85
  • dyra
    Ez a "szakértőmániásság" néha már túl van tolva. Nem vagyok szakértő de látom, hogy a fiatalok tizedannyit sem olvasnak mint mi ellenben 2 - 3 monitoron folyamatosan falják befelé az információkat. A csináld magad videók alapján már az én 9 és 11 éves gyerekeim simán bütykölnek, rajzolnak, alkotnak stb..

Aztán látom, hogy a szomszédoknál meg ismerősöknél ugyanez. Amit itt felróhatsz a Merkelnek, hogy nyitott szemmel járja a világot. Van ennek előnye és hátránya ő is tudja én is. De attól tény, hogy az olvasás háttérbe szorul ami nem is csoda mert az ember könnyebben tanul képek és videók által ehhez szintén nem kell szakértőnek lenni nálam is ez van pedig én idősebb vagyok.

Az meg baromság, hogy ő bármit is meg akar "szakérteni", egy normális közegben nincs olyan, hogy én mondom a tutit a többieknek meg kuss. Emberek vannak akik megbeszélik a dolgokat.
  • mrzed001
    Na igen, sejtettem hogy nem érted, amcsi szleng. Manhattan ugyebár a gyémántnegyed .... és kik is a gyémántkereskedők ?
    Ennyi segítség talán elég is lesz. Nem kell kimondani, elég ha érted.

Ami az elnyomást illeti, két szintű.
    1, moderátori.
    2, liberál véleményterror.
    Próbáld ki nyugodtan, bármelyik képes pillanatok alatt elhallgattatni a józan ész szavát (az első érdekből, a második ostobaságból).
    Vagy ha az nem megy, akkor személyeskedéssel terelni, és a vitapartner "lejáratásával" hiteltelenné tenni.
    És ha még ez sem jött össze, ott a végső troll fegyver: a flame-cunami.

Sajnos a 2-es ide is durván begyűrűzött.
    Olyat, hogy logika mentén érdemi vitát folytatni valakivel itt már lassan 4-5 éve nem lehet.
    Max 2 hozzászólásban megsemmisíted (linkekkel és tényekkel alátámasztva) azt a kevés érvét amije van (ha van) ... érzi nem "nyerhet" és már jön is a személyeskedés, trollkodás.
    Azaz a vitából veszekedést generál.
    A vita ugyebár érzelem mentes logika alapú elemzése a tényeknek különböző szemszögből (konstruktív).
    A veszekedés ellenben érzelmek mentén, logikát mellőzve, .... hasztalan baromság.

A másik a "lapos Föld hívő" kategória.
    Mindegy mennyi tényt, linket, képet, adatot, számítást ... bármi logikust hozol, az márpedig nem úgy van, mert az ő virtuális világképébe csak úgy férhet be.
    Egy igazi hülyeség-HÍVŐ. Márpedig a hit olyan dolog mint a dogma: nincs szükség hozzá bizonyításra.
    Az ilyennel minek leállni? Próbáltam.
    Semmi értelme.
  • Tikal #43
    Nem nincs, de biztos tele a Lehmann brothers vezetősége is harlemi feketékkell :D

És azért teszed egyree kevesebbszer, mert el vagy nyomva vagy azért mert nem akarsz? ...
  • mrzed001
    "de tegyük hozzá a legutóbbi gazdasági válságot (is) meg fehérek okozták, annak nyögi még sok ember ma is a terhét, és még csak börtönbe se csukták őket, hol itt az igazság ;)"
    Esetleg van erről statisztikád? Vagy azok véletlen "Manhattani fiúk" voltak ?! (na ezt vajon érted-e ?)

"Mellesleg ha olyan nagy elnyomásban élnél, mint amit itt felvázoltál, akkor ide se nagyon irogathatnál..."
    Egyre kevesebbet teszem. Sőt, a tényleg politikailag aktív és hír oldalakra mára már szinte egyáltalán nem.
    A realista konzervatívokra már rég kiadták a kilövési engedélyt (liberális gondolat/vélemény terror) .... a szélsőbalnak meg ott a régi jól bevált szöveg, és a másként (logikusan) gondolkodó szimplán náci.
    De hiányoznak a Blue Bloods (Zsaruvér) féle valós konzervatív sorozatok ... Akkora logikai pofonokat osztogatnak benne az ostoba liberál csürhének, amit még én TV-ben életemben nem láttam.

#Bruce_Willis
    "Független média talán sohasem létezett. "
    De annyira függő mint manapság se.
    Hogy ennyire csőlátású pártszócső legyen a média, ilyen az USA-ban ekkora mértékben még soha sem volt.
    Eddig azért ha volt egy nagy hír, bemondta a konkurens is. Ma már szimplán elhallgatja.

#dyra
    "Nekik nem ezzel kell foglalkozniuk. Miben hátráltatja ez őket? "
    Ha demokraták lennének .... semmiben.
    De mivel diktátorok (fékek és ellensúlyok rendszere megszüntetve), és magukon kívül senkire sem hallgatnak, ezért ....
    Hogy is van az a vicc, hogy :
    NE TARTSD VISSZA A FINGÁST !
    Mert akkor felkúszik hátadon, végig a gerinceden ... és ebből jönnek a SZ-R ötletek

Erre volt tökéletes példa az internet adó a'la Viktor.
    Na ezért gáz, ha egy diktátor olyan dologba üti az orrát, amihez curvára de nem ért.
  • Sequoyah
    Az hogy a gyuloletkeltessel konkretan kart okozol embereknek az nem tartozik bele semmilyen szabadsagjogba.
    Anelkul pedig meg egy kopasz embert se csuktak bortonbe, hogy valamit el ne kovetett volna...

Az inkabb oroszorszagra jellemzo hogy valaki bortonbe megy csak mert meleg. Es pl magyarorszagra jellemzo hogy kormanykritukus nezetei miatt vesziti el az allasat... Nyugaton ez egyaltalan nem jellemzo.

A baj az, hogy a "szabadsag" fogalmaba egyesek szamara csak es kizarolag a sajat szemelyes szabadsagjoguk fer bele. De ha mar masok szabadsagjogainak biztositasarol van szo, akkor elkezdenek haborogni...
  • Tikal #40
    Kritizáld nyugodtan a rendszert, engem nem zavar, sőt, az a jó hogy megteheted. Még. Szerintem a hozzászólásom nem is neked szólt, hiszen nekem is épp hogy bajom van az itteni rendszerrel, meg a jogok nyírbálásával hanem annak szólt aki szerint ez rendben van. Na ők azok akik ha tehetnék se akarnának egy illiberális országban élni.

A hülyézést meg hagyjuk már, ha megkérhetlek, ha nem tetszik a véleményem azt enélkül is a tudtomra adhatod.

Szóval még egyszer: én se akarok elmenni, hanem a jelenlegi elbaszott rendszert szeretném jobbá tenni, csókolom.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.06.26. 20:23:41
  • ostoros
    Láthatja, de gyanítom, ha valódi szakértők elé ül le, az első kérdésnél elvérezne a bemagolt szövegével.
  • ostoros
    Na, ez az az érvelés amiről beszéltem. Itt aztán nyirbálhatják a jogokat, ha valaki elkezdi kritizálni a rendszert, mindig jön egy hülye, aki benyögi, hogy akkor el lehet menni. Gyurcsány Feri után szabadon, mehetünk észak-koreába, ha nem tetszik az, hogy rabságba döntenek. Hát köszönöm.

Csókolom, nem elmenni akarunk, hanem a jelenlegi elbaszott, és évről évre elbaszottabb rendszert szeretnénk megjavítani.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.26. 19:31:52
  • Tikal #37
    És mégse akarnak törökországba, oroszországba vagy kínába költözni...
  • Tikal #36
    ez tök érthető, én is így vagyok vele, de azért remélem vezetés közben nem használod ezt a technikát :) Márpedig egy podcast pont megfelelő vezetés közben, vagy tömegközlekedés közben, esetleg sétálva az utcán.
  • Merces2
    Nos akkor már csak , tájékozódni illenék kicsit, németországban , ugyanezt csinálják csak a liberalizmus nevében, és ott a rendőr is leál szivózni veled ha úgy gondolja hogy náci arcod van...
  • Sequoyah
    Pont errol beszelek hogy feltunt, es nagyon zavar.
    Es sok ember lathatolag tamogatja az illiberalizmust, a gondolatrendorseget, es a szabadsagjogok folyamatos nyirbalasat...
  • Merces2
    Ahol megjelenik a gondolatrendőrség ott a dolgok rendszerint a szar irányba indulnak. Épp most csúszunk ki a harmadik lehetőségböl , csak neked még nem tűnt fel.
  • Sequoyah
    Szabadsag ellen = rabsag mellett. Vagy van harmadik lehetoseg?

Ez az egyenloseg igaz akar Oroszorszagban, akar USA-ban, akar Kinaba, akar EU-ban...
  • Merces2
    Na összefoglalva a picsa tudása a világhálórol : „El kell fogadni, hogy online akár szélsőségesek is megnyilvánulnak és ezt tudni kell kezelni - ha szükséges, akár jogilag kell fellépni a sértő vélemények ellen”
  • dyra
    És attól nem láthatja mik a trendek média fogyasztás tekintetében?
  • nlght
    dettó, utálom én is a podcastokat, pont ezért.. a szemem gyorsan rátalál a lényeges részre a sok rizsa között, de ha mégsem akkor a szövegben tudsz keresni szavakra, a podcastben nem tudsz
  • ostoros
    Nem, nem ugyanaz. Az egyik egy állapot, a másik egy folyamat. Attól, hogy Kínában és Oroszországban nincs szabadság, NEKED még nem kellene elnézned, és MENTEGETNED, hogy egyébként USA és EU is egyre szűkíti a szabadságot és növeli a társadalmi kontrollt évtizedek óta apró lépésekben.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.26. 11:35:48
  • ostoros
    Ami nem informatika, ugye. Ahogy a jogászt sem rakjuk egybe az agysebészekkel.
  • gombabácsi
    videók, podcastok: hallgatom/nézem 1 órát, amit szövegben 5 perc alatt elolvasok :D
  • zola2000
    Sok szempontból jobb is hogy ilyen vezér...
  • zola2000
    Sok szempontból jobb is hogy ilyen vezér...
  • hypno
    Néhányan olyanok vagytok mint Pavlov kutyái.
    Leírják egy politikus nevét és mintha csengő lenne, azonnal beindul a nyálelválasztásotok és politikai szimpátiátoktól függően azonnal elkezdtek csaholni.

• dyra

Merkel informatikai téren meg talán ha egy fokkal jobb, mint a mi nagyvezérünk, aki saját bevallása szerint egy FAX-ot nem képes elküldeni (60+ éves technológia), emailről azt se tudja mi és sose küldött.

Nekik nem ezzel kell foglalkozniuk. Miben hátráltatja ez őket?
  • dyra
    Kvantumkémiából doktorált.
  • Merces2
    Türelem már dolgoznak rajta, meg különben is az SG. elég régóta törölgeti a kommenteket.......
  • Bruce_Willis
    Az emberek azt hiszik demokráciában élnek pedig nem. A média segítségével hülyítik az embereket.
    Független média talán sohasem létezett.
  • TokraFan
    Bezzeg Hszi Csin-ping vagy pityin...azok aztán képben vannak...Nem beszélve orbánról, aki kb. a telexnél leragadt...Vagy inkább a kőbunkónál és a lovaknál.
  • Sequoyah
    Jah, vegulis neki csak egy mernok-fizikusi doktorija van...
    Szerintem jobban kepben van a temaval kapcsolatban mint itt a forumozok 95%-a...
  • Sequoyah
    Pontosan, bar a ketto ugyanaz...
  • Tikal #14
    Nem kell neki képben lennie az informatikával, nem az a dolga egy politikusnak, se ott se máshol.
  • Tikal #13
    fun fact: Tök jó ez a fekete/spanyol statisztika, de tegyük hozzá a legutóbbi gazdasági válságot (is) meg fehérek okozták, annak nyögi még sok ember ma is a terhét, és még csak börtönbe se csukták őket, hol itt az igazság ;)

Mellesleg ha olyan nagy elnyomásban élnél, mint amit itt felvázoltál, akkor ide se nagyon irogathatnál...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.06.26. 00:22:48
  • ostoros
    "Fel nem fogom hogy felnott ember hogyan szolalhat fel a sajat szabadsaga ELLEN..."
    Fel nem fogom hogy felnott ember hogyan szolalhat fel a sajat rabságba hajtása mellett...
  • ostoros
    Zavarnak a hazugságok, ennyi. Nincs képben az informatikával, nem is lehet, mert nem informatikus.
  • Sequoyah
    Nagyjabol ez a vezetok dolga igen, hogy osszegyujtsek a legjobb otleteket es tanacsokat. Nem az hogy minden letezo tudomanyaggal es gazdasaggal es mindennel kapcsolatban tudjanak mindent.
    Mondj meg egy olyan vezetot aki kepes mindezeket legalabb ennyire ertelmesen osszefoglalni. MInden vezetonek a szajaba adjak a szavakat, megis a legtobbnek csak baromsagokra futja...

Egyebkent van valami konkret bajod barmelyik pontjaval is a mondandojaval? Vay csak ugy altalanossagban akartal belerugni egyet?
  • Sequoyah
    Mondjuk ez azert eleg trivialis. Van meg mondjuk Ausztralia/Uj-Zeland, de az meg rohadt messze van:D Kanada/USA pedig jo helyek, de nem mondanam hogy objektiven jobbak...

Bar ahogy elnezem vannak paran itt a forumban, akiknek nem tetszik a szabadsag, es inkabb dolgoznanak valami sziberiai munkataborban, na ott nincsen liberalizmus:D
    Fel nem fogom hogy felnott ember hogyan szolalhat fel a sajat szabadsaga ELLEN...
  • ostoros
    Naaaa, képben van a faszt. A közvetlen tanácsadói sincsenek. Viszont képesek közhelygyűjteményeket összeszedni azokból a bulvárlapokból, amelyek azoktól a szakértőktől idéznek, akik valóban képben vannak, és tovább adni a főnöknek.
  • Merces2
    Hát hogyne lenne képben a ZDF-fejesei felhomályositották, hogy : internet rossz Goebbels jó :)
  • sorler
    képben van?
  • kvp
    "Európának azokat a dolgokat kell előtérbe helyeznie, amelyekben sikeres. Ezek a szociális piacgazdaság kifejlesztése, az infrastruktúra-fejlesztés és az etikai alapelvek kidolgozása. Ezáltal az amerikai vagy a kínai út alternatívájává válhatunk."

Ertem, hogy ebben volt jo Europa, viszont azt kellene valahogy kidolgozni, hogy mibol fogja ezeket fizetni a jovoben. Az amerikai es a kinai ut ugyanis elsosorban gazdasagi.

Az etikai alapelvek ugyan nem kerulnek szinte semmibe, viszont ha csak amerikai, orosz es kinai kozossegi platformok leteznek, akkor nincs valasztasi lehetoseg, valamelyik Europan kivuli allam etikai elveit kell elfogadni.

Az meg megint mas kerdes, hogy Merkel itt erosen populista, ugyanis azt mondja amit a lakossag jelentos resze hallani akar, de csinalni valami egeszen mast csinalnak. Gyakorlatilag Europaban meg soha nem latott szabalyozottsagra es kozponti kontrollra torekszik az Egyesult Europai Allamokat tamogato politikusi kozosseg es valamiert ennek resze Merkel is.

Ha a mai nemet cenzura fele megjelenne Magyarorszagon akkor mindenki ki lenne borulva. Persze az orszag liberalis elvu resze csak azert, mert nem jo part van hatalmon (ok amugy is), mig a lakossag tobbsege azert, mert elvi alapon utalja a cenzurat. Meglepo, de a kormanyzati mediakoncentracio a kozponti cenzura alternativajakent jelent meg. Ez valoszinuleg tapasztalat meg a szocializmus idejebol, ugyanis ha mindenkit hagynak beszelni, akkor kisebb az eselye annak, hogy tesznek is valamit. A nemeteknel viszont a kormanyzati cenzura radikalizalja mind a jobb, mind a baloldalt.