5
 • kvp
  #5
  "Amennyiben x pozitív egész szám, kijelentésed szerint az USA-ban 100 alatti a startupok száma."

  Mivel szazalek, ezert barmekkora darabszamnak letezik x%-a. Es igen, ha a kinaiakkal mernenk ossze oket es csak a vilagon legnagyobbakat neznek, akkor nem nagyon maradna amerikai unikornis.

  "Nem látszik hanem az elejétől fogva "exit stratégia" alapon megy, nagyon kemény pszichológiai háttere van."

  Amelyik ceg nem a sikeres profittermelesre koncentral, az velemenyem szerint sima csalas, pilotajatek, stb. Persze attol meg legalisak, csak kb. olyan mint a short-olas a tozsden. Tobbnyire szabad, csak osszessegeben art a gazdasagnak. Jellemzoen ez a hozzaallas meg is akadalyozza azt, hogy az adott ceg tenylegesen kifejlesszen barmit is ami ertekkel bir.
 • Sir Cryalot
  #4
  Ezek attól unikornisok hogy menő befektetőknek van bennük pénze...
 • Sir Cryalot
  #3
  Nem látszik hanem az elejétől fogva "exit stratégia" alapon megy, nagyon kemény pszichológiai háttere van.
 • M2 #2
  "Erdemes lenne az unikornis definiciojat ugy megadni, hogy mindig a felso x%-ot jelentse az osszes startup kozott. Persze egy ilyen frissites utan az USA teruleten nem nagyon maradna egy darab sem."

  Amennyiben x pozitív egész szám, kijelentésed szerint az USA-ban 100 alatti a startupok száma.
  Utoljára szerkesztette: M2, 2019.05.24. 12:27:41
 • kvp
  #1
  Ha mar ennyi van, akkor ezek nem unikornisok hanem csak sima lovak. Erdemes lenne az unikornis definiciojat ugy megadni, hogy mindig a felso x%-ot jelentse az osszes startup kozott. Persze egy ilyen frissites utan az USA teruleten nem nagyon maradna egy darab sem.

  A masik erdekes a 6 ev koruli fejlodesi ido a reszvenypiacra valo belepes elott. Ez azt jelenti, hogy a cegeknek vagy 6 evig tul kell elniuk a kezdeti befektetok penzebol vagy valahol feluton nyeresegesse kell valniuk. Ez sokkal szigorubb megkozelites mint az amerikai startup-ok eseten, ahol a vezetok tobbsege csak a felvasarlasban erdekelt, de sem valodi termeket, sem valodi onallo ceget nem epitenek, sot igazabol sokszor latszik is, hogy meg sem probaljak.