13
 • ostoros
  #13
  Az oktatással nem lehet az embereket megváltani. Azzal csak elnyomni lehet a késztetéseiket, ami aztán feltör csak sokkal erősebben.
  A negatív érzéseknek teret kell engedni, és becsatornázni, hogy valamiféle hasznot hajtsanak a társadalomnak, vagy legalább is ne negatív legyen.

  Az egy liberális nonszensz, hogy oktatással mindent meg lehet oldani, és mindenkiből majd okos és értelmes ember lesz, mintha az emberek csak kutyák lennének, és a jutalom falatért pitiznének.
  (Emiatt a hit miatt próbálják minden áron az oktatásba bepréselni magukat, mert azt hiszik, ha majd az alapoknál kezdik a társadalom mérnökösködést, akkor majd sikerül ami már a kommunistáknak sem jött össze, egy "új" ember kinevelése)
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.07. 20:07:22
 • who am I 7
  #12
  Az erőszakos posztokat is lehetne cenzúrázni, nem csak az öngyilkosságra,önpusztításra támogatokat. De milyen irónikus, nyilván az nem ugrott ki a 10.-ről aki azokat posztolgatja....kicsit álszent a dolog, mint sok témában az emberiség. Aki meg gyenge, bedől nekik.

  A virtuális "erőszak" még mindig nem igazán van komolyan véve. Valószínű azért van ez, mert nincs világháború, mármint nem azért nincs komolyan véve a bullying (ez másik topik) hanem azért [email protected]ák az emberek egymást mindig, jó dolgukban.
  Ha az árokban egymást kellene lőni, ez a "vágy" kielégülne, ami szomorú, hogy még szellemileg ezen a szinten tart az emberiség....kb állati szint még mindig, alig léptünk feljebb a 2.VH óta.
  Ezt hogyan lehetne fejleszteni? Sokan rávágnák, hogy oktatással, ami igaz is lehetne, de nem a mai oktatással, mert a mai oktatás az egy kalap sz.r ezen a téren (nem csak itthon !). A társadalmi intelligenciára nincs semmi jelen pillanatban, pedig az van elmaradva, de nagyon. Az sem sokat segít, hogy a szülő egyre trehányabban neveli a gyereket.

  Az egészen nem sokat segít, hogy a nagyhatalmak meg ott gyilkolásznak,háborúzgatnak ahol akarnak, annyi fegyvert gyártanak, amennyit akarnak, annyi lóvét nyomtatnak, amennyit akarnak.....ezeket a pénzeket, erőfeszítéseket inkább költenék társadalom fejlesztésre, technológia fejlesztésre és környezetvédelemre.
 • Shanny928
  #11
  Jó ideje figyelemmel kísérgetem üres időmben ezt a fórumot. Most először szólok hozzá.
  Három év depresszión túl, azt Lassan legyőzve ez a témakör számomra kulcsfontosságú.
  És alábbi hozzászólások alkotják talán az első SG-s beszélgetést, amely pozitív érzéseket kelt bennem. Először tapasztalom, hogy mindenki előre szeretné vinni a témát, és nem a másiknak áll neki. Ez pedig itt nagy szó.
  Hamarosan tavasz.
 • Sydra
  #10
  "Ez utobbi esetben eleteket menthet meg ez a fajta cenzura is."
  Nem kell olyan ember életét megmenteni, aki csak mások elnyomásán keresztül képes életben maradni. És nem is működik ez a fajta hozzáállás, mert a közönség utána átmegy olyan oldalra, ahol nincs cenzúra. Nem a rossz magatartáshoz kell igazítani a társadalmat, hanem a jóhoz, különben mindent megfertőz ez a fajta felelőtlenség.
 • kvp
  #9
  Ezt hivjak angolul damage control-nak. Egyreszt probaljak menteni a sajat reputaciojukat, masreszt rengeteg felugyelet es neveles nelkuli gyerek van akiket nem lehet csak ezert elvenni a szuloktol es egyebkent is hova raknak oket. Ez utobbi esetben eleteket menthet meg ez a fajta cenzura is. Persze lehet rosszul is csinalni es eddig jellemzoen elszurtak...
 • Sydra
  #8
  Mi az alternatíva? Azért mert te kételkedsz a tudásodban elvárod, hogy az összes többi ember előtt is cenzúrázzák az internetet? És aki cenzúrázza a dolgokat az miért pont a te igényeid szerint cenzúrázzon, miért ne egy másik ember igényei szerint? És ha te nem tartod magad jó szülőnek, miből gondolod, hogy Zuckerberg jobb szülője lesz a gyerekednek? Az internetet meg amúgy sem kötelező használni, úgyhogy csak akkor használd, ha úgy érzed, hogy a gyarapodásodat szolgálja, a többi embert meg hagyd békén!
 • Merces2
  #7
  Miért a szülő tudja mi a valóság? Én elég jól tájékozottnak gondolom magam, igyekszek több helyröl informálódni, mégse mindig tudom , (egyre inkább nem) , hogy mi a valóság, mik a tények , mi az ami tudományossan bizonyitott mit cáfoltak, micsoda független szakértő véleménye és vannak dolgok amiben azt se tudom mi a komplett nonszensz...
 • ostoros
  #6
  Ez szerintem alapnak kellene lennie...
  De nem bíznám ilyen cégekre a dolgot...
  Az igazság az, hogy senkire nem bíznám, önmagamon kívül...
  Az lenne a legcélszerűbb, ha mindenki maga beállíthatná saját magának.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.06. 19:51:28
 • wraithLord
  #5
  Semmilyen témának nem tesz jót, ha tabusítják... Beszélni kell róla, nem letagadni, hogy létezik. És nem utolsósorban odafigyelni a gyerekre. Nem mindent megtiltani neki, odafigyelni.
  Ezek a Cukorhegy és tsi algoritmusok meg nem csak a gyerekeket nézik hülyének, hanem magát a kultúrát húzzák le a béka segge alá. Szép lassan.
 • lammaer
  #4
  Maximálisan egyetértek. Nem hagyhatjuk a gyerek tanítását/védelmét algoritmusokra...
 • Sydra
  #3
  Arra való a szülő, hogy megtanítsa neki.
 • codaco
  #2
  Egy gyerek még nem biztos, hogy tudja, mi a valóság.
 • Sydra
  #1
  Black Mirror-ban erről volt egy rész. :)
  Ha a gyerekedet megóvod a valóságtól, akkor életképtelen lesz. Ha meg eleve életképtelen, azon a cenzúra se segít.