4
 • Tank84
  #4
  50% kabuki az első 1-2 éveben. Majd a maradéknak csak a fele jutt el a diplomáig. Majd annak a harmada végül nem a mérnöki pályát választja.

  Ime László Zoltán (BME tanár) nyitó szövege Szoftvertechnológiák órán:
  Mi egy divizionális tanszék vagyunk. Minél több hallgató van az órámon annál több pénzt kapunk az államtól. Tehát nekünk érdekünkben áll önöket megbuktatni. Ez van.
 • Zoliz
  #3
  A menő dolgokat az alkalmatlan embereknek is meg kell tanitani, mert a közeljövőben a Mesterséges Intelligencia végzi el helyettük a piszkosmunkát. Egyre inkább ki kell váltani az emberi tényezőt, hogy a gépek vehessék át a hatalmat az ember felett.
 • Sequoyah
  #2
  Ha aranyaiban ugyanannyi a lemorzsolodas, akkor mindegy, a vegen igy is tobb szakember kerul ki mint eddig. De a lemorzsolodoak kozul is sokan a palyan maradnak, maximum nem olyan magas szinten uzik a dolgot, de alacsonyabb, nem mernoki poziciokba meg jo informatikusok/szakemberek lehetnek.

  Bar kerdes hogy az ujonnan erdeklodok es jelentkezok ereiben ugyanugy mernoki ver folyik, vagy csak tul sokat hallottak hogy milyen jol keresnek ezek az emberek. Utobbi esetben a lemorzsolodas akar meg is ugorhat, ha feltavon rajonnek hogy tul nehez a suli, es annyira nem is erdekli oket az egesz...
 • silverchain
  #1
  Na igen, de a lemorzsolódás még mindig hatalmas, ez kimaradt a cikkből.