4
 • duke
  #4
  Ket fuggetlen dolgot, a legszennyezest, es az olcso hatekony kozlekedest kell megoldani. Az elektromos onvezeto mind a kettot megoldja. A toltes meg egyre kisebb problema. Es a gyakorlatban szerintem kizart, hogy egy taxinak ne legyen par fuvar utan, 10-20 perce tolteni, amig varakozik a kovetkezo utasra. 5-10 szazalekkal nagyobbra kell meretezni a flotat, hogy mindig legyen feltoltott szabad auto. A legitarsasagoknal is alando problema a 100 szazalekos hatekonysagra torekves, mert valasztani kell, hogy vagy az utas repul, vagy a csomagja, a ketto egyutt ritkan teljesul. :))) Esetleg meg jol meg is verik az utast, ha nem akar magatol leszallni a tulfoglalt geprol.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2019.07.21. 02:22:16
 • kvp
  #3
  A cikk tobb dolgot kavar. A dizeltaxik elektromosra cserelese javitana a lokalis levegominoseget. Ettol foggetlen az automata taxik hasznalata, ami a vezeto elhagyasaval es a 7/24-es uzemmel a cegek profitratajat novelne.

  Ha a lokalis levegominoseg a fontos, boven eleg a soforos elektromos auto.

  Ha meg a maximalis profit, akkor a hibrid dizel-elektromos automata taxik az idealisak, mert azok gyorsan tankolhatoak, igy kisebb az idokiesesuk.
 • leeloodallas
  #2
  Javíthatnak. Kb. fél ezreléket. Gratulálok.
 • Ender Wiggin #1
  már megint ez a keverés. a nagyvárosi levegő minősége meg az üvegházhatűsú gázok az két külön dolog...