9
 • Csaba161
  #9
  Itt mindenki megtalálja a saját vérmérsékletének megfelelő választ:

  https://www.google.com/search?q=trump+space+force+is+joke&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1roWDrNfgAhUltIsKHZNzAc04ChD8BQgOKAE&biw=1116&bih=716#imgrc=HMLLDOOG_dvIkM:
 • _svd_
  #8
  "Kína ma egyértelműen a 3. űrhatalom..."

  Nem. Jelenleg a legerősebb űrhatalom.
  A szovjetek akkor eszméltek fel, amikor kiderült, hogy az amerikai rakéták porrá képesek zúzni Moszkvát. Ez ellen akkor képtelenek voltak védekezni.
  Ha a Kínai szakértők a GPS rendszert nézik űrszemétnek, az amerikaiak képtelenek megakadályozni. Az oroszok nagyon erős középhatalomnak számítanak. A GLONASS eltakarítása komoly gondot okozna.
  Az új űrverseny már elindult. A látszat ellenére nem katonai célok okán. A Naprendszer gyarmatosítása teljesen átírja az erőviszonyokat. Amelyik ország nyer, az mindent bezsebel. Ebben a játékban Kína megállíthatatlannak tűnik.
 • nirriti
  #7
  https://www.youtube.com/watch?v=PgtLjj4Ka08
 • NEXUS6
  #6
  Anno az oroszok azért tudtak látványos űrprogrammal előrukkolni, mert Amcsiban mindegyik haderőnem saját magának fejlesztgetett ICBM kategóriájú, gyak űrhajózásra alkalmas rakétát, a civil űrkutatás, meg a sor hátulján volt prioritásban. Szétforgácsolódtak az erőforrások.

  Csak jött a nemzetközi geofizikai év, az oroszok gyak a Szputnyik-1-gyel mindent vittek. Volt egy ICBM rakétájuk, és azt úgy adták el a sajtóban mint egy űrkutatási eszközt, ami biztosítja a világűr békés felhasználását, az emberi tudás új magasságokba emelését a szovjet tudomány fensőbbrendűségére támaszkodva.
  Ekkor hozták létre a NASA-t, meg jobban összehangolták a fegyvernemek erőfeszítéseit.

  Kína ma egyértelműen a 3. űrhatalom, ráadásul pl. manapság az oroszokkal szállítatják a seggüket az amcsik is az ISS-re. Szal hasonló a szitu mint anno, rengeteget költ Amerika ma is az űrre, többet talán, mint az összes többi államot együttvéve. Aminek valahogy se a civil, se a katonai oldalon nem igazán van látszata.

  A "hülye" Trump intézkedései tehát teljesen jogosak.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.02.21. 10:19:38
 • Cat #5
  Szerintem nem kever senki semmit, ez friss esemény volt. Amire te gondolsz az alul, a kapcsolódó cikkeknél van.
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2019.02.21. 09:10:49
 • llax
  #4
  Nagyjából annyi történik, hogy ami űrhöz köthető tevékenység eddig szétszórtan volt a mindenféle haderőnemeknél, azokat összevonják egy irányítás alá.
 • llax
  #3
  Van az már egy év is :)
 • molnibalage83
  #2
  Nem. Csak az SG fél éves laggal megint keveri a szezont a fazonnal. Kb. adminisztratív jelentősége van ennek, semmiféle űrfegyverkezés nem folyik.
 • Zoliz
  #1
  Megy a hidegháború no.
  Majd az űrből löhetik az atomot Kínára.