4
 • kvp
  #4
  "Azaz gyakorlatilag az usb helyét átveszi a TB átcímkézbe usb 4-nek."

  Rosszabb. Fogjak a ket szabvanyt es csinalnak egy harmadikat belole. Persze ez az alap, mivel visszafele kompatibilisnek kell lennie az usb 1-2-3 szabvanyokkal. Ez persze egyre nagyobb kompatibilitasi halmot jelent, ami miatt egyre bonyolultabbak az implementaciok es egyre tobb a hiba, meg egyre kevesebb a ceg ami egyaltalan nekirugaszkodik, hogy uj termeket fejlesszen ra. Ezert lett volna erdemes egy picit a jovonek tervezni, ami az ethernet eseten anno osszejott, az usb-nel a 3.x ota kevesbe.
 • asgh
  #3
  "a maximális adatátviteli sebesség 40 Gbps lesz, ami megegyezik a Thunderbolt 3 maximális adatátviteli sebességével. Mindez nem véletlen, ugyanis az új szabvány az Intel protokolljain alapul."

  Azaz gyakorlatilag az usb helyét átveszi a TB átcímkézbe usb 4-nek.
 • kvp
  #2
  A displayport eddig se volt tul elterjedt, a HDMI a jelenlegi nepszeru szabvany. Az licenszdijas, mar a displayport is csak azert lett, hogy licenszmentes legyen.

  Egyebkent meg alapvetoen az USB-C csatlakozoban van egy hagyomanyos USB port (tap,fold,adat+,adat-), ket kvazi ethernet erpar, tovabba 2 egyeb erpar (pnp es aux). Ez osszesen a tap es 4 erpar. Ebbol csak a nagysebessegu erparokat hasznalva a 40GBASE-T szabvany szerint 40 gigabit a maximalis elerheto sebesseg, mikozben a maradek labakon megmarad a tapellatas is. Az USB4 kabeleknek alapvetoen a CAT8 szabvanynak kell megfelniuk, ami ethernet eseten 30-36 meteres kabelhosszt tesz lehetove, USB eseten valoszinuleg kevesebbet fognak eloirni.
 • Macropus Rufus
  #1
  wow. bámulatos hol tart már a tudomány :)
  displayport megy nyugdíjba.