8
  • Andrevv
    #8
    Mi értelme az egésznek, ha egyre több városból tiltják ki? Az egyik pedig az EU fővárosa. Több 100 tudós van meghibbanva, vagy tényleg vannak egészségkárosító hatásai? Ki fogja rákényszeríteni az országokat, hogy változtassák meg a sugárzással kapcsolatos törvényeket? Jó lenne meg minden, de rengeteg kérdés vetődik fel.
  • kvp
    #7
    Alacsonyabb frekvenciakon nem lesz gyorsabb mint az edge, csak a kesleltetes javul. Normal 3-4g-s savban ugyanazt tudja mint a 4g, csak kisebb ping-el. Az uj frekvenciakat pedig sokhelyen meg ki sem osztottak, pl. nallunk sem.

    Szoval a ping es a sok keszulek miatt eri meg. Szerencsere a hagyomanyos savos mukodeshez specialis hackeles se kell a modemekbe. A kinai modem megy a kinai bazisallomassal, az amerikai meg az amerikaival.
  • takysoft
    #6
    Ilyen sebességekkel, és jó árazással simán :)

    De azért ne felejtsd el, hogy sokféle frekvencián megy ám a dolog. Alacsony frekvencián vidéken, falvakban, erdőben, tanyákon elérhető, (mint most a B20), de azért nem lesz olyan 600 megabit, mint a városban, ahol 100 méterenként van kiépített repeater a magas frekvenciához.
  • zola2000
    #5
    Attól függ, pl a google stadiának kelleni fog az 5G nem elég a 4G késleltetés miatt, meg arra is jó lehet, hogy ténylegesen kiváltsa a vezetékes netet.
  • takysoft
    #4
    2 dolgot tennék hozzá.
    Az 5G elsődleges előnye, hogy sok eszközt tud kezelni. Sokkal többet, mint a 4G.
    Alacsonyabb elérési idővel(ping)

    Elsősorban a szolgáltatóknak jó inkább, mint Neked :)

    A másik az, hogy 5G telefonokat nem lehet csak úgy kapni, és ennek oka van. Az X50 modem elég speciális. Csak a saját gyárilag, szolgáltatóilag bekonfigurált ROM-mal tudja az 5G-t a saját hálózatán. Ebből nincs ilyen "veszek egyet és mindenhol jó" megoldás.
    Majd lesz, de nem az X50 modemmel, hanem amikor a qualcomm beteszi a modemet az SoC-be rendesen. (vagy más is csinál 5G modemet :D )
  • Inquisitor
    #3
    Az 5G már nem kifejezetten telefonok miatt jön. Viszont a mért értékek csak akkor adnak okot sírásra, ha az ember nem látott még 4G-t ahogy beesik 4 vagy 1Mbps alá. ott azért már lehet gond egy.
  • arty
    #2
    az 1 gigás mobilnetet ezzel 10-15 mp alatt el lehet használni :D
  • barret
    #1
    Jó lesz ez az 5G! Kell is majd,mert ha 8K filmeket akarok letöltögetni a telefonnal,a mostani sávszélesség már lassú :D