4
 • Tank84
  #4
  Fel lehet ezt fogni "virtuális hidegháborúnak". Mindkét fél feltételezi, hogy egyszer majd behatolnak és erre válasz kell. Ezért csöndben megpróbál behatolni a másik fél és majd aktiválja magát ha a másik akcióba lépet. Nagyjából ugyan az mindha rakétákat kilővő állomásokat építenének egymás mellett. Csak ebben az esetben rendszereket kell root-olni.
 • nlght
  #3
  Igazából te sem és én sem tudhatom pontosan, hogy mikor ki mennyit tört be a másikhoz. De ha megnézzük a Snowden-aktákat, akkor felmerül a kérdés hogy vajon mikor pattant ki a szikra egy magas rangú amerikai vezető fejében, hogy az internetet kvázi trójai falóként odaadja a világnak hogy használjátok. Hiszen alapból egy amerikai katonai projektből nőtte ki magát az internet (ARPANET).
 • ostoros
  #2
  Az attól függ, mit értesz kiberháború alatt. Szerintem, ha mindkét fél igazán belekezdene, a mostani helyzetre visszagondolva nevetnénk, hogy azt gondoltuk kiberháború van.

  Mellesleg történelmileg EBBEN is az USA volt az első, csak azt még a szovjetunió ellen követte el.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.17. 19:57:44
 • Sequoyah
  #1
  Mi az hogy lehet? A kiberhaboru mar evek ota zajlik, elsosorban Orosz reszrol, csak a nyugati orszagok kicsit lassan kapnak eszhez es kezdenek komolyan vedekezni ellene...