11
  • muerte2
    #11
    Csak par evvel maradtak le az elsö eink-es telefonokrol. Bar azok sem lettek tul sikeresek.

    2 napot a mostani telefonom is bir. szines oled-el.
  • CairoJack
    #10
    Egy normális teló is kibír 1,5 napot aktív használat mellett. Nem túl nagy az előrelépés. A hátrányok viszont jelentősek.
    Ez gigantikus bukás lesz.
    (A böngészőt meg se merte nyitni... :) aki netezett már e-book olvasón, tudja miért... :) )
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2019.06.06. 21:11:04
  • kvp
    #9
    "Én is ezen dühöngök egyébként évek óta, hogy miért nincs transzflektív kijelzős telefon?"

    Nem gyartanak, mint ahogy nagyon sok minden mast sem. Peldaul nem nagyon lehet kapni 3 inches kijelzokkel szerelt telefonokat. Utanna neztem es kiderult nem nagyon lehet kapni hozza uj gyartasu kijelzot, meg Kinaban sem. Se lcd-t, se oled-et. Ezert van az, hogy a legolcsobb kinai telefonok is oriasi kijelzokkel jonnek, mert egyszeruen nincs mas a piacon.

    Kis utannaolvasas utan kiderult, hogy nagyon keves uzem gyart kijelzopanelt es egyszerre csak nagyon keves meretben. A kulonbozo valtozatok mar ezeknek az alap paneleknek a meghajtoaramkorokkel ellatott valtozatai. Igy ha valamire nincs tomeges igeny (tehat egy nagyvallalat oriasi megrendelese), akkor egyaltalan nem gyartjak. A kisebb gyartok pedig ezekre a nagy megrendelesekre beallitott gyartosorokrol kapnak olyan kijelzot amilyen eppen van.

    A fenti epapiros kijelzo sajnos nem eletkepes megoldas. Nemcsak lassu, de oled eseten, megfelelo szinsema mellett mar nem is a kijelzo a fo energiafogyaszto. Egyebkent jellemzoen erre mennek el a gyartok, lcd helyett inkabb a tomegesen gyartva sokkal olcsobb muanyag hordozoju oled fele. Ha meg jobb minoseg kell, akkor a szilicium feluletu inorganikus led panelek (mikroled-nek is hivjak) sokkal hosszabb elettartamot es jobb minoseget jelentnek. Raadasul az oled kijelzot soha nem kell kikapcsolni, mivel ami nem vilagit az nem is fogyaszt. Egy kisebb ora+datum vagy par ikon fogyasztasa pedig kb. megegyezik a regi led-es karorak fogyasztasaval. Jelenleg a legnagyobb standby fogyaszto a halozaton logo modem es ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni a jelenlegi halozati szabvanyok mellett.
  • mortep
    #8
    Browsernek internet explorer-szerű ikont adni nagy bátorságra vall :) ugyanakkor tökéltesen rávilágít h. mennyire aktuális a telefon koncepciója.

    Bsszus... lehet kapni e-ink alapú telló-tokokat és nem kell lemondani az amoled képernyőről illetve évek óta léteznek e-ink hibrid telefonok... mi a fenének adna bárki 300 dollárt ezért? Hol van ebben az innováció?

    Nemrég lecserélt és szeretett telefonom (xiaomi redmin 3s) normál használat mellett 4 napig még mindig bírja és újan kb. 160 dollárba került. Miért akarnám ezt 2 napra és grayscale élményre lecserélni?
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2019.06.06. 08:11:59
  • tom_pika
    #7
    2 nap telefonként? Hatalmas visszaesés a 20 évvel ezelőtti állapotokhoz képest...
  • Caro
    #6
    Amire te gondolsz az a reflektív, vagy még inkább a transzflektív LCD, aminek nem kell háttérvilágítás, és nagyon keveset is tud fogyasztani.
    Tud színest is, a régi Nokiák ilyenek voltak, azért is bírták egy hétig. Abban az időben szinte minden hordozható eszközön, mobilon, PDA-n, PNA-n transzflektív LCD-t használtak. Akkoriban még jobban számítottak a műszaki szempontok, mint a marketing.

    Én is ezen dühöngök egyébként évek óta, hogy miért nincs transzflektív kijelzős telefon? A napon való olvashatóságot egyre nagyobb fényerővel próbálják megoldani több-kevesebb sikerrel, de amikor van egy olyan kijelző, ami tökéletesen működik erős fényben, akkor miért nem lehet azt használni?

    Csak azt sikerült kiderítenem, hogy a transzflektív színei nem olyanok, így nehezebb eladni. Természetesen egy mobilboltban sem erős fényben fogják mutogatni a telókat...
    Sajnos a telefonpiac nagyon homogenizálódott, hiányoznak a valódi innovációk. Régen volt egy csomó formafaktor, a sima gombos, a szétcsúsztatható, a kinyitható, a QWERTY billentyűzetes (a legendás Communicator pl.).

    Ma egyszerűen semmi ilyesmi, csak egyre nagyobb, egyre vékonyabb, egyre kevesebb gombos "kijelzőtelefonok" vannak.
  • Caro
    #5
    MediaTek, eddig olvastam...
  • Montanosz
    #4
    ennyiért elinkes olvasot veszek inkább
  • RelakS][
    #3
    Vajon egy nagy felbontású monokróm lcd nem lett volna jobb?
    A monokróm lcd-k fogyasztása is kb semmi (karórák meddig mennek egy elemmel?), viszont annak lehet értelmes képfrissítési sebessége, ellenben az e-inkkel.

    Más kérdés, hogy az e-ink nagyon jól néz ki élőben :)
  • grobs
    #2
    2 teljes nap? Húha! Ezért kár volt nekiállni.
  • grebber
    #1
    Eink ide vagy oda ez a hw egy fos 300$-ért és ezzel a kijelzővel is csak 2 napot bír telefonként..
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.06.05. 09:54:17