5
  • felemelő
    #5
    Pontosan. Egy akadémiai munkában az a mondat, hogy "mint köztudott..." értéktelen.
    Az hogy "Smith a Scientist Magazin XXX. számában leírt bizonyítása alapján" meg értékes.

    És ha pár ilyen britt tudósok által kísérletileg bizonyított "evidencia" összeépítésével vezet le valaki egy új eredményt, akkor az bizonyítottnak tekinthető, nem csak valamiféle sejtés "evidenciák" alapján. :)
  • Sequoyah
    #4
    Nem csak az EU, minden szabad orszag ilyen.

    Annal hogy barmilyen kutatas kaphat penzt csak egy rosszabb van a tudomany szamara. Hogy ha van egy donteshozo, aki a sajat kenye-kedve szerint oszt es megvon tamogatasokat csak mert nem tetszik egy kutatas, es haszontalannak tartja.

    A tudomanyos kutatasoknak az a lenyege, hogy nem tudjuk elore mi lesz a vegeredmeny, es mi bizonyul kesobb hasznosnak es mi nem. Utolag konnyu okoskodni hogy csak megallapitottak amit eddig is tudtunk. Helyes, ennyivel maris okosabbak vagyunk, hogy amit eddig hittunk, azt most ala is tudjuk tamasztani tenyekkel. De benne volt az is a pakliban hogy amit intuitivan hittunk, az igazabol nem is igaz, es fordulatot okos az adott temaban. Gyakran megtortenik ez utobbi is. A fenti kutatas epp nem ilyen, de nem baj ez, a tudomanyos modszer alkalmazasanak termeszetes kovetkezmenye, hogy bizonyos eredmenyek unalmasak.
  • NEXUS6
    #3
    Az EU is ma már bármilyen baromságra ad pénzt, szal szerintem ilyen kísérletet itthon is kéne már végezni. Ha valakinek van mondjuk pszichológus végzettsége én szívesen segítek az EU-s projekt elindításában. :)

    "A twitterezőknek előírták, hogy legalább öt tweetet kell küldeniük egy rész alatt, emellett mindenkinek részletesen le kellett írnia a tapasztalatait. "
    Hát ez aztán objektív kísérlet volt mondhatom. Az ilyen kísérleteket mondjuk úgy szokták csinálni, hogy a résztvevőknek tök mást mondanak, nehogy az elvárásaik, vagy a kísérletet irányítók elvárásai befolyásolják az eredményt.

    Amúgy persze igaz, amit nagy vehemenciával megállapítottak, aki beregelt már valami közösségi oldara és ott aktív életet él, az saját tapasztalatból tudja. Ehhez nem kell doktori végzettség.
  • Bruce_Willis
    #2
    Ezeket a kutatásokat ők maguk, az "áldozatok" végzik szerintem.
    Azt látom, egy családi vagy baráti összejövetelnél észre sem veszik magukat a folyamatosan facebookon csüngők, csak mi szólunk nekik hogy hagyja már abba.
    Nekik ez fel sem tűnik. Ezt a kutatócsoportot is ilyenek hozhatták létre. :)
  • Zulu12
    #1
    És ehhez egyetemi kutatók kellettek? Mégis ki fizet ilyen kutatásokért? XD Én is akarok ilyen marhaságokat csinálni jó sok pénzért XD

    Az ilyen szintű hülyeségre már nem tudok mit mondani.