9
  • zetortraktor
    #9
    Egyébként meg miért szar úgy élni, ha valaki a film megjelenése előtt tippelget, hogy milyen lesz egy film és mondjuk iszonyatosan várja?
  • zetortraktor
    #8
    Ez mind szép és jó, de mi van, ha megnézel egy filmet és nem szórakozol jól? Akkor majd lehet, hogy vered a falba a fejed, hogy nem hallgattál másokra, akik azt mondták, hogy szar a film. A kérdés itt az, hogy megéri-e 10 szarnak tartott filmet megnézni, hogy kettőről kiderüljön, bejön neked, de közben beszopsz 5 valóban szar és mondjuk 3 közepesnek tartott filmet? Vagy megnézel 10 jónak tartott filmet, amiből 4-7 jön be neked.

    Mert azzal, amit te írsz csak azt mondod, hogy mások véleménye helyett neked a reklámok számítanak és jobban bízol a gyártó stúdióban.

    És, ha valami kijön, csak akkor fogod véleményezni, ha megnézed. Ha pedig megnézed, akkor tök mindegy, milyen a film, mert a jegyet már megvásároltad.

  • KaOz
    #7
    Folyamatosan statisztikáról beszéltek, ami szerintem elég gáz.
    Egy filmnek lényege a szórakoztatás.
    Volt már Zs kategória ami nekem tetszett és szórakoztatott és volt példa imdb-n 8-as filmre is, ami unalmas volt.
    Pont nem érdekel, hogy a többség mire szavaz, akkor sem ha az 100.000 ember.
    Ha filmet nézek szórakozni akarok, és herótom van abból hogy megjelenés előtt már megy a spekuláció és a tippelgetés hogy kb.milyen lesz. Szar lehet így élni de ez van, ma ez a divat.
    Majd ha kikön, akkor lehet véleményezni, előre felesleges.
  • Ender Wiggin #6
    Függetlenül Emmerichtől: statisztikailag igazad van, de azért ne vesd el annak a lehetőségét, hogy egy 5.5/10-es film és egy 8.x/10-es film között lehet nagy minőségbeli különbség... meg hát a logikád szerint ha a 2.5/10-es film is nagyon bejön a szavazók egy részének, akkor arra sem lehet tán azt mondani, hogy ZS?
  • zetortraktor
    #5
    " Első látásra is látszik, hogy egy kb. 5,5/10-es film lesz imdb-n."

    Tehát közepes, ami a szavazók lábé 40%-a szerint elég jó lesz, 7-8-9-10/10, majdnem felük szerint pedig közepes, vagy annál kicsit jobb vagy gyengébb, azaz 4-6/10.

    Szerintem nem vagy tisztában a zs kategóriával.

    (Egyébként ez a gond a mai tinikkel, hogy csak extremitásokban tudnak gondolkodni. Valami vagy kurya jó (ld. a menő, elég közepes filmek), ami pedig nem az, az zsékategóraia. középút nincs. meglátsz egy pasit az utcán, akkor az csak "kúrnám" lenne nálad vagy okádék, rá sem néznél. Pedig mind filmeknél, mind embereknél szexuális preferencia tekintetében a legtöbb alany klasszikus átlagos, nem sok a kiemelkedő vagy a zsékat.)
  • KaOz
    #4
    Trollok korát éljük.
    Nem is tudtam, hogy egy előzetesből meg lehet mondani, hogy valami 5,5 értékelest fog kapni. Egy lottót kerek kitölteni.
    Ionvard egészen jól leírtad a lényeget. :)

    Utoljára szerkesztette: KaOz, 2019.06.29. 15:54:27
  • lonvard
    #3
    A midway-i csata tudjátok mihez hasonlít? A Star Wars első (4.) epizódja végén, mikor a Halálcsillag ellen mennek. Amikor elolvastam a csatát, rögtön beugrott, és utánaolvasva nem csak nekem jutott ez eszembe, Lucas is abból merített. Eleve szinte alig volt esély a japánok ellen, de előbb vették észre a japán anyahajókat, mint a japánok az amerikaiakét. 4 japán anyahajó volt 3 USA anyahajó ellen. Az amerikaiak indítottak először. Felszállt a három hajóról 12-12-12 torpedóvető. Ezek külön-külön indultak el a japánok irányába úgy, hogy pontosan nem tudták merre vannak. Ezek után szállt fel 12-12-12 zuhanóbombázó, az üzemanyagproblémák miatt ezek sem várhattak egymásra, így külön-külön mentek a japánok vélt irányába. És mindezeken felül még felszálltak a vadászgépek is, és azok is külön indultak. A torpedóvetők érkeztek be először, szakaszonként, alacsonyan szállva, kis sebességgel, vadászkíséret nélkül. Felszálltak a zérók, és ott egy mészárlás kezdődött. MIndegyik szakasz kiválasztott egy anyahajót, megpróbáltak a torpedóik lőtávolságába kerülni, manőverezésre képtelenek voltak, szóval egy formációban repültek egyenesen előre, a hátsó géppuskásban bízva, de a zéróknak nem voltak ellenfelek, és mind a 3x12 gépet belelőtték az óceánba. És ekkor jelentek meg a magasban a zuhanóbombázók. Szintén külön időpontokban érkezve, csodával határos módon megtalálva a japánokat. A japán vadászok a vízközelben lődözték még a torpedóvetőket, mikor a zuhanóbombázók zavartalanul lecsaphattak nagy magasságból, és egyetlen csapással tönkrebombáztak 3 anyahajót. A maradék 1 japán az indította a repülőit az egyik USA anyahajó ellen, és azt el is süllyesztik. Az egész sztoriban az a 3 torpedóvetős század a lényeg, ahogy a biztos halálba repültek, tudták hogy alig van sanszuk, rajtuk voltak a vadászok, de nem manővereztek, el kellett érni a torpedóvető távolságot. És egyiknek se sikerült. Pont mint amikor a Halálcsillag ellen támadnak 3 hullámban a lázadók, hogy kilőjék a protontorpedókat, és a két első hullámot lelövöldözik, és a harmadikból is csak a Luke marad meg.

    Ezt most el kellett mesélnem, mert felizgatott a téma. Szerintem nem tudják elbaszni ezt a filmet, ha a torpedóvetőkre hegyezik ki a sztorit. A 36 gép 72 fős legénységéből 1 élte túl, asszem az benne is van a trailerben, ahogy kibukkan a vízből, szóval szerintem jó irányban kapiskál a rendező. Jó film lesz, meglátjátok. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.06.29. 09:47:22
  • Ender Wiggin #2
    Emmerich mindig hozza a kötelezőt. Semmi extra. Ha ZS-kat lesz, annak már örülök. Az még mindig magasan veri majd Nolan fájdalmasan unalmas Dunkirkjét.
  • molnibalage83
    #1
    Az kemény, hogy kb. egyetlen snitt van talán benne, ami Midway is lehet, amikor csak egy jenki hordozót mutat. De az is lehetne bárhol. A többi az Pearl Harbor vagy valami más.

    Első látásra is látszik, hogy egy kb. 5,5/10-es film lesz imdb-n. Vagy még annyi sem. Zskat szutyok.