20
  • esztyopa
    #20
    Hát valaki vagy szereti az animéket,vagy nem.
    Az Animaxon szenzációs mangák futottak,egészen addig,amig a Sonny meg nem vásárolta a csatornát.
    Utánna baromkodós,röhögcsélős,üvöltözős,olcsó helyzetkomikumra épülő
    silány,tiniknek szánt,értéktelen borzadályokkal váltották fel az addigi,
    egységes,és szerethető sorozatokat.
    Ami engem még+-ban is megragadott,az a számomra addig ismeretlen japán kultúra,valamint a pozitív emberi értékek közvetítése volt.
    De hát a világ erre felé halad...
    Váltsuk fel az értékeket,tömegtermelésben gyártható,nagyobb profitot hozó - moslékra.
    Ami az itt elhangzó kritikákat illeti,pont azokat nehezményezik,ami a stílus lényege !
    Aki nem szereti ezt a stílust,az miért nem nézi inkább az *Agymenőket*,vagy az *Így jártam anyátokkal* című remekbeb*szott...akarom mondani - remekbeszabott sorozatokat.
  • Macropus Rufus
    #19
    Final Fantasy: 18 éves film. 18 évvel ezelőtt az egy nagyon ütős grafika volt. Nem nagyon találsz filmet 2000-2001-es időből ami felvette volna vele a versenyt. Talán az Animátrix vívós jelenete. Ua. az Alitában nincs semmi olyan amit másik filmben ne láttam volna már. Itt a látványra gondolok. Látványosnak látványos, de kb. ugyan ilyen látványos volt a Valerian (ami szitnén full cgi). Semmi újító dolog nincs ebbe a filmbe a látvány terén.
    Szóval igen, az a haj abban az időben nagyon komoly volt. De az 18 éve volt.
  • Macropus Rufus
    #18
    "Nézzük azt, hogy a Marsot mintegy 60%-kal kevesebb fény éri és ezért ugyanennyivel sötétebb is van. Ebből következik, hogy ott nagyobb szemekre van szükség a normális látáshoz."
    miért is van szüksége egy robotnak szemekre? De lépjünk túl ezen. Okés kellenek szemek.
    De egy robot szem nem azonos egy emberi szemmel! Tehát nem kell ilyen nagy szem azért, hogy kevesebb fény mellett is jól lásson. A telefonod kamerája több nagyságrenddel kisebb mint a szemed, de vélhetően sötétben jobb képet készít mint ahogy te látsz. Szóval meg lehet mindent magyarázni, de inkább jobb az a magyarázat, hogy azért nagy mert csak.
    (hagyjuk a manga ábrázolást. Alita nem így néz ki. Csak a szemek stimmelnek.)
  • KyleKatarn
    #17
    Alita a történet szerint egy Marsról érkezett katona. Nézzük azt, hogy a Marsot mintegy 60%-kal kevesebb fény éri és ezért ugyanennyivel sötétebb is van. Ebből következik, hogy ott nagyobb szemekre van szükség a normális látáshoz.

    Aki arra panaszkodik, hogy a történet nem tartott semerre, vegye figyelembe, hogy ez egy trilógiának tervezett sorozat első része. A film egy összefüggő 9 kötetes képregény sorozat első két részét dolgozza fel (Gondolom én, mert még csak a másodiknak a felénél tartok).

    Bár voltak hibái mégis élvezhetőbb és jobb film lett mint, a Zsivány Egyes kivételével, bármelyik újkori Star Wars film vagy akár a Galaxis őrzői 2 vagy Fekete párduc, ha műfajnál akarunk maradni.
    Utoljára szerkesztette: KyleKatarn, 2019.02.23. 00:41:10
  • Merces2
    #16
    Igen a mai napig emlékszem az élethű hajakra.....rofl....
  • NEXUS6
    #15
    Én is lúzerségnek tartom, hogy nem tudták gyak helyettesíteni, kiváltani ezeket a szemeket. Élőszereplős filmben inkább beteges, mint érdekes, vagy vonzó. Anno az első Final Fantasy filmmel volt folyamatosan ilyen érzése az embernek a karakterekkel, pedig ott ráadásul pont életszerűségre törekedtek. Mondjuk az a film lassan 20 éves, de szerintem simán veri ezt még mindig nagyon sok mindenben.
  • Archenemy
    #14
    Nemtom, nekem ez a szem akkora uncanny valley, hogy nem is tudok másra figyelni. Pedig az animékkel nincs gondom.
  • professional
    #13
    Pedig akkor is egy nagy fos! 2 óra tömény semmi UHD 4k Athmosban. De akkor nézzétek még sokszor egymás után...
  • Macropus Rufus
    #12
    Az a bevett szokás mostanában, hogy azok a filmek jók, amik az első hétvégén vissza hozzák a költségek tetemes részét. És a rosszak meg nem.
    Na ez alapján ez a film qurva nagy bukás. De tudom erre nem vonatkozik mert...másikra meg azért vonatkozik mert... :)
  • NEXUS6
    #11
    Én sem tudtam, hogy hogy nézzem, de ez gyak egy képregényfeldolgozás, ha azon nem vagyok kiakadva, hogy Sperman az összes haverjával miért cicanaciban rohangál, akkor a nagy manga szemeken is inkább túltettem magam. XD

    Sablonos üres karakterken, irreális történeten, cselekményen, látványcentrikusságon meg már nyilván még annyira sem akadtam ki. Ez pont egy ilyen műfaj.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.02.20. 08:57:19
  • tigeroo
    #10
    mivan? olvasd el az alapanyagul szolgáló mangát. eléggé combos adag, és zseniális kivitelezés a film:
    https://mangarock.com/manga/mrs-serie-90619
  • tigeroo
    #9
    hallod, neked hollywoodban lenne a helyed tanácsadóként. erre biztos hogy nem gondolt a stúdió. milliókat buknak, csak azért mert nem olyan okosak, mint te.
  • yesname #8
    Eddig megnyerte ez a hsz az év vicce címet.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2019.02.18. 17:27:15
  • professional
    #7
    Amúgy a mostani filmek 90% ilyen lesz? Eszméletlen látványvilág 0 tartalommal? Ez a film egy nulla. Peregnek-pörögnek benne de értelme semmi! Nem egy Blade Runner mélységet várok el, de azért legyen valami lényege...
  • Ender Wiggin #6
    @nIght: @grobs: értem én ezt, de ha emberi fejet csinálnak neki, akkor elmegy embernek, nem egy bámulnivaló szörnyszülöttnek. Ez nem logikus. Ami meg a plasztikai sebészeket illeti, senkinek nem lesz ilyen aránytalanul nagy szeme. Ennek a lénynek a szemgolyója is óriási...
    @takysoft: mikor a magáról, mint rajztechnikáról beszélünk, akkor talán, de ez egy élőszereplős film!
  • takysoft
    #5
    Egy mangához hozzátartozik a nagy szem.

    Nem mellesleg az összes anime-feldolgozás, amihez hollywood hozzányúl menthetetlen szar lesz.
    Ez egy kellemes kis kivétel, aminek nagyon örülök :)
  • kalapos01
    #4
    Miért van olyan címe egy kritikának, hogy nem lehet tudni róla, hogy kritika. Inkább tűnik valami gagyi bevételi riportnak. Ez így eléggé kontraproduktív.
  • nlght
    #3
    Fun fact: már kezd hétköznapi dologgá válni a távolkeleten, hogy a ferde szemekből plasztikai műtéttel európaias vagy továbbmenve mangásra hasonlító szemet csinálnak
  • grobs
    #2
    Mert robot. Olyan feje van amilyet csináltak neki.
  • Ender Wiggin #1
    De miért van mangafeje, ha egyszer nem képregény vagy rajzfilm...