámán dobolással.
  • ostoros
    #37
    Baromságokkal nem vagyok hajlandó vitatkozni.
  • TokraFan
    #36
    Most sem láttam tőled egyetlen tényekkel megtámasztott érvet sem, ahogy azt már megszokhattuk tőled...
    "Hazudsz!, hitetlen vagy!, szeretet hiányban szenvedsz!, troll vagy! stb." Maximum ennyit tudsz a levegőbe puffogni, kb. bárhol.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.07.22. 12:48:13
  • defiant9
    #35
    Az hogy a primitív troll-t kiáltó vitakultúrádat minősítettem az egyben tagadás is. Itt is te voltál aki elkanyarodott a témától és az offtopic személyeskedésre terelődött. Nálad egyébként az ok nagyon egyszerű, nincsenek érveid a témában, de kényszeresen mondani akarsz valamit amivel tompítod a butaságodból fakadó felsüléseidet.
  • ostoros
    #34
    A trollkodásod oka pedig a szeretethiány. Nem is tagadtad. Majd küldök papírzsepit, hogy ne legyen vizes a párnád, amikor álomba sírod magad.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.21. 19:12:08
  • defiant9
    #33
    Te vagy az egész fórumon az egyetlen aki megrekedt azon primitív szinten ahol azt hiszi hogyha már nem tud mit mondani akkor elég troll-t kiáltania és akkor igaza is van a végső ultimate szó kimondásával. Az ilyen pótcselekvés az ovis kommunikációs szintet meghaladva már erősen kínos a használójára nézve.
  • ostoros
    #32
    A trollkodásod oka pedig a szeretethiány.
  • ostoros
    #31
    Te vagy itt a bigott. Ami a rózsaszín ködös nézetedbe nem fér bele, azt megbélyegzed.
    Ami a bigottság ismérve.
  • TokraFan
    #30
    Pontosan így van...ismerjük már ostorost és bigott, tényeket mellőző nézeteit is.
  • defiant9
    #29
    "Lapozzunk"
    Ez az elhessegetős hsz. is csak egy újabb megnyilvánulása a kognitív disszonanciádnak:
    A disszonanciát okozó gondolatoknak tulajdonított jelentőség csökkentése, akár ezen gondoltak teljes elfelejtése

    Egyébként amiről Tokra ír az is egy valós pszichológiai jelenség, kortárscsoportnak nevezzük és kb. minden kicsit is megfigyelni/gondolkodni tudó számára nyilvánvaló a létezése.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A nevelési intézményeknek a szocializációban betöltött másik fontos szerepe az, hogy a gyerekek itt találkoznak a kortársaikkal először. Bár már az óvodáskorban is igyekeznek a gyerekek a többihez hasonlítani, mégis a kortárscsoport igazán fontossá kilenc-tíz éves kor után válik. Serdülőkorban az, hogy a többiekre hasonlítsunk nézeteinkben, öltözködésünkben, szokásainkban, viselkedésünkben, fontosabb, mint a szülők, a felnőttek véleménye. A serdülők önértékelését inkább határozza meg a társak véleménye, mint felnőttekké. A kortárscsoportban gyakori az erős összetartás, elkötelezettség. Itt tapasztalnak meg a gyerekek először olyan emberi kapcsolatokat, viszonyokat, amelyek az egyenrangúság elvére épülnek
  • ostoros
    #28
    Aha, aha, persze, persze. Igazad van mindenben, az ápolók már várnak rád. Lapozzunk.
  • defiant9
    #27
    Ostoros amit produkál az ismert pszichológiai jelenség, a kognitív disszonancia. Ennek egyik megnyilvánulási formáját látjuk most.
    amikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át.
    A disszonancia csökkentését szolgálják az énvédő, elhárító mechanizmusok, a racionalizálás, a tagadás, a kivetítés, a meg nem történtté tevés stb.
  • ostoros
    #26
    Igen, hazugsággal vádollak. Ismerlek eléggé ahhoz.

    A kis költeményedet pedig feleslegesen cizellálod. Hiteltelen.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.20. 18:10:34
  • TokraFan
    #25
    Hazugsággal vádolsz látatlanban, tehát tipikus hívő vagy. Nem a tények érdekelnek, hanem elképzelsz valamit amiről te egyszemélyben azt gondolod, hogy igaz, és utána ebből indulsz ki, függetlenül a valóságtól! Ez mondjuk engem egyáltalán nem érdekel, de számodra rengeteg problémát fog okozni még az életben. Igazság csak egy van.
    Igen, beleláttam a család életébe, legalább is, ebbe a szegmensébe, mert a srác a fiam barátja volt. Pontosan tudom, hogy amikor már mindegyik fosbúkozott -igen, az iskola is és az osztályfőnök is ott értesítette mindenről a szülőket-, amikor a többi srác már kívülről fújta mi az a processzor, mi az a VGA kártya, mikor már folyamatosan neteztek és értesültek olyan hírekről, melyek a TV-ből soha nem jutottak volna el az emberekhez, amikor a többi már tudta mi az a mém, mit jelent a netes "szakzsargon", akkor ennek a szerencsétlennek még a Pál utcai hülyéket és egyéb szittya baromságokat kellett olvasnia.

    Egy olyan gyerek, aki képtelen haladni a többivel, kiszorul, lemarad, kiközösítik. Ez akkor is így van, ha te nem hiszed el. És persze ott van a gyerek szempontjából a lényeg, a játékok. A többi már nagyban játszott mindenféle címmel, ez a nyomorult srác meg csak vágyakozva nézhette, mert nem volt semmilyen eszköze, amivel ő is játszhatott volna. Ebből az lett, hogy suli után azt hazudta otthon, hogy különórára megy, vagy azt, hogy a barátjával mennek kicsit sétálni, közben meg a jó kis eldugott helyükön tolták a játékokat. Később kamaszkorban a gyerek annyira bekattant,hogy a szülei ellen fordult és egyre kevesebbet járt már haza. Ennyi. Nem érdekel, hogy elhiszed vagy sem, mert ez az igazság akkor is, ha a fejed tetejére állsz és behaluzol magadnak egy alternatív valóságot (mint a csernobili komcsik, akik napokig hitegették magukat azzal, hogy semmi vészes nem történt)!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.07.20. 18:01:36
  • ostoros
    #24
    Ostobaság. Az is hülye, aki elhiszi. Ezt a történetet olvastad valahol a neten, és sajátodként adod elő. Kösz szépen, de nem veszem be. Még ha valóban történt valakivel hasonló, az sem így történt. Persze, majd pont tökéletesen belelát valaki egy másik család életébe, és az ezernyi probléma közül kiszedi EZT az egyet, ami őt igazolja. Hogyne, persze, úgy volt, ahogy te mondod. NEM.

    Aki valójában hazudik megint nem a konzervatívok, hanem te vagy. :(
    Csak azt nem értem miért jó ez neked, hogy hazugságokat terjesztesz...
    Nem lesz tőle jobb sem neked, sem másnak, csak rosszabb...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.20. 15:48:07
  • TokraFan
    #23
    Hogy Te mit _hiszel_ el, az engem már régen nem érdekel, a buta hiszékenységgel nem tudok mit kezdeni. Cserébe eljöhetsz ide, szívesen bemutatom neked a családot és ellenőrizheted...Én a tények embere vagyok, veled ellentétben!
    Ráadásul még a gyakorlatból sem tanulsz. Minden amit tiltanak, csak még vonzóbb egy gyereknek. Ebből adódik aztán az, hogy a kőkonzik gyerekei mindig élnek egy alternatív életet is, amit a szüleik elől elhazudnak. Ha te egy ilyen hazug családi környezetben szeretsz élni, a te bajod, nem rám tartozik. De ha komolyan azt gondolod, hogy bármit megoldasz az otthoni tiltással, és elhiszed, hogy a gyerek nem fogja a hátad mögött megoldani -aminek kb. ezer módja van- akkor naívabb vagy mint eddig hittem!
  • ostoros
    #22
    Kitaláltad ezt a nevetséges történetet, és ezzel akarsz itt befolyásolni másokat. Kamu gép.
  • TokraFan
    #21
    A hülyeség helyett inkább a tényekre válaszolj! Mit érsz el azzal, ha otthon tiltod a gyereket? Szart se...Hogy miért, azt már leírtam...Megoldja mögötted...Ha _hiszed_, ha nem...
  • ostoros
    #20
    Ja, végül is, a drogozást is lehet mértékletesen űzni, miért is nem lövi be apuka a gyereket, szépen, egyetértésben, és tanítja meg a mértékletességre. :D
  • ostoros
    #19
    Szerintem ezt csak kitalálod.


    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.19. 20:19:09
  • TokraFan
    #18
    Mondom, akkor tolja a haverok telefonján/tabletjén. Nem tudod meggátolni. Fiam osztályában volt egy srác, akinek nem vettek semmit hasonló okból, helyette könyveket kellett olvasnia mert az hasznos -valóban az-, de ettől még a gyerek csak teljesen bekattant, mert a suliban mindenki tolta már a neten, így kimaradt az online közösségekből -ami egyenlő az IRL közösségekkel ma már, főleg egy iskolai osztályban-, nem tudott belefolyni a beszélgetésekbe mert azt se tudta, miről beszél a többi amikor netes/gamer témákról volt szó. Ez aztán oda vezetett, hogy a srác elkezdett otthon hazudni, hogy a szülők abban a hitben legyenek, hogy kimarad ebből az egészből, de közben suli után egyre tovább maradt el, nem ment haza, mert a haverok eszközein pótolta be a vágyait. Aztán még végignéztem, ahogy a szülők ellen fordult emiatt, szóval annyira nagyon nem célravezető a teljes tiltás, nem old meg semmit sajnos!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.07.19. 20:02:04
  • csigafi #17
    Nagyon 1xrű pedig a megoldás a szülő az szülö és kész nem kell még a gyereknek venni ilyen küttüt amig nem tudja felelősségteljesen használni.

    Én megfigyeltem az ismeretségi körömben is hogy azok a gyerekek akiknek van tablet sokkal agresszívabbak türelmetlenebbek mintha valami pszihés hatása lenne ezeknek a kütyüknek az emberekre. Szocializálódás szempontjából mindenképp hátrányt jelentenek.

    Na és gondolom mozgás szegény életmód is párosul ezzel sokaknál. Én jobb szeretek találkozni barátaimmal mint virtuálisan csacsogni
  • TokraFan
    #16
    "az ezekhez valo hozzaferest fizikailag es szoftveresen is lehet korlatozni: tehat akkor jatszhat a gyerek, amikor megengeded neki."

    Nem tudom van-e gyereked, de hogy ez így nem működik, azt állítom! A probléma az, hogy ezt csak otthon leszel képes megoldani, de a közösségben a gyerek a Te tudtod nélkül a haverok eszközein kékülésig tolja tovább. Vagyis az otthoni tiltás csak azt eredményezi, hogy amint abba a korba ér, elkezd kimaradozni, mert a haveroknál megkapja azt, ami otthon tiltva van!

    Az egyetlen megoldás az, ha a gyereket barátként kezelve és őket megértve, megtanítjuk a mértékletességre! Aki képes mértéket tartani, az bármiben képes lesz, és onnantól nem téma sem a digitális eszközök problémája, sem az alkohol se semmi, amit egyébként tiltással lehetetlen kezelni! Ezt viszont egészen kis korban el kell kezdeni, egy kamasz gyereknél már esélytelen.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.07.19. 16:28:16
  • Sequoyah
    #15
    Meg mindig jobb mint egesz nap a TV elott ulni. A telefon legalabb interaktiv, es emiatt nem butit annyira mint a TV, ami szigoruan egyiranyu informacioaramlast biztosit.
  • cateran
    #14
    "Még senki nem tudja, hogy a képernyők előtt felnövő fiatalság milyen társadalmat fog alkotni"

    De, lehet tudni....
    "According to the New York Post, on the morning of July 14, Brandon Andrew Clark, 21, posted photographs of Devins' body to Instagram and Discord. Before taking the "grisly" photographs, Clark, who was dating Devins, allegedly slit her throat, reports The New York Times."
  • ugh
    #13
    Es az miert is baj ha lekoti?
    Anno a kepesek voltunk 8-10 orakat zsinorban legozni. Vagy bringaztunk 6-8 orakat es total leegve jottunk haza (az biztos kurva egeszseges volt).
    Vagy rajzolni egesz nap.
    A gyerek amit szeret azt kepes a rohadt sokat csinalni mert bejon neki.
    A lenyeg az, hogy ne hulyuljon el tole.
    (Ez igaz a felnottekre is azert basznak pl. agyba szajba, vagy isznak, neznek valami buzi sorozatot.)
    Van sok kreten ez teny.
    Pl az a majom aki 6-8 eves gyereknek engedi, hogy gta-zzon.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.07.19. 13:52:53
  • ugh
    #12
    "azért egy ilyen tanácsadóhoz első kérdésem az lenne, hogy hány gyereke van és hány évesek, mert úgy könnyű okosakat mondani, ha a valóságban az életbe nem próbálta ki saját maga a "módszere" hatékonyságát.. "

    +1
    Konnyu okosakat mondani amikor a 2-3 kolkevel 10 percet foglakozik a tobbit meg a bebiszitter.
    Pofadzani is konnyu annak akinek nincs, amikor haza mesz faradtan es te is kikapcsolodnal, de majd kimesz vele labdazni a jatszoterre nem? 38 fokban basszameg.

    Nekunk akkoriban (80-as evek), plane videken konnyu volt kimentunk pl. bringazni.
    Egy faluban, vagy egy kisvarosban ok.
    De a fovarosban mit csinalsz?
    Ki lettek engedve utcara a fergek meg a gyagyasok.
    Ki sem mered engedni 14 eves koraig egyedul.
    Az mas teszta, hogy mi tudtunk legozni ezek a mai kis "pancserek" (az enyem is) mar nem, mert ahhoz ugyesseg meg fantazia kene.
    A meset is keszen kapjak mindenfele anmacios szarokkal.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.07.19. 13:47:20
  • Archenemy
    #11
    "azért egy ilyen tanácsadóhoz első kérdésem az lenne, hogy hány gyereke van és hány évesek, mert úgy könnyű okosakat mondani, ha a valóságban az életbe nem próbálta ki saját maga a "módszere" hatékonyságát.. "

    +1

    Addig mindenki tökéletesen tudja, hogy hogyan kell nevelni egy gyereket, amíg ki nem próbálja.
  • Shiwo
    #10
    volt valami cikk régen, hogy ha a gyerek azt nézi, hogy mások hogyan játszanak, akkor beleéli magát, mintha ő maga játszana (csak mondjuk nem hal meg az első ellenfélnél non-stop), és ugyanúgy átéli a sikerélményt, mint aki ténylegesen játszik..

    meg például az én fiam a Super Mario gameplay-eket imádja, és csak úgy hivatkozik rájuk, hogy Mario-s mese.. örömmel elnézik akkor is, ha nincs története, tán lehet saját kis fejükben körítenek neki valamit, és ha mondjuk egy mesét elnémítasz, attól még ugyanúgy bámulni fogja, mintha lenne hangja.. gondolom hasonló elven nem zavart engem kis koromban, amikor még csak az osztrák 1-en ment mese németül, s aminek szövegéből egy kukkot nem értettem.. a lényeg, hogy neki az nem "játék", hanem egy mese.. és hát elég sok olyan mese van, amiből a gyerek nem feltétlen tanul bármit is, szóval mennyivel másabb ? semmivel..

    azért egy ilyen tanácsadóhoz első kérdésem az lenne, hogy hány gyereke van és hány évesek, mert úgy könnyű okosakat mondani, ha a valóságban az életbe nem próbálta ki saját maga a "módszere" hatékonyságát..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.07.19. 12:24:36
  • nlght
    #9
    Annyi minden tulajdonlását engedélyhez köti az állam, de a gyerekvállalást nem. Pedig annyi s*gghülye, f*szparaszt van gyerekkel és b*szik nevelni, a gyerekből meg sokszor egy lelkisérült, antiszoc, pöcs lesz.
  • barret
    #8
    Ha kap a gyerek egy kütyüt ami érdekli,addig van nyugton,amíg az leköti. Addig sem kell vele foglalkozni. Ezért vannak már 3-4 évesen monitor elé ültetve.A TV hamar unalmas lesz,mert nem interaktív. Régen az volt nyerő,ma már van "jobb".
  • BrockSamson
    #7
    Ez igy sarkos. A szulo nyogodtan vehet eszkozoket a gyereknek, de az ezekhez valo hozzaferest fizikailag es szoftveresen is lehet korlatozni: tehat akkor jatszhat a gyerek, amikor megengeded neki. Ugyancsak hasznalhato a dolog fegyelmezesre, mert meg tudod a gyerektol vonni.
    Ezt eljatszottuk mar TV, PC, konzol es minde egyeb kutyu eseteben, es mindig oda lyukadunk ki, hogy ez neveles kerdese.
  • bundasjezus
    #6
    Jobban belegondolva, csak azért vettem okostelefont 2016 februárjában, hogy exem után leskelődhessek facebookon, majd instagramon és hogy kipróbálhassam a Tindert. Azelőtt boldogan elvoltam a széthajthatós butatelefonommal. Ciki, de vállalom.
  • professional
    #5
    Amíg nyomkodják addig sem kell velük foglalkozni és lehet nyomkodni a telót...ennyi.
  • Mentol
    #4
    8-10 évesen?? Nem egy ismerősnél a fele annyi idős kölök rohamot kap, ha elveszik tőle a mobiltelefont. Múltkor megnéztem, mit csinál rajta. Bakker, játék végigjátszásokat les a youtube-on, meg a twitch-en. Annak meg mifax értelme van??? 4 évesen.
  • Yagami
    #3
    "Nem tudnak mit kezdeni a szülők az állandóan a telefont nyomkodó gyerekeikkel "

    Jaaaaaaaaj, szegénykék, hát kellett a kezükbe baszni 8 meg 10 évesen, ugye? Egyébként rohadtul haragszom erre a majom (nem tudok rá jobb szót mondani) 40-es -50 es generációra, aki ezt (is) elbaszták jó előre. Most meg siránkoznak? :D

    És ezt generálja baszd meg a nulla tanácsaikkal, lehet szarrá keresni magukat a semmivel:
    "Az új tevékenység annyira kifizetődő, hogy Pollard például a régi munkáját már fel is adta és két céget alapított."

    Egyszerűen okádék ez a világ már tényleg :)
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.07.18. 19:51:30
  • dregnarr1 #2
    Hm, nem rossz, új karrier.
  • dyra
    #1
    Gyerekek? A felnőttek se tudnak mást csinálni. Kb én is 10 percenként tuti előveszem. Beteg dolog de ez van.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.07.18. 17:39:31