6
 • BruceZ
  #6
  "A MERICS szakértők leszögezték, hogy pontosan tudják, hogy vannak ilyen kiskapuk, igaz, karbantartási, frissítési célokra."
 • lammaer
  #5
  "Német szakemberek mondtak ellen a kínai gyártó állításainak."

  Huawei: "nincsenek biztonsági kiskapuk"
  Német szakemberek: "de vannak. Hihetetlen hogy ne lennének, tehát vannak"

  Konkrétumot nem találtak, bizonyítékokat nem szolgáltattak, szerintük "hihetetlen" hogy ne lennének, tehát vannak.

  Ja, és mindezt 5 kemény oldalban.

  Lehetek én is német biztonsági szakember?

  Amúgy nincs azzal smmi baj hogy tartanak a kínaiaktól, ez igy van rendjén, csak semmiféle "szakemberséget" nem látok megnyilvánulni ebben az esetben.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.28. 10:38:45
 • nlght
  #4
  nekem is Xiaomi van, de a köv nem ilyen lesz az tuti, kb. 8-9 URL van feketelistán amikkel folyamatosan kommunikált a háttérben amíg nem tiltottam (a MIUI/system updatekre nem volt hatással), azóta azt veszem észre hogy hetente 1-2-szer magától újraindul a teló (az akksi sosem ment 40% alá)
 • wraithLord
  #3
  A Honor is Huawei. A Huawei együttműkésben van a Kínai állammal, biztos azért. Gyakorlatilag egy állami cég.
 • NEXUS6
  #2
  És az Iphone sem kémkedik! Nyilván.

  A kínaiaknak legfeljebb az a furcsa, hogy eddig kis pályán játszottak, mindenki leszarta, hogy az olcsó termékek mit csináltak. Az 5G telepítésével viszont most első osztályba léptek, itt sajna már figyelembe kell nekik is venni azokat a politikai szempontokat, amit a népi-termékeik esetében lexarhatnak.

  Szemléletváltásra van szükségük.
  Röhej, hogy pl. a tavalyi Xiaomi csúcsteló milyen módon van tele rendszerszinten primitív kéretlen reklámokkal, adatlenyúlással stb. A szépség az, hogy mivel ezt direktbe fullbanyomják és ki is kapcsolható, ezért lehet, hogy biztonságosabbá lehet tenni, mint egy kultúráltan sunyizó Aplle, vagy Samu terméket. ;)
 • Zoliz
  #1
  Amerikának és EU-nak baja van Kínával, de nem világos miért csak a Huawei-el, amikor ott a Honor, Xiaomi és a többi digitális vacak. A másik kérdés, hogy az S9-em nem kémkedik? (na innen látszik, hogy Dél-Korea (Samsung) egy USA gyarmat)