5
 • ostoros
  #5
  De ennél több dolgunk nem is nagyon van vele, hiszen a kőolaj amiből lett, az is a föld alatt volt eredetileg... A probléma azzal van, ha nagy területet borít be mind a kőolaj, mind a műanyag a tengerekben.
 • aemus
  #4
  Amennyire (én) tudom a Magyar hulladékkezelés nagy része hasonlóan működik, elássuk a műanyagot : földet rá, "úgysem látja senki".
  Kitaláltunk egy nagyon tartós anyagot, szabadulni nem tudunk tőle. Az embernél nincs ostobább élőlény a földön.
  Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.06.09. 07:39:44
 • tom_pika
  #3
  "A hibás hulladékkezelés miatt..."

  Ez mit jelent? Ki a felelős? Erről szó sem esik sehol. Én magam egy darab műanyagot se dobtam az óceánokba, és a fizetett szemétszállítás se tájékoztatott arról, hogy a szemetem az óceánba lesz hordva...
  Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2019.06.05. 10:08:31
 • csicso82
  #2
  Ez is egy olyan probléma amit TÖBB oldalról kell "támadni" kell megelőzésre, kell a szelektív gyűjtésre annak feldolgozására, újfajta műanyagok kifejlesztésére, és a tengerben lévő műanyagok összegyűjtésére.
 • barret
  #1
  "Tasmánai Egyetem kutatója azt reméli, a kutatás eredményei megértetik az emberekkel, hogy a műanyagszennyezés esetében a megelőzés sokkal jobb, mint a károk elhárítása. "
  Ez igen! Ha megelőzünk,megszűnik a probléma? Eltűnik a sok szemét? Avval már elkéstünk,a világűrt is tele szemeteltük már.