5
 • Ender Wiggin
  #5
  Jó, hát lehet. De pont akkoriban (az én gyerekkoromban) volt a jegy maga is egy elég nevetséges cetli a kismozikban (és az úttörőtáborokban is volt ám vetítés), szerintem a bevétel sem biztos, hogy eljutott a tápláléklánc felsőbb rétegeibe. hogy milyen könyvelésük volt, az megint érdekes kérdés.
 • Zombee
  #4
  1970-ben, a cocializmus kellős közepén, amikor mindenki mindenkit figyelt és jelentett, pont azt ne mérnék, hogy mennyi kapitalista, hanyatló nyugati ópiumot fogyaszt a magyar? :) Még pontosabban mérhetőnek mondanám, mint a mostani elektronikus, internetre kötött jegyértékesítést. :)
  Szerintem ez forgalmazón múlik, kerekítve vagy pontosan adja ki az adatokat. Ma már pontosan mérhető, nem hinném, hogy van még mozi, ahol csak egy előre nyomott cetlit adnak jegyként.
 • Ender Wiggin
  #3
  Ez eddig oké, de valahogy nehéz elhinni, hogy az ország minden kis bolhafészek mozijában akkurátusan körmölték a számokat és küldték fel a központba, és azok a mai napig fennmaradtak (adóbevallásokat nem tartanak meg eddig :-)... És persze a hitelességet rontja, hogy sok filmnél kerek számot adnak meg (pl. 76 ezer), máshol meg sokjegyű számot, ami mondjuk 362-re végződik.
 • Zombee
  #2
  Attól, hogy rég volt, még lehetnek róla adatok. A Mokép forgalmazta moziban, mint egyetlen filmforgalmazó Magyarországon, maga a cég tudtommal jócskán átalakulva ma is létezik.
  Régen egyébként simán voltak ilyen nézőszámok moziban, de ugye lényegesen kevesebb film, és főleg kevesebb külföldi film ment. Nem is érdemes mai nézőszámokkal összevetni. Ráadásul éveket kellett várni 1-1 filmre, az 1964-es eredetit is 70-ben mutatták be nálunk, 74-ben leadta a tévé is.

  Régen az MTV1 is brutális nézőszámokat produkált, amikor volt összesen 2 csatorna.
 • Ender Wiggin
  #1
  azért kíváncsi lennék, hogy a régi filmek jegyeladási adatait honnan veszik...