2
  • kvp
    #2
    Mert az arab enekesek szerencsere vagy eleg butak, vagy meg nem jutottak el kello szamban Europaba. Raadasul egy atlagos mai hajtomu par nagyobb kacsat is meg tud enni komolyabb meghibasodas nelkul, azaz olyan 5-6 kilot is bedaral. Egy atlagos dron ennel jelentosen konnyebb es a nagy es nehez dronok azert feltunoek es mar a radaron is latszanak. Ennel egyszerubb lenne kalyhacsobol barkacsolt qassam raketakkal loni a repteret, de Europaban egyelore az sem jellemzo.

    Az EMP nem jatszik, ugyanis egy butabb infras iranyitasu dron ellen semmit nem er, a repterek pedig csucsidoben kozel 100%-os kihasznalas mellett uzemelnek, tehat nincs szunet ket fel es leszallas kozott.

    Az egyetlen ertelmes vedekezes az idoben torteno detektalas es a sima kereskedelmi (jatek) dronok zavarasa, bar egy wifi-s vagy gsm-es dront nem tudnak ugy zavarni, hogy a teljes repteri wifi-t es mobilszolgaltatast ne usse ki. Ez utobbi esetben viszont a netfuggo utasok meg az enekesek megjelenese elott meglincselnek a repteri szemelyzetet.
  • Tetsuo
    #1
    Nem is értem, hogy tenoristák miért nem manőverezik a hajtóműbe kis drónjaikat.
    Két utasszállító le-, felszállásása között talán EMP-kkel (ha a P impulzust takar) takaríthatnák a területet, csak jól be kell határolni.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.05.12. 09:47:58