4
  • BruceZ
    #4
    Ok, hogy elavult mint technológia, de még mindig élvezhetőbb nézni, főleg kisebb felbontású tartalmak esetén, vagy ahol jól jön a valódi fekete, mint bármely LED technologiát. Oledek egy fokkal jobbak, de hát ott meg az árak irreálisak...


  • kvp
    #3
    A plazma egy eleg elavult technologia, mint a neonok altalaban, raadasul limitalt a minimalis pixelmeret. Nem eri meg csak a nagykepernyos tv-k miatt egy teljesen eltero gyarat uzemeltetni. 4k vagy 8k felbontasban meg tizen meteres atmero alatt nem is gyarthatoak.

    A microled az sima klasszikus inorganikus led. Regi technologia, csak most mar lehet gazdasagos lesz kis pixelmerettel nagy feluletu kijelzoket gyartani. (a kis pixelmeret, apro kijelzo es a nagy pixelmeret, oriasi kijelzo osszeallitas mar regota bevett megoldasok) Az oledekkel ellentetben a hagyomanyos inorganikus led-ek ha megfeleloen vannak elkeszitve es nincsennek tulhajtva, akkor evtizedeken at is hibatlan kepet adnak.

    Az oledeknek sajnos az a tulajdonsaguk, hogy a kulso uv melett a sajat fenyuk is lebontja oket adott, ezert nem erdemes mai technologiaval 3 evnel hosszabb elettartalmu keszulekekbe rakni oket.
  • BruceZ
    #2
    Plazmát gyárthatna már valaki újra, kezd megöregedni a mostanim.
  • takysoft
    #1
    Igen, azt tudjuk, hogy a MicroLED a Samsung terve, de az még messze van, és iszonyú drága lesz eleinte.

    a QLED meg egy overglorified IPS... ami nem rossz, de nem hozza a szép feketéket.
    (a microLED meg nem ég be... ami nagy előny ugye...)

    na majd meglátjuk