3
  • kvp
    #3
    Az egesz mindossze annyibol all, hogy minden muhold az azonositoja es az orajelzese melle kuld egy digitalis alairast is, amivel hitelesiti a uzenetet. Ez lehetove teszi, hogy minden jelet pontosan azonositson a vevo, hogy nem a szomszed pistike vagy az oroszok szorakoznak eppen.

    "Olyankor mi van ha 40cmes pontosságot mutat ? Akkor elromlott a rendszer ?"

    A pontossag a lathato muholdak szamatol fugg. Mindossze arrol van szo, hogy varhatoan nem lonek fel tobb muholdat mint ami az 1-1.2 meteres pontossaghoz kell. Ez a jovoben meg valtozhat ha lesz ra penz es kuldenek fel ujabb muholdakat es romolhat ha nagyon a szelere megyunk a lefedett teruletnek vagy egy szuk volgyben vagyunk. De jelenleg ez a pontossag az amit el akarnak erni.

    Megfigyelesre meg nem alkalmasabb a rendszer mint az osszes eddigi, mert csak par ado muholdbol all. A vevoegysegeg fejlesztoi dontik el, hogy mit tud a keszulekuk. A legegyszerubb egyseg csak kiirja hogy hany muholdat lat es mit gondol hol van eppen. Annyi az extra, hogy az osszes hamis jelet el tudja dobni, mert a digitalis alairasokbol latszik, hogy nem valodiak. A GPS eseten erre nincs mod, mert nincs bennuk alairas csak egy azonosito, amit barmikor be lehet hazudni egy kezben tartott jelhamisito adorol is es mindjart arra hallgat a GPS vevo a valodi muholdak helyett. (ha annak erosebb a jele)

    A jobb GPS vevok egyebkent kezelik az amerikai es az orosz rendszert is, most ez kiegeszulhet az europaival. A menuben egyebkent tobbnyire allithato, hogy melyik muholdakat vegye figyelembe. Idealis esetben ha van eleg hitelesitett muholdjel, akkor a tobbit figyelmen kivul is hagyhatna, igy nem lehetne a vevoegysegeket becsapni. Automata autokhoz ez szerintem egy nagyon hasznos szolgaltatas. (nehogy a megadott cim helyett pl. a tolvajok/rablok altal megjelolt kihalt parkoloba menjen a kocsi)
  • repvez
    Szüli
    #2
    "a pozíciókat 1 méter és 1,20 méter közötti pontossággal tudja majd meghatározni."

    ez elég jó meghatározás, mintha azt mondaná, hogy hogy 5cmes pontosságú, de 100méteren belül bárhol lehet .
    Olyankor mi van ha 40cmes pontosságot mutat ? Akkor elromlott a rendszer ? mert 1m-nél kisebb nem lehet ?

  • ximix #1
    "az autógyártók már jelezték nekik, hogy érdekli őket az azonosítási eljárás"

    Ingyen infót mindenki szereti. . . .
    Hol tankolsz, melyik boltba jársz vásárolni, x év alatt voltál e szervizben vagy otthon bütykölöd a vasat és még sok érdekes dolgot meglehet tudni . . .
    Ugyan itt tk-s kocsik adatkapcsolati rendszere olcsón eladó . . .