5
 • Macropus Rufus
  #5
  "Az oroszok szerint irreálisan drága az amerikai Crew Dragon űrhajó "
  Ha tudom akkor nekik még ilyen sincs, és folyamatosan jövőidőben beszél a dolgaikról.
  Mit is olvastam: Proton-M majd fog tudni ilyet, de az csak 2020-ban kezdik gyártani. Aztán majd lesz egy Szajuz-5 is ami majd 2022-ben kezdik gyártani, ezzel szemben a Crew Dragon létezik, nem fikció, és bármikor fellőhető. Szóval kit érdekel, hogy mit magyaráznak.
  Picit olyan érzésem van mit a mikor a Teslat (mint autó) ekézik. Minden évben kijön egy Tesla gyilkosnak tituált valami, amit aztán soha többé nem látsz sehol. Minden évben szuper aksik tucatjait jelentik be, de konkrétan a Tesla megoldásánál jelenleg nincs jobb amit szériában lehet kapni, stb... Mondjuk annyi párhuzam van a Dragon és a Tesla közt, hogy mint a kettő a Elon-é... :)
 • asgh
  #4
  Az oroszok árban nyilván versenyképesek tudnak maradni a SpaceX-el szemben, a NASA sem első sorban azért szponzorálja az amerikai űrkutatási cégeket, mert sokallja az orosz árakat, hanem mert igyekeznek megszabadulni a kiszolgáltatott helyzettől, amibe az űrsikló program leállításával lavírozták magukat.
 • end3
  #3
  A tudományos kutatás mindig megtalálta a horribilis pénzeket igénylő projekteknél az kooperációt. (Kutatók nem a politika alapján ítélik meg a kutatási lehetőségeket, hanem a finanszírozhatóság nyomán.)
 • ostoros
  #2
  Már arról sincs egyet értés, hogy mi volt, nem hogy még a jelenről tudjunk mondani bármit...
 • T_I
  #1
  Tehát elsősorban arról beszélt, hogy mi lesz, nem arról, hogy mi van. Én is fel tudok vázolni számtalan dolgot, ami lesz: örök élet, nem kell dolgozni, mindenki egészséges, boldog stb. Semmibe nem kerül arról beszélni, hogy mi lesz, de a lényeg, hogy mi VAN!