2
 • HyBrIDNyLA
  #2
  A baj nem csak a bizalom. A komolyabb kifőzdékben, meleg konyhákban pl. hiába viszed az ételhordódat, a tálaló szakács nem hajlandó megfogni a ételhordót, ugyanis a kéz tele van baktériumokkal, rosszabb esetben akár petékkel (Taenia saginata és Taenia solium) és elég egyetlen fertőzött doboz máris be lehet vinni mondjuk egy vírusos hasmenést, vagy férgességet az egész konyhára. Komolyabb helyeken nagyon figyelnek erre. A tálaló szakács kiszedi neked tányérra amit kérsz, azt ha akarod bedobozolod magadnak az asztalnál. Nem véletlenül egy oldalú az étel forgalom. Itt nem csak a bizalom a szűk keresztmetszet. Persze lehet jönni a dumával, h valamiben meg kell halni, de nem mindenki áll így hozzá. Pont ezért gáz azok a hamburgeresek, gyors kajáldák - tisztelet a kivételnek -, ahol a személy készpénzt kezel és utána azzal a lendülettel már készíti is az ételt. Hűtőről-hűtőre járva, nagyon könnyen tudna fertőzni - akár másokat és magát is - egy ilyen rakodó.
 • kvp
  #1
  Anno is beengedtek a gazdagok a szolgaikat a hazaikba, ez egy ehhez hasonlo szolgaltatas, csak nagyobb azok kore akikben meg kell biznia a tulajnak. Elobb utobb lesz hasonlo online rendelheto takaritasi szolgaltatas is. (ha meg nincs)

  ps: Kozes megoldas ha van (okos)zarhato veranda vagy hasonlo eloter a hazban, akkor oda elhelyezheto egy dedikalt transzfer huto meg polc es igy az amazon es a walmart emberei is csak addig tudnak bemenni. Nekik egyszerubb, a tulajnak biztonsagosabb. A fejlettebb megoldas a robotok altal nyithato doboz (vagy dobozok) lenne, ami vagy a haz elott vagy a haz falaban van elhelyezve es postaladakent lehet bele pakolni. Ha szabvanyositanak, akkor a szallitorobotok is kepesek lennenek kontenerizaltan atrakni a terhuket a megfelelo rekeszbe, ami igy raadasul opcionalisan hutheto is lenne. (mind a roboton, mind a kereten lenne a dokkolokban hutes tapcsatlakozo a biztonsagi reteszeles mellett) Egy-egy hazhoz vagy lakashoz tobb ilyen dokkolo is tartozhatna, igy egyszerre tobb ceg is tudna egyidoben szallitani.