31
 • Tetsuo
  #31
  Igen, sajnos ez igaz.
  Itt a mai ezzel kapcsolatos (egyik) hír.
 • mrzed001
  #30
  Ez pontosan arra példa amit írtam: régen politikai nyomás volt a rendőrökön, hogy tartsanak rendet.
  Ma politikai nyomás van a rendőrökön, hogy ne tartsanak rendet (mert cél a liberális anarchia).
  Tudod hogy hívják a rendőrt aki elsütötte a fegyverét ? Leszereltnek.

  És lehetne mesélni órákon át a hamis riasztásra kiérő rendőrpárosok esetét, akiket 20-30 "kézi szerszámokkal felfegyverzett" kisebbségi támad le (befenyítés) ... és még akkor sem vehetik elő a fegyverüket önvédelmi célzattal.
  Na igen, USA nagyon messze van.

  Javaslom a Blue Boods (zsaruvér) sorozatot (egyedülálló konzervatív krimi). Ott csak úgy osztogatják a pofonokat a liberális anarchistáknak.

  Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2019.02.26. 19:53:36
 • Tetsuo
  #29
  Igazad van, az arányokat nem tudhatom, és valószínű, hogy van olyan rendőrörs, ahol becsületesen próbálnak dolgozni, de mint írod, az egész rendszer bűzlik. A felülről jövő nyomásnak a rendes ember nem bír ellenállni, tönkremegy; az erkölcstelen pedig beáll fogaskeréknek.

  Hogy a rendőrség nem tesz semmit (érdemlegeset), az sajnos bevett gyakorlat pl. így: https://kuruc.info/r/2/195452/
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.26. 13:52:22
 • mrzed001
  #28
  Igen is, meg nem is.
  Kezdjük talán ott, hogy a módszerváltás előtt rengeteg igen jó, képzett, szakember volt a rendőrségnél.
  Nekik köszönhetjük pl hogy az ukrán maffia nem tudta megvetni itt a lábát. Pedig próbálkozott keményen. És hogy rend és közbiztonság volt (nem úgy, mint ma .. meg 2 hét alatt rendet teszünk ... ). És persze megkapták a megfelelő politikai támogatást a rend fenntartásához.
  Na de a gengszterváltás után elkezdték ezeket a vén profikat lenyugdíjazni. Vagy mert tényleg nem fiatalok, vagy mert útjában álltak a korruptaknak. Na meg a politikai hátszél, meg a politikusok rendőrellenessége miatt (hisz ellenük nyomoztak, lévén a politika maga a korrupció).
  Ennek ellenére továbbra is maradt egy jelentős tisztességes réteg (mondjuk 1/3). Csendben, kssban. Viszont lett egy nagy opportunista (1/3), meg egy agresszív (1/3) réteg.
  Miért? Hát, mint azt tudjuk, bizony a fejétől bűzlik a hal.
  Kovács K2 rendőr nem azért áll ki trafizni, mert nem lenne más dolga, vagy mert élvezi ... hanem mert ezt kapta utasításba (és oda a bokorba, mert oda küldték).
  Ezért Kovács K2-t elítélni ... nevetséges lenne.
  Hogy miért fogad el kenőpénzt? Mert minimálbér közeli a fizetése. Annyi, hogy a Parlamenti WC-s néni többet keres. Ő az opportunista.

  A TV székház ostrománál is azonnal látszott, hogy mely osztagot vezényelték vidékről. Ott főleg az első két csoportból voltak. Na a pestiek, azok viszont fullra a 2-3-as csoport volt. Nem csoda, hogy következő napokban küldték is haza a vidékieket, illetve az akciótól messze biztosító helyekre tették csak őket.


  Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2019.02.26. 13:14:25
 • Tetsuo
  #27
  Ahogy én tapasztalom és hallom ismerőseimtől, illetve a logika is azt diktálja, a rendőröknél a "rohadt mag" nem kicsi, hiszen megalkuvó, opportunista, önkényeskedő férgek többségéről van szó. Magyarországon a rendőrség összefonódott az alvilággal. Gyakran rendőrők végzik el a komolyabb piszkos munkát és ők takarítanak a "nyomozás" során sok esetben úgy, hogy "balekokat" varrnak és gyógyszereznek be. Több esetben drogot árulnak, majd azt fedezik hasonlóan, arra járró szerencsétlennel.
  Sok ügyben egyáltalán nincs nyomozás, csak valami fedő papírmunka. Gyakran elkeverednek bizonyítékok, összekeverednek DNS-ek, a szakértői vélemények lefizetettek.
  Az elsimítás politikai indíttatása sem különleges, aminek a kisrendőrtől az ezredesig mindenki kézséggel megfelel.
  Hogy egy becsületes, dolgos embernek komoly kára keletkezett, arra nagy ívben tesznek (többségében), de az állománynak bevételt képző traffipaxozás megy ezerrel, ahol ugyancsak nem a balesetmentesség a fő szempont.
  A "Magyar" Rendőrséghez történő újabb felvételek során kiszelektálják a hazaszerető, őszinte ifjakat a pszichológiai alkalmassági vizsgálaton, illetve már a középiskolában erős az átnevelés, később pedig egy gerinces ember egyszerűen nem bír a testületnél dolgozni, alkoholista vagy öngyilkos lesz (hátulról fejbe, 3m-ről) stb.
  Biztos vannak kivételek, de ahogy én gondolom, ez az általános.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.26. 11:56:06
 • mrzed001
  #26
  Ennél azért viccesebb a helyzet.
  Ugyanúgy ahogy a sok ezer békés tüntető közé becsempészték a felforgatókat, ugyanúgy a rendőrök tömegei is normálisak és békések voltak.
  Kezdhetnénk azzal talán, hogy eleve feltüzelték őket rádión (a hivatalos saját rendőri rádiójukon, ott a forgalmazás leirata), mindenféle kamu hírekkel mint tömegesen rendőrt öltek, felgyújtottak a tüntetők. Vagy hogy kivégezték a felborított vízágyúsokat (valójában kikísérték) a tüntetők.

  Ugyebár ők is csak emberek, akiknek ráadásul össze is kell tartani, mert különben a bűnözők egyesével eltiporják őket.
  Így tehát ők úgy indultak neki, hogy innen nem biztos, hogy haza fognak élve jutni (gyerek, asszony ... )
  Naná, hogy ettől úgy bef.stak, hogy maximális brutalitással vetették bele magukat, halálra vártan. Te nem ezt tennéd ?
  Őket verték át a legdurvábban, legaljasabban, a saját vezetőik (foglalkozáskörében elkövetett árulás ?). Naná, f.sott a Feri, hogy nehogy a tüntetők mellé álljanak.
  És persze ott volt a rendőrségből a rothadt mag, a kisebbség, akik élvezetből verik az ártatlan szurkolókat a meccseken, a készenléti kemény magja ... na ők igen jól érezték magukat.

  A TV székházat követő napokban ... na az egy vicc volt. Akkorra már a normális rendőröket teljesen kivonták az utcákról, a tüntetők helyett meg megjelentek a focihuligánok. Ja azok akik pl mostanság testükkel állják el egyes liberális képviselők útját és gátolják pl népszavazási kezdeményezés leadásában.
  Kimondjam, vagy úgyis egyértelmű, hogy ki küldte őket akkor "randalírozni" ?
  És így már kerek a vicc :D
 • Tetsuo
  #25
  Hogy 2006 őszén rendőrterror volt Budapesten az mára konvencionális tény lett, köszönhetően elsősorban a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak.
 • Tetsuo
  #24
  Többszörös tévedésben vagy. Egyrészt nem "állítottam be senkit mintapéldánynak", hanem a probléma kezelésének különbségére világítottam rá. Másrészt ha a polgárok megelégelik az elnyomó rezsimet, akkoraz ellen fellépni csak erőszakkal lehet és kell is, te erről megfeledkeztél.
  Magyarországon pl. a rendszerváltás azért nem volt hatalomváltás is, mert - többek között - az erőteljes fellépés elmaradt.

  Tehát, ha jól értem, a szánkógyújtogatókat gumilövedékkekkel térítetted volna jobb belátásra?

  (Bármit látsz a CNN-en, az nem igaz. Ha részleteiben igaz is, a tálalás olyan, ami miatt dezinformál. Eleve a szándék nem az igazság hirdetése, hanem annak elferdítése.)
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.25. 23:22:46
 • Andrevv
  #23
  Mielőtt megkérdeznéd, hogy az EU miért kérte volna a rabok elengedését, a válasz roppant egyszerű: mert nem megfelelőek a fogvatartási körülmények, csakhogy ez már rég így van, viszont most jött kapóra, segíthetnek káoszt csinálni. Második ok: a korruptakat is mind elengedhették, két legyet egy csapásra :)
  Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2019.02.25. 12:33:51
 • Andrevv
  #22
  Jó látni, hogy vannak mások is rajtam kívül, akik nem dugják homokba a fejüket vagy nem mosták ki az agyát. Össze sem beszéltünk és nagyjából ugyanazt a lényeget írtuk le ugyanabban az időpontban :)
 • Andrevv
  #21
  A CNN-t már többször rajtakapták, hogy félretájékoztattak, más események képeit vágták be, sőt, megrendezett jeleneteket tettek be. Onnantól kezdve minden amit közölnek, fenntartásokkal kell kezelni. Kik ezek az emberek, miért vannak ott? Semmi nem derül ki, csak amit a CNN közöl. Teljesen mindegy milyen esemény ez, a tetteseket le kell tartóztatni; ha tömegben vannak, ki kell őket szedni onnan. Amikor a tömegbe lövöldöznek válogatás nélkől, az is bűntény. Nem kell messze menni, meg lehet nézni mi folyik Bukarestben, gyerekekkel, idősekkel mentek az emberek a korrupcióellenes, békés tüntetésekre (legalábbis az elején), a szocialista kormány senkit sem kímélt. Azóta már emberek haltak bele a sérülésekbe. Majd egy rakás börtöntölteléket engedtek az utcára, mert az EU megkövetelte, azok is gyilkolják azóta az embereket, bekeverednek a tüntetők közé, így a szocialisták is jól járnak, mert így a békés tüntetéseket csatatérré változtatják, így pedig megvan az indok a gyülekezési jog korlátozására. Tudsz ezekről mutatni valamit a CNN-ről, Euronews-ról? Ne fáradj, nem fogsz, vagy csak nagyon apró, lényegtelen részleteket.
 • mrzed001
  #20
  Feltennék egy neked egy zavarba ejtő kérdést: ott voltál a TV székház "ostrománál" ? Nem ? Én sem. De gondolkodni azért képes vagy?
  Mert egy kis logikával, gondolkodva te is rá tudsz jönni jópár titokra, átverésre.
  Kezdjük talán ott, hogy mikor is kezdődött az a tüntetés? Napokkal korábban. Illetve aznap is dél körül gyülekezett a tömeg.
  Mikor is repült a molotov, gyújtva fel pár autót ? Késő este.

  Ugye te sem gondolod, hogy a reggel/napok óta ott tüntető emberek tartogatták a kabátjuk alatt estig azokat a molotovokat ?
  Hát persze, hogy nem. Büdös, veszélyes, elkapják vele lesittelik ... meg mint a színházi előadásban: ha előkerül egy fegyver, az hamarosan el is fog sülni.
  Tehát magad is beláthatod, hogy azok a molotovok max percekkel az eldobásuk előtt érkeztek.

  Mint azt tudjuk ott volt egy bank is a téren, amelynek külső felvételeit azonnal le is foglalta a rendőrség ... mármint én tudom, te nem (azaz te is 3 mp alatt ki kellett volna hogy találd, annyira egyértelmű).
  Tehát tegyük fel, ha pl az látszott a felvételeken, hogy megáll egy fekete luxusjármű, amiből kiszáll 4 kigyúrt csákó, majd a csomagtartóból a kabátjukba rejtenek valamit, majd pár perc múlva (miután már égnek a kocsik) visszatérnek és sietve hajtanak el ... akkor miért is a békés tüntetők voltak a gyújtogatók ?!??

  Ez kérlek a tipikus esete a titkosszolgálati módszerekkel "módosított" tüntetésnek. Azok ott csőcselék kellett, hogy legyen.
  Tehát kiküldték a felforgató osztagot/osztagokat, hogy legyen mit mutogatni, mekkora csőcselék is az.

  És itt jegyezném meg csendben, talán 2 éve volt hír, hogy Párizs egyre biztonságosabb, mert 10% kevesebb autót gyújtottak fel szilveszterkor ... azaz 1300 helyett csak 1100-at !
  Csak szilveszterkor !

  Szóval így már érted, miért ostobaság amit írtál? A hatalom el akarta érni, hogy a gondolkodni képtelen emberek a tüntetőket alapból csőcseléknek nyilvánítsa, és ne menjenek ki tüntetni semmi miatt se (mert ők nem akarnak csőcselék lenni, tisztességes emberek).
  Magyarán bec.ptad, öncenzúrázod magad, eldobtad a békés tüntetés jogát önmagadtól.
  Ennél többet egyetlen diktátor se kérhet karácsonyra :D
 • Merces2
  #19
  Nem pártfüggetlen, ha nem vagy elég talpnyaló és nem azt csinálod amit mondanak kétlábbal rúgnak ki a legtöbb pártbol.Szóval legalábbis pártfüggő hogy mennyire szabad becsületesnek lenni....
  Ami a baloldalt illeti tipikus esete az ideológiai idiotizmusnak, ráléptek arra az útra ami a tények figyelmenkivül hagyását jelenti, gyakorlatilag boritékolható a bukás, a kérdés csak az hogy mennyi álldozattal jár majd...
 • lammaer
  #18
  Mert, nem igaz, nem történt meg? Vagy azért mert CNN, odafotosoppolták a lángokat a kocsira? Vagy milyen linket fogadnál el?
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 09:07:48
 • Andrevv
  #17
  erre te beteszel egy CNN vágást, gratulálok
 • lammaer
  #16
  Tudod, azok a "felkelők" (kb fradi b közép kategória) akiket te mintapéldának állitasz be, azok kocsikat gyújtogatak, kirakatokat törtek be, rongálták a köz és a magántulajdont. ezek után ha közéjükvágják a könnygázt vagy megküldik őket gumilövedékkel az a MINIMUM.

  link 30. másodperc, meg a 3 perc....

  Nem érdekel kinek milyen politikai beállítottsága van, ez megengedhetetlen.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 07:52:47
 • lammaer
  #15
  Fake news gyár.. hallgattál már reggel petőfi rádión híreket?

  Én arra szoktam kelni, hogy megalapozza a napomat... amikor épp kötelezettszegsi eljárást indítottak országunk ellen, akkor a vezető hír a petőfin az volt hogy bábaszentmiklóson új pékség nyílt, ami 4 úgy munkahelyet hozott létre.

  Szerintem maradjunk annyiban, hogy az hogy valaki hazudozik és félrevezet az nem ideológiától függ, nem attól hogy bal, jobb vagy közép oldalinak kategorizáljuk, hanem attól hogy mennyire hataloméhes és mennyire becsületes.

  Ez pedig pártfüggetlen, mivel semmilyen pártnál se nem felvételi követelmény, se nem kizáró ok ha az ember gerinctelen. Vagy éppen a politika teszi majd azzá ha addig becsületes volt.
 • mrzed001
  #14
  Hájjjáájjjj ...

  @Merces2:
  Igen, állampapírt bizony bármikor eladhat-vehet bárki. Én is, te is, Kína is. És azért jó buli, mert egy állam vállal garanciát érte, hogy visszakapod kamatostul a pénzed. Ez egy esetben nem történhet meg, ha az az állam államcsődöt jelent. Azt meg nagyon de nagyon megc.pná (ahogy tettük mi is, egy nap alatt 15%-os árfolyam esés ... Thx Viktor)
  Hiperinfláció (azaz legyárt hirtelen annyi pénzt, hogy visszafizesse) meg azért öngyilkosság többszörösen is, mert utána a hiteleiket is drágábban kapják, a valutájuk értéke is elkezd zuhanni ... és azonnali állampapír visszaváltási hullám indul be tetézve mindezt (öngerjesztő folyamat) ... na az lenne ám az igazi öntökönrúgás.


  @Tetsuo:
  Amit te liberális cenzúrának hívsz, az valójában egy liberál-kommunista véleménydiktatúra (szóval sokkal durvább, mint egy egyszerű cenzúra, mert szabad véleményed sem lehet ... sőt azt is megszabják kit és mit kell szeretned, illetve gyűlölnöd ).
  Mert a liberál az enyhén baloldali ... ez viszont már szélső-balos, lásd a jól ismert kommunista diktatúra.
  Mennyire vicces amikor a konzervatívok kell hogy harcoljanak olyan, régen mélyen liberális elvekért, mint a szólásszabadság (épp a liberálisok ellen)
  Szóval ebben akár egyet is érthetünk.
  De ha már Trump, azért lássuk be, legalább akkora fake news gyár, mint a libsik.


  " Kínának nem érdeke, hogy az USA-gazdaság padlót fogjon"
  Még most.
  Tudod, gazdasági háború.
  Előbb a kis pukik, aztán ha veszni látszik a helyzet, jöhetnek a nagy pukik.
  Ez a gazdasági atombomba pedig Kína kezében van, fenyegetőzik is vele.
 • Tetsuo
  #12
  A helyzet az, hogy Kínának nem érdeke, hogy az USA-gazdaság padlót fogjon, mert az oda is begyűrűzik.
  Egy komlyabb gazadsági összeomlás az Egyesült Államokban végigsöpör az egész világon és nem kis hullámmal, köszönhetően a globalizmusnak. Meglehetősen kaotikus lenne a szituáció, esetleg lenne egy világháború is emiatt.
 • Tetsuo
  #11
  Ámerikában nem Trump, hanem a liberális cenzúra veszélyes, ami talán még egyelőre nem ilyen drasztikusan, de mechanizmusát és "elveit" tekintve hasonlóan működik mint Európában, illetve az egész Nyugaton.
  Hasonlítsd össze a Macron-kormány és Orbán-kormány tüntetések ellen fellépő pribékjeit, illetve Gyurcsány-kormányét és az Orbánét. Láthatod, hogy az úgynevezett jobboldali kormányé a legvisszafogottabb fellépés.
  Jelenleg a legerőszakosabb és legveszélyesebb ideológia a liberalizmus. Az ellen kell tenni, de egyre kevésbé lehet.
 • Merces2
  #10
  :D ezt kicsit eltúlzod , az nem úgy megy hogy gondolok egyet oszt beválltok ezer milliárd dollárt , ennek egy természetes következménye lenne hipperinfláció szóva kina kitörölhetné a seggét azzal amit kap
 • mrzed001
  #9
  Na igen, épp gazdasági békeidő van. Ilyenkor ugye könnyű, mert magától megy minden, nincs recesszió (szóval ezt azért nem az ő érdemének könyvelném el).
  Ami viszont viccesebb, a kínaiak bajszát húzogatja, kereskedelmi háborút indít ellenük (meg EU ellen is mellesleg).
  Úgy, hogy közben a világon kínának van a legnagyobb usa államkötvény portfóliója. http://www.origo.hu/gazdasag/20180822-az-usa-allamadosaga-rekordot-dontott.html
  Annyira, hogy ha holnap Kína elkezdené beváltani (meg akár ráduplázna japán is), akkor 1 nap alatt hasra fektethetné a teljes amcsi gazdaságot.
  Na az valódi államcsőd lenne, és nem olyan vicc amivel itt riogattak.
  A Trump féle védővámoknak (meg a rá adott nemzetközi válasznak) is idő amíg begyűrűzik a gazdaságba. Utána viszont már jön a dominó effekt.
 • Merces2
  #8
  Az a gond hogy nem ez fog történni, hanem irnak szép új aloritmusokat amik szűrik a feltöltött videókat és ahol szerintük szerzői jog sérül ott törölni fognak, már ha ezek után egyáltalán maradnak az európai piacon...
  Ráadásul ez egy újabb kiskapu hogy kedvükre cenzoroskodjanak ...
 • Ender Wiggin
  #7
  Hát a bedöntés egyelőre pont javulás vagy legalább is az obamai szint tartása...
 • csicso82
  #6
  Felét sem értem az egésznek egy a lényeg a Facebook és a Google teszi csebre a nagy pénzt jelenleg na őket kell megvágni hogy a bevételük kb. 30%-a mostantól az újságírókhoz, honlapokhoz stb. vándoroljon.
 • mrzed001
  #5
  Fel is háborodott miatta kb mindenki:
  "A „liberalizációt” az amerikaiak 82 százaléka és gyakorlatilag minden szakmai szervezet ellenzi."

  "egyes szövetségi államok máris bejelentették, hogy bíróságra viszik az ügyet, a Demokrata Párt törvényhozói pedig kongresszusi akciót sürgetnek."

  Ennyi. Elég sok pert vesztett már Trump és a Fehér ház. Ennek is a legvége az lesz, hogy szépen a legfelsőbb bíróság elé fog kerülni, ahol hiába van éppen republikánus többség, el lesz kaszálva.

  Fékek és ellensúlyok rendszere ... működésben.

  De mondhatnám példának Trump-lee klímaegyezmény felrúgását is, ami totál hasonlóan és totál ugyanúgy fog lejátszódni a végén
  https://index.hu/tudomany/2017/06/01/trump_dontott_felrugja_a_klimaegyezmenyt/

  Trampli bizony túl ostoba a politikához. És ami még viccesebb, az amcsi joghoz is. A nemzetköziről nem is szólva.
  Simpsons-ba 20 évre előre meg is jósolták (bedönti gazdaságot)


  OK meg előtte azt is, hogy elnök lesz:


  Lehet több Simpsons-t kellene néznünk
 • TokraFan
  #4
  Hogyne, persze...Az USA nem csinál ilyesmit....
 • Sydra
  #3
  EUSSR
 • mrzed001
  #2
  Mindig így kezdődik a cenzúra bevezetése ...
  Előbb egy jogosnak "vélt" ürüggyel (lásd pedo tartalom, vagy szerzői jog) elkezdenek átszkennelni mindent, hogy töröljék a csúnya "oda nem illő" tartalmakat ...
  Majd fel se ocsúdunk, mire már egy szóra (pl a wazze, vagy diktátor, vagy O1G) is törölve lesz bármi amit csak leírunk.
  Sőt, fekete autó áll meg a ház előtt éjjel kettőkor, majd visznek el némi "elbeszélgetésre", meg "átnevelésre" ....
  És visszatér a csengőfrász, és visszatér a diktatúra.

  Bizony, ezért szeretem jobban az usa féle precedens jogot.
  Ott nem mernek ilyen ostobaságokat meglépni, ezt tudja mindkét párt.
  Mert utána BÁRKI megteheti ugyanazt a másikkal szemben is !
  Ott ismerik a "ne tégy olyat mással, amit nem szeretnél hogy tegyenek tevéled" elvet, és kényszeredetten be is tartják.
  Az EU meg egy ostoba s-g, akiknek amúgy is ég a pofája mert a dízelgate-re is a dízelt alig használó USA-nak kellett rájönnie.
 • ostoros
  #1
  Már látom, hogy nagyon büdös dolgok sülnek ki ebből... De ne legyen igazam.