4
 • kvp
  #4
  "Legalább olcsó, de még kijelző sincs hozzá."

  Ez egy sima ARM-os alaplap. Azt epitesz belole amit akarsz. Gyakori felhasznalasa az ipari vezerlo, automatizacio, desktop terminal (monitor hatara csavarozhato dobozban), de rakrakhato barmilyen touch-os vagy sima kijelzo es kamera csatlas is van rajta. Nepszeru media pc-kent is, otthoni tv-khez. Hobbi elektronikakban pedig jellemzoen az arduino csalad parja.

  A lenyege, hogy bovitheto, tehat ha egy okoseszkozbe akarsz szamitogepet rakni, akkor nem kell egy egesz x86-os pc-t belenyomni vagy kibelezni es raszigszallagozni egy teljesen jo telefont, hanem lehet venni ilyen alaplapot keszen es csak radugod a sajat fejlesztesu elektronikad. Aztan ha nem csak 1 db kell belole, hanem szeriagyartasba kerul a termek, akkor siman lehet venni belole raklapszam.
 • Macropus Rufus
  #3
  "Ennek aztán sok értelme van azon kívül...."
  pedig sok értelme van. Ma is elég sok dolgot pi vezérelnek már. Ezek beágyazott rendszerek. Soha nem fogsz velük csak úgy össze futni.

  "Legalább olcsó, de még kijelző sincs hozzá. "
  wow. Egyik desktop gép felszerelése között sincs monitor. Többnyire külön kell megvenni őket. Viszont cserébe még drágák is a vasak. ;)
 • gombabácsi
  #2
  azért ez tök jó
 • Zoliz
  #1
  Hű. Ennek aztán sok értelme van azon kívül, hogy USB portok vannak rajta és nem kötött a Linux alapú OS mint bármilyen Androidos okostelón.

  Legalább olcsó, de még kijelző sincs hozzá.