16
Article 13 avagy kinyírják a netet az új törvénnyel
 • Ironman2
  #16
  Index cikk
 • molnibalage83
  #15
  A probléma, hogy mondjuk a több milliós vagy százezres feliratkozókat kezelik egyedileg, de a többit hogyan? Tényleg azt hiszi, hogy bárki ránszánja az időt?

  Technikailag egyszerűen nem kivitelezhető az perpill, hogy ha az 5 feliratkozós Joe és Jóska streamel, akkor ne dugják fel a seggébe a partvisnyelet akkor is, ha ő nem akar se monetizációt, se semmit, csak fun.

  Az ötlet jó, csak basznak magasan arra, hogy technikailag kivitelezhetetlen vagy költsége is van ennek. Vagy akkor a jogtulajon állják a rendszer kiépítésének költségeit is? Jaaaaaaaaaaaaa, hogy erről egy kurva szó nincs. Minden felelősség máson van.

  Ez így elég lol.

  Egy kb. full autó rendszer kell, ahol te listából tudsz igényt nyújtani és automatikusan végrehajtani a licenszelést, stb. Ehhez képest ma is fullá tilt a YT paródiát, amit most már véd az A13/17 és a jenki jog is.

  Ez így kurva lol...


  De mint mondtam, majd végigolvasom ezt az izét.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.31. 21:47:06
 • ximix #14
  Szerintem nem biztos,
  A sima közönséges felhasználó gondol egyet és feltol egy game videót annak valszeg kampó.

  A nagyobb streamerek aláírnak valami szerződést a játék kiadójával amit pl: a YT, Twitch is megkap és onnantól ők engedéllyel streamelik azt a játékot, tehát a kiadó nem fogja perelni miatta a videó megosztót, mert tud róla.
  A kiadó kezébe kerül így a kontroll, nem kicsit, mert ha bent akarsz maradni a kegyeibe akkor lehet még a extra feltételeit is teljesítened kell, ect . .

  A kérdés a kezdő streamerek hogyan kerülnek be a képbe, pl: csinál demó videókat, hogy kb ilyen lenne egy streamje
  és ha játék kiadónak tetszik akkor zöld utat kap ha nem akkor ennyi.

  De ez mind csak találgatás a részemről, a tutit majd megtudjuk ha majd beüzemelik.
  Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.03.31. 21:21:00
 • Ironman2
  #13
  A játékstreamelés fog megszűnni a youtubon,meg a twitteren,meg a többi videómegosztón.Amúgy ha jogvédett zenét vagy videót használtál fel,akkor idáig is törölték a videódat,vagy elnémították.
 • molnibalage83
  #12
  Én erőt fogok venni magamon és legalább átfutva végigolvasom majd az egészet.
 • ximix #11
 • ximix #10
  Szerintem nem fog a YT eltűnni Európából, bár nem vagyok teljesen képbe a mit tartalmaz e törvény csak amit a streamerek, mondanak azt hallgattam meg.
  Tippre a YT csinál egy szerződés módosítást, amiben rád hárít minden felelősséget vagy valós felhasználóhoz köti a regisztrációt ahol olyan adatokat kér be amin jogi úton tud fellépni ellened ha vétesz a szabályoknak és még sok más variáció lehet.
 • Bogdogege
  #9
 • molnibalage83
  #8
  FYI
 • molnibalage83
  #7
  Ez a teljes szöveg a 64. oldaltól?
 • Pluskast
  #6
  Nos, megszavazták. Egyébként ez azt hiszem a twitchet is kő keményen fogja érinteni, és nem csak az élő kommentelők mémjei, hanem már az is kérdéses lesz, hogy a twitchen streamelő egyáltalán közzé teheti a játékot amivel játszik.
 • MerlinW
  #5
  "Youtube-os videók 90-95%-a tartalmazza a mémeket"

  Mármint azoknak a 90%-amiket Te nézel. Egyébként a mémek az esetek nagy részében személyiségi jogokat sértenek, gúnyt űznek emberekből, komoly témákból, stb, tehát van a tiltás mögött jogos gondolat. Hogy ezt ebben a formában kell-e csinálni az más kérdés.

  "Alkotói szabadság" pedig megint egy más téma, aki mémeket vagy remixeket gyárt az nem 100%-osan saját alkotás, hanem más alkotók vagy nem legit tartalmat (pl. nem közszereplő személyek képét) használ fel. Remixek esetén pedig normál esetben mindig licenszdíjat kellett fizetni, vagy legalábbis kapcsolatba lépni a szerzővel, engedélyt kérni.

  Az a probléma, hogy baromira elfajult ez az egész mém dolog, sokszor inkább ártalmas, mint vicces, sokszor nem gondolkodik az "alkotó" mivel viccelődik.
 • wollnerd #4
  Totális eszement őrültség ez. Ez erősen szembemegy alkotói szabadsággal...
  Youtube-os videók 90-95%-a tartalmazza a mémeket és ezek a nézőknek és az alkotóknak (youtuber) is nagyon jó. A néző jól szórakozik (röhög), a videós pedig sok pénzt keres(het) ezáltal.
  Ha ezt bevezetik, youtube biznisz dúúúrvááán lecsökken, google pedig vesztességes maradhat etéren... Google pedig cska egy példa. Nagyon sokan járnának rosszul. Akár világgazdasági hatása is lehet ennek.
  .......
 • Negritis
  #3
  szerzői jogot akarják védeni, csak egy 18. századi módszerrel
 • molnibalage83
  #2
  Magát az egész alapötletet nem értem, hogy mi szükség van erre. Valahol egészen elképesztő, hogy a jogalkotóknak mennyire nincs fogalma a világ működéséről. El vannak szakadva a valóságtól.
 • Ironman2
  #1
  Ezt most megint miért???

  Már szinte mindenhol erről cikkeznek,gyakorlatilag teljesen eltűnnének a gifek,és a mémek az inetrnetről ha ezt a törvényt elfogadják!

  Article 13 törvény

  "Az új javaslatok értelmében a mémek, gifek, remixek és más felhasználó által létrehozott tartalmak mind tiltottak lennének szerződés nélkül."

  Ez megint egy akkora baromság,főleg attól aki kitalálta,biztos egy idióta lehetett.Ezentúl akkor Chuck Norrissal szerződést kell kötni hogy viccelődjenek vele a neten? Amúgy nemrég járt Pesten,és nagyon örült hogy ennyi mém született róla a világon,sőt ő is megosztott párat viccelődve.Nagyon sokan tiltakoznak a törvénye lfogadása ellen az EU-ban!


  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.14. 01:02:49