9
 • Zombee
  #9
  A gyilkos robot jó alapsztori, lásd Hardware (1990), de a Gyerekjátéknak nem ez a lényege. Chucky nem egy személytelen öldöklő robotbaba, akinek elkefélték a programját. Chucky az egyik legstílusosabb filmes gyilkos.
 • takysoft
  #8
  Ettől még lehetne az, mert nézd meg az I am Mother-t vagy az Ex Machina-t. Robot az jó alapstory, akár öldöklőshöz is.

  A Birghtburn alapötlete is jó volt (gonosszá váló szuperman), csak a film lett vacak...
 • Zombee
  #7
  Az idmb-n a 6,4 pont még nem is lenne botrányos, igazából rengeteg film van, ami hasonló pont számokat kapott, közben pedig, jó, szórakoztató. Pl. a Schwarzenegger féle Kommandó is "csak" 6,7 közben meg...

  De kivételesen a kritika eltalálta az én véleményem, pont azt hozza fel hibának, amit én (másik cikk alá le is írtam, lehet onnan nyúlták a vezérfonalat :D ).
  Ez a film esélytelen, hogy valaha kultmozi váljon belőle, sok ok miatt. Tényleg nagyon kevés remake-ből lett kultmozi, ilyen ugye a Hét mesterlövész vagy a The Thing, de azoknál valóban volt kreatív hozzáadott érték is. Itt nincs, sőt még az alapszituációt is lecserélték egy értelmetlenre. Az eredetiben pont az volt a lényeg, hogy Chucky egy valódi karakter, személyiség. Itt nem az.
 • takysoft
  #6
  Ahogy én is meg tudom mondani egy új telefonról, hogy siker lesz-e.
  Esetleg egy új videokártyáról.

  Amikor annak idején először megláttam a Logitech MX518 egeret, azonnal megmondtam, hogy ez sikertermék lesz.

  Mert értek hozzá. (tévedhetetlen vagyok? nyilván nem... de általában igazam van)
  Ő meg a filmekhez ért. Nem mondom, hogy jobban, mint te vagy én, de ebből él, próbál élni....
  Lehet a kritikával egyet nem érteni. De most nézd... hogy készül egy kritika?

  A kritikus elmegy, megnézi a filmet. Egy tökéletes világban ezután kifejti a véleményét, és ha elég ismert hozzá, akkor teszi ezt a saját stílusában (Szirmai pl), ha nem, akkor meg a oldal stílusában, amit képvisel. Esetleg egy köztes tengelyen, ha az oldal erre ad némi szabadságot neki. (az SG nyilván nem ez az oldal, mert a kritikus nevét fel sem tüntetik... de a mobilarena pl ilyen)

  Nyilván a mai világban, főleg a magyar weblapokon csalunk :D
  Felmegy a "kritikus" a külföldi weblapra, és ellopja a cikkeket. Jellemzően az ilyenek mellett nincs név.
  De ha azt nem is, azrét ráles arra, hogy vizsgázott a film. Milyenek a boxx office számok, mekkora a bevétel, hányan láttál első héten. Milyen az IMDB pontszám, mit ért el a film rotten-en.

  Na most elárulom, a film szarul teljesített. Kevesen nézték meg, és legtöbben eléggé lepontozták. Rotten-en 61 - 59 %, IMDB-n pedig 6,4 pont.

  Volt már olyan film, ami szar, de mégis kultfilm lett? Persze, de igen-igen-igen ritka.

  Hogy ez a film nem lesz kult, az nem egy bátor tipp, hanem egy borítékolható... szinte tényszerű dolog.

  Imádom Mark Hamill-t, és Aubrey Plaza-t talán még jobban. A sok egyenszínésznő között azon üde színfolt, akinek hihetetlen jó személyisége van :)

  De ha a story és a rendezés szar, a nevek nem mentik meg a filmet.
  Utoljára szerkesztette: takysoft, 2019.07.01. 16:12:07
 • kalapos01
  #5
  Ezzel hirtelen nem is tudnék vitatkozni, bár meg vagyok róla győződve, hogy akad azért egy vagy két kivétel, ami a szabályt erősítené. (Nyilván én sem mondom, hogy az lesz, ergó igazat adok annak, aki leírta, de nem hiszem, hogy az ízlésére építene a kultról döntő bizottság. Ergó minek ilyet írni. Egyszerűbb azt írni, hogy jövőre már szinte mindenki el fogja felejteni a filmet, senki nem fog beszélni róla.)
 • Ender Wiggin
  #4
  Lehet, hogy arra a sanszos tényre alapozza a kijelentést, hogy reboot/remake? nem szokot kultfilmmé válni.
 • kalapos01
  #3
  Akkor nem olvastad el a kommentemet, hogy mit írtam - vagy azt tapasztaltad, hogy csak abból lesz kult, ami neked személy szerint tetszik? Ha rossz a film, akkor nem kell ajnározni, annak mi értelme lenne? Akkor le kell húzni, ez nem vitás.

  (Viszont azt jó látni, hogy igenis fontosak a kritikák, hiszen az emberek adnak mások véleményeire. Gond mindig akkor van, ha nem egy ember, hanem két ember eltérő véleményéről van szó.)
  Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.06.28. 11:11:34
 • Zoliz
  #2
  De ha ez egy rossz film akkor, hogyan lehetne ajnározni?
  Elromlott/meghackelt babát kell megjavitania az IT-nak.
  Ennyi, nem érdemes megnézni, mert butaság.
 • kalapos01
  #1
  Ez hogy működik? Megnéz valaki egy filmet és rögtön megmondja, hogy nem lesz kultikus? Tudja, hogy mi az a kultikus? Ráadásul abból a delíriumból kiindulva, hogy neki nem tetszik? Ha lennének ilyen gondolataim, szerintem nem feltétlenül azokról a filmekről hinnék ilyesmit, amik nekem tetszenek. A kultnak nem a sajátvélemény az előfeltétele. Tele vagyunk apró, elfeledett filmekkel, amikből kult lett. Még akkor is, ha mondjuk nekem nem jöttek be.