27
  • Bozi_Vilag
    Láttam, nagyon örülök is neki :)
    Főleg, hogy nem lett igazam
  • Ender Wiggin #26
    És, ahogy várható volt, megkapták a 3 szezont is. McFarlane-t muszáj támogatni, mert a Family Guy jól megy a csatornának (18. szezonját kapja, ami azt jelenti, hogy a Foxnál csak a Simpsons régebbi sorozat). És ugye adókedvezményben kaptak 15 millió dollárt a 3. szezonra, ami azért nem aprópénz.
  • Ender Wiggin #25
    nem tudom, hol tették fel a kérdést, de abban biztos lehetsz, hogy egy mellékszereplő kiválása aligha befolyásolja a nézettséget. főleg, hogy a számok azt mutatják, hogy a kiválása utáni részeknél emelkedtek a számok :-)
  • Bozi_Vilag
    Nem mondom, hogy csak ő miatta, és nem is teljes a kiírás, de...
    Ki lett mondva, hogy Sage csak cameokra megy vissza, és mivel már megvan az "utódja", nem valószínű, hogy nagyon visszavennék, még ha jönne is.
    De tény, hogy az egyik legkedveltebb szereplő volt, és a csoportokban feltett szavazások alapján Sage karakterét jobban kedvelték, mint Szohrét.
  • Ender Wiggin #22
    A gond az, hogy korábban (leglalább is látszólag) egy forgatókönyv vagy éppen a casting nem arról szólt, hogy mit muszáj. Hanem csak mentek az ösztönökkel (még ha bármilyen másságról is szólt a szövekönyv, annak értelme volt, nem csak a kötelező PC köröket futották, főleg, mivel azok nem is léteztek igazán). Ma meg vannak token-ek, mindegy, hogy milyen indítattással, nézőcsalogatónak, globális eladhatóság kedvéért ki tudja. De a "random szövegkönyvgenerátor" (ami ezeket a szar filmeket szüli, mert nem létezik, hogy emberek ennyire üres fejjel filmek közelében dolgozzanak) mellett standard, hogy a nem, a bőrszín, a szexuális orientáció, minttudomén reprezentálva legyen mindenképpen. Az ehhez való hozzászokás időbe telik... :-D
  • ostoros
    Ugyan nem star trek, de... Lando Calrissian meg van? Néger szereplő volt, igen, de annyira jól hozta a karakterét, hogy ez senkinek fel sem tűnt. Olyannyira nem, hogy konkrétan a legtöbb rajongó egyszerűen el is felejtette, hogy már korábban, az új sorozat előtt is volt már néger szereplő! Nem ez lenne a cél, basszátok meg?

Lehet ezeket a dolgokat normálisan csinálni, és lehet az emberek pofájába nyomni, míg megundorodnak az egésztől.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.08. 20:04:36
  • Ender Wiggin #20
    ja, halston sage kiválása miatt csökkent a nézettség. biztos. :-) még jó, hogy benne volt az utolsó előtti részben. tehát nem írták ki végleg.
    másrészt a fox adókedvezményt kapott kalifornia államtól két sorozatra, és az egyik éppen az orville, ami a költségeket csökkenti. ráadásul a live+ majdnem megduplázza a nézettségi adatokat. viszont kérdés, hogy a disney akar-e a saját st sorozatainak konkurenciát...
  • Bozi_Vilag
    Pedig szerintem volt lázongás az összes többi Treknél is.
    Csak hát akkor nem volt még facebook, twitter (meg persze sg sem), hogy mindenki hangot adhasson ennek

(Egyébként ja, a legtöbb az jó)
  • Zulu12
    A TNG az jó!!! Picard kapitány király. Janeway is és kb észre se lehet venni hogy nő mert nem azt hangsúlyozzák így fel se tűnik abszolút nem zavaró. Sisko-val sincs semmi baj asszem csak 2-3 rész volt ahol kitértek a négerekre de alapjáva véve nem azon pampogtak hogy néger a kapitány így az sem tűnik fel. Egyszerűen fel sem merültek ezeknél hogy valamit le akarnak nyomni a torkomon.

A Discovery-n kívül az összes Star Trek nézhető! Csak ebben érzem úgy hogy kötelező jelleggel vannak homik meg libsi szutykok.
  • Bozi_Vilag
    Ha zavar a DIS, meg zavar a TNG is, akkor nézz amit akarsz. Nézz TOSt, TASt, DS9t, VOYt vagy ENTet...

"A Sci-Fi MINDIG is a korszellemet tükrözte." Ott a pont
  • Dante73
    Nem is értem, miért néznek itt egyesek Star Treket... Vagy Science - Fictiont. Mikor a LÉNYEGÉT nem értik.
    Asimov, Lem, Adams... Mondanak nektek valamit?
    A Sci-Fi MINDIG is a korszellemet tükrözte. A Star Trek IS. (Uhura, mint első néger női kiemelt szereplő, Janeway, mint első női kapitány, Sisko, mint első néger kapitány, ill mikor még egy kissé forró volt a dolog, parancsnok... TNG pedig egy letisztult, világos világot mutat, amilyennek akkor tűnt a jövő) Most az, hogy gyerekkorodban elvarázsolt az űrhajó, ma meg már politikai, ideológiai beállításodtól függően belelátsz dolgokat...

Engem EZ undorít. Nem azért tesznek be buzikat mert vannak, és fogadd el végre te gyökér, hanem mert KELL... Nem a szélsőjobb csinálja az álhíreket, meg a ruszkik, hanem a libsik cenzúráznak... (És az nem számít, hogy ezen már egy elnökválasztás is megfordult, méghozzá pont a legnagyobb katonai hatalomnál... Á, ez nem számít....)
    Komolyan. Érthetetlen a gondolkodás teljes hiánya.
    Teszem hozzá, utálom a buzikat. de ha hőbörgők miatta mit érek el? Másrészt vannak. Őket sem értem, de vannak. Magammal cseszek ki, ha ezen rágódom, meg mérgelődök.
  • Zulu12
    Egy nyamvadt szerethető karakter nincs benne...

A Klingonok vinnyogása is az agyamra megy. Nagyon dark az egész. Inkább nézném Picard kapitány-t ahogy 30 percig őrlődik az elsődleges irányelven mint ezt a *********....

Michael Burnham-et is az egekig magasztalják hogy milyen okos de a folyamatos szónoklatai ahogyan artikulálja az egészet hát az pff... He is a "mutineer"!!! :PP

Talán "Katrina Cornwell"-nak volt a legértelmesebb feje. Csak hát ő még az elején meghalt.

Inkább nem is mondok az egészről többet mert tényleg ki leszek cenzúrázva.
    Utoljára szerkesztette: Zulu12, 2019.05.07. 21:56:28
  • Zulu12
    "Eszem megáll.... komolyan fel vagy háborodva ezen? Valami kuklux gyerek vagy az 50es évekből hogy az már a világvége hogy egy fekete és egy fehér összejön?"

Nem azzal van a bajom hogy összejön vele hanem hogy KELL hogy egy ilyen szarság benne legyen . Mint a fartúró kis b*zik mert ilyennek KELL hogy benne legyen egy 21. századi sorozatnak... Most ilyen mentalitással dolgoznak amitől elfog a hányinger.
  • ostoros
    ŐŐŐ nem. Jó film amúgy, de az teljesen más helyzet volt, ott az része volt a cselekménynek, nem csak egy dísz a PC oltárán.
  • lammaer
    Marhaság.
    Ez már a totáls zakkantság jele, amikor MINDENRE kiakad valaki.

Megjegyzem épp a minap néztünk a családban a 2003-as National Security könnyed vígjátékot, és nahát, abban is volt ilyen. De tudom, a libsik már akkor mosták az agyat...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 21:01:04
  • bmw
    Ez megy most bulivudban....
  • bmw
    Remelem jobb lesz mint a discovery....
    Tudom megy a mii tuu meg buzik reklamozasa manapsag megy minden filmben sorozatban de azert csinalhatnanak mar normalisan is vmit.... kezd kicsit unalmas lenni...
  • ostoros
    Befogod. Te is tudod, hogy itt nem erről van szó, hogy "jaj, összejött a fehér és feka, fúúúúj"
    Hanem arról, hogy ennek a momentumnak szerepelnie KELL, hogy ne lehessen kritizálni a sorozatot.
    Alkotói szabadság? Sosem volt, de szépen hangzik.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.07. 19:20:35
  • lammaer
    " libsi baromságokat is pl egy fekete csaj összehoznak egy fehér pacákkal."

Eszem megáll.... komolyan fel vagy háborodva ezen? Valami kuklux gyerek vagy az 50es évekből hogy az már a világvége hogy egy fekete és egy fehér összejön?

És még sikerült a libsizést ide is behozni? Sorost meg a gyíkembereket nem lehetne vhogy betenni még a listába? Esetleg pár gondolat migráncs klingonokról?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 19:07:08
  • Bozi_Vilag
    Sajnos az Orville valóban jó sorozat, de a második évadnak lecsökkent a nézettsége, főleg azóta, hogy SPOLIER:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Alara színésze kiszállt a sorozatból egy netflixes szarért
    .
    Nem valószínű hogy lesz harmadik
  • Ender Wiggin #6
    Nyilván ezért voltak trekkerek, akik az Orville-t nézték inkább (a kezdeti humorbombákat szépen lassan felváltotta egy sor tök jó, moralizálós, ős-trekkhez hasonlítható epizód), amit szintén veterán ST-producerek, showrunnerek, rendezők, színészek csinálnak. Más kérdés, hogy annak viszont követhető a nézettsége, és így még nem biztos, hogy lesz 3. szezonos rendelés is.
  • Zulu12
    A Star Trek Discovery az.... pffff kb szinte semmi jót nem tudok róla elmondani. Egyszer hozzászóltam a témához és azt a kommentemet is törtölték pedig nagyon igyekeztem magamat visszafogni.

Röviden ami a bajom vele:
    -ez nem nevezhető Star Trek-nek mert egyáltalán nem illik bele ebbe a kategóriába
    -meleg pasik vannak benne amitől felála szőr a hátamon
    -nagyon nyomjatják a libsi baromságokat is pl egy fekete csaj összehoznak egy fehér pacákkal.
    -a fehér pacákot egy klingon csaj is megerőszakolja
    -a fehér pacáknak olyan a hangja mint egy drogos kis berekedt b**inak
    -a fekete csaj okoskodása az agyamra megy
    -túl sok a nyáladzás
    -túl sok az akciójelenet az egész egy dark-os szutyok.
    -a hajó ugrándozása a térben röhejes
    -a kapitány rácsap az asztalra hogy ez nem egy felfedező hajó hanem egy hadi hajó
    -még sci-fi-nek is rossz az egész

De olyan rossz véleményel vagyok az egészről hogy ne kérje senki se hogy bővítsem a listát.
    Egyszerűen nehezen hiszem el hogy ez a Star Trek-nek nevezett valami egy igazi rajongónak bejöhetne. A sikeressége is megkérdőjelezhető.

Értem én hogy a 21. században vagyunk de.... Mind1 inkább hagyjuk.....

Ezen kívül az összes Star Trek-et szeretem. Ez viszont egy nagy csalódás.
    Utoljára szerkesztette: Zulu12, 2019.05.07. 16:50:11
  • Bozi_Vilag
    Ne szórakozzunk már :D
    Ahhoz hogy fiatalok nézzék, nem kell animáltnak lennie, és nem kell tiniknek szerepelni benne. Nyílván, ne Picard kapitány és kortársai legyenek a főszereplők, de nincs szükség a Star Treket ennyire lebutítani.
    Sőt, amivel nagyot lehetne (szerintem) a Star Trek fanok körében robbanani, ha nem a Föderáció/Föld területéről lenne a sztori, (a huszonnyolcmilliomodik USS hajó fedélzetén vagy állomáson,) hanem valami ellenséges/semleges faj, esetleg kevéssé ismertnél. Breenekről pl vajmi keveset tudunk, és szerintem egy klingon szemszögből játszódó sem lenne rossz. A tüköruniverzumban lévő kasztok is több szerepet kaphatnának.
  • sárkánylovag
    hát még meleg nyálat...
    mi köze a scifinek a libsikhez ?
  • Ender Wiggin #2
    tínédzserek... hát az tök életszerű...
  • stinkydiver73
    pff, ez a Discovery. Baromi jól indult, de a második évadot már csak kötelességből néztem. Ennyi nyálat ritkán látni scifi-ben(szerencsére).