16
 • Sir Cryalot
  #16
  Az a kérdés hogy hány watt mellett mennyivel jobb mint egy diszkrét gpu plusz cpu x watt mellett.
 • grobs
  #15
  "Kb. ugyanaz a kinalat mint ami windows mobile alatt ment"

  Ez nem igaz. Minden olyan alkalmazás amit az elmúlt évben frissítettek abból a store (és nem a fejlesztő) készít ARM binárist. Nyilván ideális esetben a fejlesztő készít, de ezt ritkán teszik meg. UWP-s cuccoknál a teljesítményen nem látszik meg semmi mert az eleve "multiplatform", az x86/64 alkalmazásoknál a store több lépcsőben optimalizál és készít egy ARM verziót. Tehát ott sem emuláció megy. Utóbbi "hátránya", hogy csak az MS által engedélyezett SoC-okon fut. Ezért egy új SoC engedélyezése nem csak annyi, hogy a gyártó elkészíti az ARM windows driver-eket, hanem a store-t is fel kell készíteni rá.
 • suba53
  #14
  A processzor a Snapdragon 8cx, amit a Qualcomm kifejezetten csak a PC piac számára tervezett. Vagyis nem egy mobilba szánt processzor, ami amúgy alkalmas a PC-be is.
  Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.29. 12:49:52
 • Macropus Rufus
  #13
  királyság amikor egy még igazából meg sem jelent cpu-t hasonlítanak össze egy legalább 2-3 éves modellel... Ráadásul az Intel notiban native 2k kijelző van a Snapdragon gépben meg sima fullhd, az egyik op. rendszer 1809 míg a másik 1903-as verziót futtat. Biztos azonos a felállás...

  https://www.windowscentral.com/snapdragon-8cx-benchmarks

  viszont azt kell, hogy mondjam, hogy így is csak minimálisan tudott jobb lenni a Snapdragon cpu-s gép. Gyak. szinte semmivel nem volt jobb. Amire jó ez a vas az a videó nézés, zene hallgatás, facebook. Kb. pont arra lesz jó mint egy telefon.
 • kvp
  #12
  A helyen kell kezelni. Ez egy nagyranott tablet, windows-al. Alapvetoen az megy el rajta amit a windows store-bol le lehet tolteni. Kb. ugyanaz a kinalat mint ami windows mobile alatt ment.

  Desktop androiddal mar hasznalhatobb lenne, mert akkor legalabb az osszes linuxos program menne rajta.
 • grebber
  #11
  Messze van ez még a rendes pc rendszer támogatástól.. Nem mellesleg a tököm venne ilyet csak netezgetni meg max filmezni (egyelőre másra nem alkalmas) mert az ára horribilis a normális gamingra is alkalmas nagyobb erősebb laptopokhoz képest. Már az előző snapdragon 850-es gépek is 1000$-on nyitottak....lol
 • Inquisitor
  #10
  Mondjuk anno 3G (GPRS) és 3.5G (HSDPA) modemet is előbb kaptál notebookba építve, mint "stickben" vagy más formában. Másrészt ha már a SoC gyártója gyártja a saját modemét, akkor nyilván beleteszi. Az 5G meg már a képességei alapján sem a mobiltelefonos dolgokra van kitalálva.

  Grebber, már szerintem a Mali 700 sorozattól van DirectX és Vulcan támogatottsága a GPU-nak. Amikor még a Snapdragon 845-el készűlt első W10 ultrabook hírek jöttek, ott figyelt egy LOL ikon a gép desktopján. Szóval valami csak elszortyog rajta.
 • grebber
  #9
  De való lehetne ha valóban betörne a pc piacra... minden szempontból über lenne.
 • csicso82
  #8
  Ez nem arra való, nem videóvágásra, játékra stb. netezős, filmnézős gép esetleg némi irodai munka stb.
 • grebber
  #7
  2020-ba érkezik lol akkor miért a már ezer éve létező intellel hasonlítják össze?

  Game szinten mi rák támogatja ezt a soc-ot amúgy? Mert hiába veri akár az i9 9900k-t ha zéró a támogatottsága...
 • kvp
  #6
  Az ARM CPU akkor jo ha nem kell x86-os kodot futtatni. Viszont ha nem kell x86-os kodot futtatni, akkor Windows sem nagyon kell, boven eleg egy Android vagy barmilyen mas linux. (aktualis mobil platformos kedvencem a raspbian linux)
 • pistike81
  #5
  Hmm, sehol nem olvasom, hogy ebben Qualcomm CPU lenne, pld. Snapdragon 850. Csak a modem van megemlítve, a CPU nincs sehol.
 • Caro
  #4
  A bináris kompatibilitás egyre kevésbé szempont.
 • takysoft
  #3
  És nincs ennek gondja az régi pc szabvány i386 kód futtatásával?
 • _svd_
  #2
  "... mi köze van ennek ahhoz, hogy egyébként van benne egy 5G szabványú modem, ami csak akkor bír jelentőséggel, ha van egy mobil előfizetése az embernek egy 5G szolgáltatónál..."

  A technológia fejlettség.
  Ha ma ezt a notebookot vásárolod meg, akkor később nem kell cserélned az 5G okán, ha használni szeretnéd.
 • suba53
  #1
  Várjunk csak!
  Az 5G az egy új mobil cella hálózati kommunikációs szabvány, a laptop az meg nem mobil telefon. Az nagyon jó, hogy a Snapdragon processzorral szerelt 8GB ramot, 256GB SSD-t tartalmazó laptop méltó vetélytársa egy Intel processzorral szerelt hasonló laptopnak, tovább működik, mert kevesebb a fogyasztása, de mi köze van ennek ahhoz, hogy egyébként van benne egy 5G szabványú modem, ami csak akkor bír jelentőséggel, ha van egy mobil előfizetése az embernek egy 5G szolgáltatónál, jó nagy sávszélességgel az intenetezéshez. Gyakorlatilag csak a WiFi stick van kiváltva ezzel, ami önmagában nem egy akkora durranás.
  Ha nincs ilyen előfizetés, akkor ez a tény teljesen indiferens a laptop egyéb képességeire tekintettel. A WiFi, a LAN kapcsolat attól még ugyanolyan, gondolom, mint a vetélytársáé.
  Végül is örülök annak, hogy az Arm architektúrájú procik végre beálltak a sorba az Intel és AMD procik mellé, és ugyanazt az oprendszert futtatva már tényleges altarnatívát jelenthetnek, nem úgy mint annak idején az Atom procis próbálkozások.


  Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.28. 15:04:35