8
  • muerte2
    #8
    Semmi gond, majd valamelyk kinai gyarto megoldja. :D
  • Sequoyah
    #7
    Ugy tunik viszont hogy nagyon magabiztosak voltak az egyik otletukkel...
  • Madve
    #6
    Semmi gond, valaki más majd megoldja, aztán néhány évre rá az apple is kijön majd vele, a szokásos "eddigi legjobb" marketing szöveggel.
  • Csatabika
    #5
    A bonyolult dolgokkal mindig csak a probléma van ;-)
    kvp ötleteiből kiindulva egyszerűbb lenne a töltő felületét úgy kialakítani, hogy adott helyre csak az odavaló eszközt lehetne letenni. Persze ez nem olyan elegáns, de könnyen megoldható.
    Utoljára szerkesztette: Csatabika, 2019.04.02. 10:45:35
  • M2 #4
    Ilyenkor általában az van, hogy van pár tucat ötletük, azokat kell végigkísérletezni. Előfordul, hogy egyik sem jön be az adott keretek között. (például lehet megoldható, de darabja 3 millió dollárból)
  • Sequoyah
    #3
    Gondolkoztam is rajta hogy hogyan nem interferalnak ezek... De biztos volt valami otletuk ennek a megkerulesere, mert csak nem lehetnek hulyebbek mint egy atlag fizikabol 5-osre erettsegizett...
  • Sir Cryalot
    #2
    Remélem a sikoltozós (sic) szemüvegekkel nem lesz efféle gond
    https://www.businessinsider.com/apple-ceo-tim-cook-is-so-excited-about-augmented-reality-he-wants-to-yell-out-and-scream-2017-6
    :DDDD...
  • kvp
    #1
    Ha minden antenna tipusnak lenne sajat egymas mellett elhelyezett tolto pad-je, akkor nem lenne semmi gond. Igy viszont a kisugarzott energia nagyreszet elnyelik az egymason levo retegekben levo tekercsek. Ha a frekvenciakat anno ugy valasztjak meg, hogy egy antenna sorral megoldhato lenne a toltes, akkor viszonylag konnyen lehetett volna olyat kesziteni ami egyszerre egy keszuleket tolt, de barmelyiket. Viszont se a frekvenciakat nem jol valasztottak meg anno a keszulekek gyartasakor, se azt nem tudtak megoldani, hogy a keszulek jol erzekelje, hogy melyik terulet alatt melyik tekercstipust kell bekapcsolni. Ha szorosan egymas melle kerulnek a toltendo dolgok, akkor mondjuk nem is nagyon lehetne. Persze ha akarnak, akkor 60-80%-os energiaveszteseg mellett erobol is meg lehene oldani, csak nagyon huteni kellene a tolto tekercseket meg a keszulekeket, mert az energia tobbi resze hove valna.

    A fenti brute force megoldasra egyebkent alternativa lenne a fent is emlitett egesz szamu frekvencia tobbszorost hasznalno skala (utolag ez kiesik) vagy egy iranyitott sugaras antenna matrix, ami kozel tetszoleges frekvenciat tudna leadni, jol iranyitott helyre. Ehhez persze kellene egy folyamatos optikai ellenorzes, hogy mi van eppen a toltofeluleten, hogy ne a felhasznalot egesse meg a sugar. Ez meg draga es nem biztos, hogy megbizhato lenne, bar akkor legalabb barmilyen induktivan toltheto keszuleket tudnanak tolteni, akar utolag szoftverfrissitessel telepitve uj frekvenciakat. Melegedni akkor is melegedne, csak nem annyira mint a nyers eros megoldassal.

    ps: En szemely szerint az Apple helyeben inkabb egy tolto piramist epitenek, aminek minden oldala mas-mas frekvenciat tud (csak jelolni kell melyik-melyik), igy megszunne az interferencia, jobban bemutatna a tulajdonos Apple keszulek gyujtemenyet es meg jelentosen olcsobb is lenne a gyartasa.