8
  • Sequoyah
    #8
    A lancolasbol adodik, hogy egyre hosszabb lesz az alairando adatmennyiseg.

    A Bitcoinnal a processzorido tulnyomo resze NEM az alairasra megy el, hanem a proof of work-re, ami gyakorlatilag egy ures szamolas. Szoval a Bitcoin a tobbi kriptovalutahoz kepest is kifejezetten lassu emiatt.
    Es egyebkent nem kell a teljes lancot ujra alairni, a regi tranzakcioknak eleg csak a hash-et hasznalni, es csak az utolso X darab tranzakciot szamon tartani reszleteiben.

    ...hanem hogy a szoftver irasakor direkt vagy veletlenul bug-ok kerulnek bele, amiket ki lehet hasznalni. Ez ellen semmilyen kritpografia nem ved

    Ezert kell nyilt forraskod, ahol gyorsan kiderulnek a problemak. De ennek semmi koze a kriptovalutahoz, ez egy altalanos szoftver problema, amire mar vannak modszerek.
  • Zoliz
    #7
    Tegnap mondta a fixtvs öreg, hogy a Hauiwely akar az Épülnek 5G-s modemeket eladni, mert az a Qualcommal összecicaharcolt. Bár hogy mi igaz egy álhírből nem tudom. :
  • kvp
    #6
    "Ez csak a Bitcoin "specialitasa". Meg persze mas ugyanazon elvekre epulo kriptopenzeke. A blockchainnek nem eredendo kovetkezmenye a novekvo tranzakcios koltseg, csak a Bitcoin valasztotta ezt az utat. Vannak mas lehetosegek is, amik jobban skalazhatoak."

    A lancolasbol adodik, hogy egyre hosszabb lesz az alairando adatmennyiseg. Ezzel nem lehet mit csinalni, kiveve ha a tenylegesen lancolunk, azaz nem mentjuk bele minden csomagba az osszes korabbit, csak annak a hash-et. Na pont igy mukodik a magyar online penztargep rendszer is.

    Viszont a halozati problemakat tovabbra sem oldja meg. Itt nem az a gond, hogy utolag tesznek backdoor-t a termekekbe, hanem hogy a szoftver irasakor direkt vagy veletlenul bug-ok kerulnek bele, amiket ki lehet hasznalni. Ez ellen semmilyen kritpografia nem ved.
  • end3
    #5
    "...felhívták a figyelmet arra, hogy nem csupán Kína az egyetlen gyanús ország, hanem sokan bizalmatlanok az Amerikai Egyesült Államokkal szemben is. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy gyakorlatilag mindegyik ország kémkedik." --- PONT! - Talán elő kéne venni John Nash munkásságát, különösen a kooperatív játszmákra vonatkozó részt kellene megfelelő politikusi-katonai agyakba "beültetni". A globalizált világ feletti totális hatalom megszerzése, - bár a szándékok nyilvánvalóan ma is jelen vannak a "legnagyobb multinacionális pénzek" oldalán, - de a régi beidegződésekkel hosszútávon nem sikerülhet. Hiába töltik bele a milliárdokat ebbe a "szép feladatba", és hisznek sokan benne nyugaton, - ez egy feneketlen kút lesz, amely magával rántja az egész világot, többek között erre a globális hatalomra sóvárgó pénzekkel együtt. (Másként, más eszközökkel lehet uralni ezt az eliszlamizálódó világot, és nem lehet pusztítással sem megoldani, bármennyire kedvenc megoldása ez a katonai stratégáknak. Az iszlám térnyerése erre a legnagyobb bizonyíték.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.04.11. 10:08:54
  • Sequoyah
    #4
    Ez csak a Bitcoin "specialitasa". Meg persze mas ugyanazon elvekre epulo kriptopenzeke. A blockchainnek nem eredendo kovetkezmenye a novekvo tranzakcios koltseg, csak a Bitcoin valasztotta ezt az utat. Vannak mas lehetosegek is, amik jobban skalazhatoak.
  • Sequoyah
    #3
    Hogy erted hogy elovenni? Honnan elovenni? Senki nem tette el oket sehova, ez egy tok uj technologia, ami jelenleg eppen fejlesztes alatt van sok-sok ceg es csapat altal.
  • kvp
    #2
    Se itt, se mas gyakorlati teruleten nem igazan hasznalhato a technologia. Minden egyes tranzakcioval no a szamitasi igeny, tehat garantalt a teljesitmeny idobeni exponencialis csokkenese, meg valtozatlan tranzakcios intenzitas mellett is. Ez valoszinuleg szandekos volt, de igazabol csak mmo-kban no hasonloan a szintlepesi xp igeny. Raadasul a halozati routing-hoz semmi koze.

    Itt igazabol minden forraskod teljes atvizsgalasa lenne a megoldas, de meg akkor is maradhat benne hiba es serulekenyseg. Szandekos vagy veletlen, az igazabol teljesen mindegy ha benne van. (es utolag amugy is nehez bizonyitani, hogy direkt volt vagy csak az egyik mernok benezte) A szellemi tulajdon vedelme meg Kinaban nem biztosithato, ez a rendszer gazdasaganak egyik alapja. Innentol a nyugati allamok suthetik. (nem mintha nagyon lenne alternativa, mert vagy a kinait veszik vagy semmit)
  • Aklen
    #1
    Ideje lenne most már elővenni és továbbfejleszteni a blockchain-en alapuló technológiákat, hogy a jövő rendszerei arra épülhessenek. Tudom. Szürreális. Esetleg 100-200 év múlva...