11
 • NEXUS6
  #11
  Kérdés az mekkora piac. Szerintem nem túl nagy.
  Emléxem, amikor ezekkel a programocskákkal játszottunk anno, akkor végig arról álmodoztunk, hogy milyen lesz majd a jövőben a játékipar. Hát most jb olyan. Én nem értem miért is akarnék ezekkel a játékokkal hosszabb időt megint eltölteni, meg viszonylag sok pénzt egy ilyen hw-re költeni?
 • Sziklamester
  #10
  Nincs ezzel semmi baj, mondjuk az eredeti gép és az akkori technika nehezen feküdne azoknak, akik az új dolgokhoz szoktak hozzá. Lényegében ez csak egy küllemében C64 és egy erős hardver beépítve, emulátorral megspékelve.

  Én kimaradtam a Commodoreból, viszont volt Spectrumunk otthon, meg egy Atari gépünk, de lényegében nekem a retro érzés így kimaradt.

  Én nem venném meg ezt ettől függetlenül sem, mert a rajta levő játékokat ma már emulátorral is eltudod indítani és mellesleg nem olyan látványos és élvezetesek, mint a napjaink játékai.

  Ez azoknak lesz érdekes, akik az érzést akarják valamennyire.
 • csicso82
  #9
  Ezt nem értem, simán lehetne árulni egy IGAZI C64-et persze csomagban:
  - alapgép
  - floppy meghajtó
  - monitor - ez is kellene hozzá
  - pár játék floppyn
  - egy pár joystick

  Ez egy teljes körű csomag lenne amit csak be kell dugni az áramba és már megy is.
 • ostoros
  #8
  Szerintem tudják, hogy nem lesz kelendő, de van egy szűk réteg aki megveszi nosztalgiából, vagy a múzeumába/gyűjteményébe. Tehát drágán adják, hogy minél többet keressenek azon a szűk rétegen.
 • Kissssss0
  #7
  még hozzá szó szerint...
 • wraithLord
  #6
  Szerintem az érzéshez/nosztaligázáshoz hozzátartozik a korabeli technológia is. Ilyen erővel emulátoron is játszhatom a mai gépemen a C64-es játékokat.

  Ha nosztalgiázni akarok, inkább előszedem a rendes C64-emet, a Junoszty-ot... És még a floppy meghajtó sem eléggé nosztalgikus. Ha ténylegesen C64-ezek, akkor mindenképpen kazettásmagnó. :D

  Igazából nem is értem. Aki nem képes kezelni az akkori technológiát, azt meddig kötik le az akkori játékok? Semeddig. Aki pedig emlékszik még rá, az is csak az emlékek miatt képes rá időt szánni/pazarolni. Egy nagyon kis részét pedig tényleg érdekli az akkori hw/sw tech.
 • Ender Wiggin
  #5
  És a qrva is plug and play...
 • NEXUS6
  #4
  Nem tudom ma mi a cikibb, hogy anno még ilyenre ácsingóztam tizenévesen, vagy hogy ma valaki azt hiszi, hogy ez eladható 40 rongyért?

  Nyilván van ennek fílingje, kb 30 percig tart. Nagyon jó kurvát kapok 40-ért ennyi időre.
  Vagy dúrva voltam?
 • noland
  #3
  Nem tudom, nekem az újabb space designos jobban tetszik. Olyanom van mind a mai napig, az eredetimet anno eladtuk, ami hiba volt -voltak rajta extra kapcsolók- , csak beszereztem azóta egy hasonlót használtan. :) Nyilván ez a replika felhasználóbarát, plug and play, azoknak akik szeretik az új cuccokat ill. viszolyognak a használtaktól.
 • Macropus Rufus
  #2
  miért kell olyat írni, hogy valódi? Ez nem valódi. Ez egy replika és abból is a rosszabb ui. olyan csatolók vannak rajta amik akkor nem is léteztek. Szóval ez nem valódi C64-es.
  40 pénz meg sok érte. Egy valódiC64 - állapottól függően - ennek az összegnek a töredékéből meg van. És akkor egy autentikus környezetben játszhatsz. Én ezt csinálom.
  Olyannyira, hogy a tévé amire ki van kötve a vas az egy crt (a digitális csodák szarabb képet adnak, ha analóg jelről van szó, mint az eleve analóg tévék) Van floppy meg kazi meg joy és ilyesmi. Nyomtató az nincs, meg monitor. És marha jó néha leülni elé és csapatni vele. De 40-et nem adnék ki egy replikáért, ha az eredeti kb. fele árban sincs...
 • Zoliz
  #1
  Ha nem lennének emulátorok és Youtube akkor vennék, de így nem.
  Legendás volt az 1 Mhz és 64KB VIC meg sprite kezelés, de ma már senkinek sincs ideje ezekkel legfeljebb pár óránál többet foglalkozni.A C64 halott és a mai remakenek semmi értelme.