13
 • Sequoyah
  #13
  Ha ok nem is, te biztosan el tudod mondani, mert valahogy tudomast szereztel rola. Honnan is?
 • ostoros
  #12
  Majd pont az orrod alá dörgölik, hogy mit tudnak rólad...
 • Sequoyah
  #11
  Ezt ala tudod tamasztani, hogy melyik kormanynak mit adtak oda?

  Minden kormanynak eleve nem adhatta oda, mert vannak szankcionalt kormanyok is...
 • ostoros
  #10
  "ha a kormanyomnak adom oda az adataimat, akkor az 100% hogy a kormanyhoz kerul, mig ha a Facebooknak adom oda, akkor ez kevesebb mint 100%. "

  Helyette a facebook odaadja MINDEGYIK kormánynak.
 • Sequoyah
  #9
  Nem azt mondom hogy mit csinal a Facebook, hanem hogy az emberek mit hisznek mit csinal a Facebook.

  Egyebkent pedig ha a kormanyomnak adom oda az adataimat, akkor az 100% hogy a kormanyhoz kerul, mig ha a Facebooknak adom oda, akkor ez kevesebb mint 100%. Nameg a Facebook nem feltetlenul all szoba kis diktaturakkal. Egy szankcionalt orszag kormanyzataval pedig egeszen biztosan nem allnak le uzletelni, mert azoktol sosem kapnak annyi penzt amennyi kockazatot vallalnanak vele.
 • ostoros
  #8
  Pont, hogy a facebook adja oda pénzért ezeknek az országoknak meg az összes többinek is, ha kérik az adataidat.
 • Sequoyah
  #7
  Vannak azok az orszagok amik eseten inkabb bizom a szemelyes adataimat a Facebookra, mint az adott orszag kormanyara/bankrendszerere:)

  Bar ez nem lehet a fo piac, mert pont ott ahol ez a legtobbet szamitana, ott valoszinuleg be is tiltanak a Facebookot emiatt...
 • ostoros
  #6
  Na, robbanjon a csóka, vagy ne robbanjon?
 • Omega
  #5
  Szerintem erre pont nem jó ez a pénz, mert a bitcoinnal ellentétben itt nyilvántartásba veszik a személyes adatokat, legalábbis a képen szereplő cégek ezt csináljak, meg ha jól értem itt nem is lehet akárki kibocsátó csak a “Libra Association” tagjai.
  Utoljára szerkesztette: Omega, 2019.06.19. 19:49:18
 • Sequoyah
  #4
  Rengetegen vannak akiknek van telefonjuk es nethozzaferesuk, de bankszamlajuk az nincsen...
  Vagy te a fotelbol komolyabb kutatast vegeztel a temaban mint egy milliardos forrasokkal rendelkezo gigavallalat?
 • kvp
  #3
  "Hülyeség és hazugság egyben! Aki nem jut hagyományos pénzügyi szolgáltatáshoz, az nem jut Facehez sem baze!"

  Dehogyisnem, peldaul ott van az a csomo afrikai es azsiai agysebesz, akik nem tudnak maguknal penzt tartani, mert azt elvennek toluk, de egy tetszoleges okostelefont barhol tudnak szerezni. Igy lehetoseguk lenne arra, hogy egyreszt az utjuk soran penzt kapjanak nehezen kovetheto forrasokbol, masreszt ha mar elertek pl. Germoney-be, akkor onnan penzt utaljanak haza a csaladjuknak, gyakran olyan orszagokba, ahol nincs mukodo allam, nincs mukodo penzrendszer es csak a net eleres mukodik valamennyire.

  Egyebkent eredetileg a paypal is arra jott letre, hogy a bankok altal visszautasitott delafrikai feketek is tudjanak penzt utalni. Aztan ott megdolt az apartheid, de a szolgaltatas megmaradt. Most ugyanezt a funkcionalitast raktak bele a facebook-os penzbe is.

  Ettol fuggetlenul a civilizalt vilagban az emberek az adott orszag vagy terseg kormanyatol es adorendszeretol fuggetlenul tudnanak kereskedni, raadasul az adott kormany altal be nem folyasolhato modon. Pl. nallunk a 25%-os afa nelkul, cserebe csak a facebook (remelhetoleg alacsonyabb) afa-jat kell megfizetni. Az adokivetesi jog elvetele a helyi kormanyoktol nagymertekben gyorsithatja a vilag integraciojat.

  ps: A multinacionalis vallalatok jelenleg is az orszagok felett allnak, azaz addig nem vonhatoak felelossegre, amig minden orszag ossze nem fog amelyeknek a teruleten jelen vannak. Ez a globalizmus egyik fontos eredmenye es ennek ellensulyozasara talaltak ki a vilagkormany otletet. Ez utobbi abban is sokat segitene, hogy a nagytokesek konnyebben (helyi kormanyzati ellenallas nelkul) at tudjak vinni az otleteiket az esetleg ellenkezo helyi lakossagon.
 • Tinman #2
  "Célja, hogy könnyen elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz juttassa azt a több mint egymilliárd embert, akik nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz."

  "nem tudnak készpénzt tartani maguknál, ugyanakkor van mobiltelefonjuk."

  Hülyeség és hazugság egyben! Aki nem jut hagyományos pénzügyi szolgáltatáshoz, az nem jut Facehez sem baze!

  Ez pusztán elmaszatolása annak, hogy ezek valami Black Mirror-szerű olyan közösségi hálót hozzanak létre, ami szinte egy külön virtuális országként működik és ha nem vagy benne, vagy ha kikerülsz onnan, akkor kb. söpredéknek fogsz számítani.
 • noland
  #1
  Most felállt a szőr a hátamon