20
  • ostoros
    #20
    Ahogy nézem, a hvg sem írta meg...
  • kalapos01
    #19
    Onnan lehet tudni, hogy nem kamu, hogy az Origó meg a többi agitprop sajtótermék nem is ír arról, hogy lesz médiatörvény módosítás. az ő valóságukban nem létezik, és nem is akarják, hogy létezzen, mert nyilvánvalóan ezeket lobbiérdekek motiválják. adja magát a kérdés, hogy lehet-e hinni a hírnek, de mivel a dolog simán ellenőrizhető a tv. javaslat felütésével és senki nem cáfolta, ezért nincs ok kételkedni benne.
  • kalapos01
    #18
    “Úgy vettem észre, hogy minden csatornán egyszerre egy időben kb. húsz percenként volt tíz perc reklám.”

    illúzió. leülsz atopperrel és rájössz, hogy tévedsz. nem hülye a tévé, hogy egyik fontos bevételi forrását bírságnak tegye ki. mondjuk elég megnézni ehhez a kezdêsi időpontokat is műsoridőket (az önpromó nem reklám), vagy bármelyik nézettségi riportot, ahol másodpercre lebontva látni, hogy mi volt a téveben.
  • kalapos01
    #17
    azért nincs megszakítva, mert senki nem vesz oda reklámot.
  • Cyberdog
    #16
    Hajnal 2 és 5 között amúgy sincs reklámmal megszakítva egyik műsor sem. Ha megfigyelitek, ugyanúgy megszakítanak egy műsort a reklámblokknál, de tényleges reklám nincs. Egy esetleg két műsorismertető és folytatják tovább a műsort. Ez törvényileg volt szabályozva. Bár azt most nem tudom, hogy melyik ország törvényei szerint, mivel ez a legfeltűnőbb gyakorlat a dokucsatornák esetében figyelhető meg. Discovery- , Natgeo- , Viasat- és History- csatornacsaládoknál hangsúlyos. Ők meg amúgy is leszarják a magyarok agyament médiatörvényeit.
  • ostoros
    #15
    Valami ilyesmire gondoltam én is...
  • CsepeLee fiú #14
    Pornócsatornák kódolva eddig is foghatóak voltak egész napon. Ez a cikk azt jelenti, hogy ilyen kódolással bármilyen magyar joghoz tartozó TV-csatorna megoldhat X-karikás vetítést. Bár arról nem szól a fáma, hogy akkor az X-karikát használni is kéne a TV-képernyőn. Ez egy nagy fekete lyuk a témában. Az X-karika pont attól volt X-karika, hogy abszolút tilalom. Felvetődik a kérdés, hogy akkor most ezzel mi is lesz.
    Különben most már nagyon kevés magyar jogú TV-csatornánk van, ezek sok-sok év óta semmilyen - sima 18-as karikában elférő - erotikus témát nem vetítettek, illetve a sok külföldi székhelyű csatorna sem nyúlt ilyenekhez hozzá. Max annyi, hogy külföldi joghatósággal mindegyik Fűrészt láthatjuk vágatlanul. Ennyi. Illetve ez sem teljesen igaz, mert 15-ös karikához a magyar vágott Fűrészt átvették a románok. :D Úgyhogy valószínűleg senkit nem is fog meghatni ez a médiatörvény-kedvezmény. Nincs olyan, akit ez érdekelne.
    Utoljára szerkesztette: CsepeLee fiú, 2019.06.07. 21:23:36
  • ostoros
    #13
    Szerintem ez a cikk egy nagy kamu. A huszonhanyadik portál átvette és mindegyik megcsavarta egy kicsit.
    "bulvármennyiség" Ilyen jogi kategória nincs.
    "hagyományos tévés műsorfolyam " ez alatt mit kell érteni? Azt, hogy a Hustler mostantól mehet egész nap, nem csak éjjel?
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.07. 20:30:37
  • mitrop
    #12
    Én a reklámos részét nem értem.
    Úgy vettem észre, hogy minden csatornán egyszerre egy időben kb. húsz percenként volt tíz perc reklám.
    Most kiderül, hogy nem is lehetett volna annyi.
    Most már mindegy, mert e szerint 20-22 óra között lehet 36 perc, akár úgy is, hogy elindul a műsor 20 órakor és 20:10 - 20:46-ig mehet a reklám. Igaz utána már elvileg nem lesz több.
  • Ellaberin
    #11
    Jól nyal s...et az evvtás, egy álszent szentfazék aki állatokat öl rendszeresen és most már kevés neki a porhub. Az a hibaszázalék meg kell, mert hát nagy isten hívők lettünk mihelyst kiléptünk a kiszből, mszmpből.
    A hírek közé meg azért kell a bulvár, hogy minél kevesebb legyen maga a hír tartalom. Illetve a társadalom nagyobb, ám de butábbik fele még mindig hisz a tv-nek, "mer az bemondta!", ennyi.
    A reklám főműsor időben meg nyilván a szponzoroknak szól, onnan is kell a minél nagyobb bevétel a klán zsebébe.
  • Zombee
    #10
    Ez mekkora. Mert véletlenül pont az este 8-10 közötti a kereskedelmileg fontos idősáv, éjfélkor már kinek mutogatnak reklámot.
    De hírműsorba mi a fasznak bulvár? Nem elég a bulvárműsor erre a célra?
    Ráadásul pont egy KDNP-s fasz javasol pornót a tévébe?

    Amúgy mi a tököm az a KDNP, hogy ennyire szavuk van? Az valaha egy statisztikai hibaszázalék körüli párt volt.
  • Mosdatlanfalusi
    #9
    "bulvármennyiség növelésére a hírműsorokban" vagy 10 éve nem néztem önszántamból, otthon tévét, de már akkoriban is a bulvárműsorok hírmennyiségéről lehetett inkább beszélni...
  • barret
    #8
    Na végre! Már kínomban a neten nézem a reklámfilmeket,mert a tv-ben alig adnak néha reklámot! Semjén legjobb ötlete,mióta politizál!
  • Montanosz
    #7
    szerencsére nekem nem kellett elolvasni a hírt mert tv-m sincs de biztos családbarátintézkedés :-D
  • savior666
    #6
    Most akkor még több reklám lesz főműsoridőben?
  • kalapos01
    #5
    Egyébként ott a pont. A politikusoknak azért mégiscsak érdeke az, hogy az emberek jó része hülye maradjon. Itthon minden oldalt támogatnak bőven értelmiségiek, vagy érdekből, vagy meggyőződésből, de a választásokat az iskolázatlanok, a könnyen befolyásolhatók döntötték el mostanában úgy, hogy lehetőség legyen központi irányítás alá vonni sok mindent.
  • Voltan
    #4
    Magyarul, Semjén poreszt akar nézni otthon.:D
  • Cyberdog
    #3
    Mert másképpen a TV2 csoport nem tudja megverni nézőszámokban az RTL csoport csatornáit. :)))

    Kétszeres a bulvármennyiség :))) Hülyül a nép, hülyül.
  • kalapos01
    #2
    Ez azért elég fontos infó, de ilyesmiről hogy fognak értesülni azok, akik csak a központilag szerkesztett állami propagandakiadványokat olvassák a neten??

    (Most komolyan, az még érthető, hogy nem mernek rájuk rossz fényt vető témákról írni, mert annyira hülyének nézik a szavazóikat, hogy azt hiszik, azok miatt megingana a bizalmuk a hatalomban, de még olyasmit is elhallgatnak előlük (nem kezelnek hírként), amit a kormány terjeszt be? Szégyellik vajon? Ez annyira Észak-Korea:)
  • NEXUS6
    #1
    Végreeeee!!!!!
    XD