11
  • dyra
    #11
    De vagesz vagy!
  • Sequoyah
    #10
    Ez a "pusztuljon ki mindenki, megerdemlik" hozzaallas az emberiseg rakja, emiatt fogunk egyszer kipusztulni...

    Szerencsere a tobbseg nem ilyen, hanem probaljak megerteni hogy hogan mukodik a konyzezetunk amiben elunk, es alkalmazkodni hozza.
  • bmw
    #9
    -1
  • bmw
    #8
    Ezt jol megmondtad....
  • emberz
    #7
    A korábbi éghajlat változásokkor is kipusztultak a delfinek? Vagy ti vagytok seggfejek, vagy a delfinek, hogy nem bírnak hűvösebb vizekre úszni... Sivalkodtok, mert a ti időtökben történik, holott jó néhány nemzedék megszívta már korábban is az ilyesmit, hosszú időkön át szenvedtek, jöttek jégkorszakok, felmelegedések... és ti akkor még sehol sem voltatok. Most meg rinyáltok, mint valami mártírok, holott elkényeztetett kis senkik vagytok, akiket most próbára tesz a természet, semmi több. A selejt, a sivalkodó férgese remélem elhullik menet közben... Hányingerem van tőletek, környezetszennyező, autókázó kis fostalicska köcsögök!
    Utoljára szerkesztette: emberz, 2019.04.11. 07:09:51
  • Sequoyah
    #6
    Van valami amivel ezt ala tudod tamasztani?
    Teny hogy az oceanok atlaghomerseklete novekedett az utobbi idokben. Mire alapozod hogy a delfineket ez nem erdekli?
  • NEXUS6
    #5
    +1
  • botyika
    #4
    "Kell persze a tudomány a technika csak nem minden áron. Egyesek pedig ezt a nem minden áron dolgot nem képesek elfogadni. Sok felesleges kutatás van amúgy a világban szerintem. "

    Például mely kutatások feleslegesek a világban? Te előre meg tudod jósolni hogy egy kutatásnak mi lesz az eredménye és ez az eredmény milyen következményekkel jár majd más tudományágakban?
  • wraithLord
    #3
    A cikkben egyetlen egy nyugat-ausztrál öböl palackorrú delfin populációjáról van szó. Tehát nem arról szól, hogy a delfinek szenvednek a felmelegedett óceánokban, mivel a globális felmelegedés nem ezt jelenti. A globális felmelegedés szélsőséges időjárással jár. A kutatók ennek az öbölnek a példáján vizsgálták a szélsőségessé váló időjárás okozta hőhullámok ökológiai hatását, és megállapították, hogy még a tágtűrésű fajok (pl. delfin) is megsínylik a felmelegedés okozta időszakos szokatlan meleget.

    Másrészt a globális felmelegedésre kenés nem hinném, hogy kézmosás, mivel a jelenleg elfogadott tudományos tényállás szerint a globális felmelegedés folyamatát is szennyezés (légszennyezés) tolta meg komoly mértékben.
  • nlght
    #2
    Pedig az óceánok szén-dioxid elnyelése lassítja a klímaváltozást, de a folyamat vége felé járunk, az óceánok nem tudnak több elnyelni, viszont a hőmérsékletük is megugrott már emiatt (is), tehát az állatfajok szenvednek ettől. Mi nem tiszta?
  • csigafi #1
    Marhaság az egész.Sokkal esélyesebbnek tartom a tenger emberek által való beszennyezését kiváltó oknak.valamint egyéb más manipulációs beavatkozást csak már nem tudják mit hazudjanak össze amivel egy időre tisztára próbálják mosni magukat. Kell persze a tudomány a technika csak nem minden áron. Egyesek pedig ezt a nem minden áron dolgot nem képesek elfogadni. Sok felesleges kutatás van amúgy a világban szerintem.