4
  • Tetsuo
    #4
    Ezeket a hamis értékeléseket azért az ember is felismerheti, nem?
    Én gyakran ezalapján vásárolok. Úgy értem, nincs lehetőségem/kedvem kipróbálni a terméket, inkább olvasok róla és megrendelem, főleg az Amazonról.
    Az olyan semmitmondó recenziókat, mint "fantasztikus", vagy "totál sz@r" eleve ignorálni kell, hiszen nem ad lényegi információt, mert az egy értékelésnél az indoklás lenne. Szóval egy tudatosabb vásárló (némileg) átlát a szitán, hiába a sok robot. Mindezek mellett a komolyabb termékekről különböző társaságok (pl. magazin) által készített tesztek, bár ugyancsak fenntartásokkal kell kezelni, kiegészítik az összképet.

    Ha egy nap megugrik a review-k száma, az nem jelent automatikusan rosszat. Lehet, akkor kezdődött egy termékakció vagy erősebb reklám stb.; a hirtelen sok negatív visszajelzés ugyanakkor utalhat egy szériahibára (mondjuk).
  • ostoros
    #3
    Ugyanerre gondoltam. És persze ha a számokat kicsit megmanipulálta a steam vezetősége, sosem fog kiderülni.
  • Sequoyah
    #2
    Nem tudom Magyarorszagon mennyire hasznalhato, de leteznek "ertekeles-ertekelo" oldalak, mint peldaul a reviewmeta.com.
    Ezek szepen osszegyujtik a "gyanus"ertekeleseket, es szep riportot csinalnak belole.
    Peldaul ha egy nap hirtelen a szokasosnal 10x tobb review erkezik, es mind negativ, es minden ertekelo frissen regisztralt elso ertekelo, az tobb mint gyanus.
  • molnibalage83
    #1
    Ez a hír azért érdekes, mert ebből kiextrapolálva mi van azzal a jelenséggel, hogy a lootcrate vagy az Epic váltás miatt egyes szoftvereket hamisan értékeltek a felhasználók?

    Azokra nem vonatkozik ez a megközelítés?