4
  • jozsi031
    #4
    Szép új világunk,az emberek megfigyelése,nyomon követése,ehhez értetek "nagy okosok".Pfujj!!
  • Mhari
    #3
    Monk00, amiről írtál, h micsoda világ lesz itt, az már itt van!!! Ezt már csak 'fokozni' :-))) fogják.
  • monk00
    #2
    " mindenkinek egy PIN-kódot vagy ujjlenyomatot is kell használnia a tranzakciókhoz és az azonosításhoz."

    Értem! Tehát megint arra megy ki az egész, hogy megszerezzék az emberek pin kódját, ujjlenyomatait, hogy bárhol követni tudjanak mindenkit. Komolyan, lassan már a szemeink mögé kamerákat fognak ültetni, hogy minden pillanatunkat nyomon kövessék. Micsoda világ lesz itt...
  • kvp
    #1
    Gyakorlatilag a cikk arrol szol, hogy a jelszavakat kivaltanak egyetlen kozos pin koddal + ujjlenyomattal es egy fizikai token-nel, ami jelen esetben egy telefon. Nos ha a telefon helyett valodi kriptografikai token-t irunk, akkor az eljaras mar jopar evtizede ismert es hasznalatban is van, foleg banki celokra.

    A telefonnal egyebkent az a legnagyobb baj, hogy a leginkabb lemerulesre, elveszesre, eltoresre, stb. hajlamos eszkoz es ha minden ezen keresztul erheto csak el, akkor egyetlen kritikus hiba pont van a rendszerben. (single point of failiure) Ezt tobbnyire probaljak elkerulni minden rendszerben, raadasul itt a kiritkus biztonsagi eszkoz a leginkabb serulekeny, legkonnyebben feltorheto informatikai platform ami csak letezik. Amugy jo otlet.