8
  • Vanek úr
    #8
    Akkor meg mi a gondod?
    Még az eredeti posztod alapján össze vagyok zavarodva. Mert ott még azt írtad, minden, amit külföldről rendelünk, az gagyi; de ami itt termelődik, az nem. Most már legalább kicsit pontosítottál, hogy van ott is jó termék, meg itt is gagyi - de ha ott az ugyanolyan jó minőségű termék olcsóbb, akkor miért is ne azt vegyük meg? Mert olyanod van, és neked nem tetszik?
    Illetve: miért is jó az, ha nem lehet külföldről olcsóbb terméket venni? Mert akkor marad a drágább hazai? Csak tudod, az emberek nagy része nem úgy van ellátva pénzzel, hogy ha 1000Ft, akkor is megveszi, meg ha 2000Ft, akkor is - hanem ha 2000Ft, akkor nem veszi meg. Vagyis nem lesz a hazai gyárnak belőle több vásárlója, így több bevétele sem (sőt, ha a külföldi konkurenciát megszüntetjük, akkor az a 2000 is inkább 2500-3000Ft lesz, hiszen úgysem tudsz mást venni, akkor lehet drágábban is adni).
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2019.02.04. 18:24:08
  • Tank84
    #7
    Ebay: Viszlát Kina, hello kinaiak Angliából adómentesen, 10%-20%ért drágábban.

    Eredmény: állam nem kap pénzt, váráló fizeti a felárat. Anglia gyarapszik mintha, de lehet h a kinai máshol veri el a pénzét.
  • ostoros
    #6
    Nem beszéltem a kínaiakról. A globális szállításról beszéltem. A kínaiaknál is van gagyi, meg az amcsiknál is, meg az EU-ban is. Meg minőség is, mindenhol.
    Ha az EU végre a saját piacára koncentrál, és elfelejti végre az USA által erőltetett szabadkereskedelmet (ami csak az USA érdekét szolgálja, meg Kínáét) azzal nem csak a saját gazdaságát erősíti, hanem környezetbarátabbak lesznek a vásárlói szokások.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.01.30. 20:28:43
  • Vanek úr
    #5
    Lehet, hogy felkészültek a kínaiak az EU-s raktárakkal, de oda bevinni a cuccokat is VÁM-köteles - vagyis nem véletlen, hogy szinte minden EU-s raktáros cucc drágább, mint a kínai raktárasok.

    Viszont nem veszitek figyelembe, hogy nem csak kínai eladók vannak, akiktől lehet vásárolni. Nekem pl. amcsi webboltból kellett társasjátékos kiegészítő (egész európában nincs, kínában sincs, egyedül a BGG webboltjában van), és rendeltem tőlük. Két külön rendelésben kellett leadnom, ami így kétszeres csomagolási- és szállítási költség, de legalább nem kellett a VÁM-kezeléssel küzdenem.

    #4 ostoros: azt hiszem, megrekedtél a 'régmúltban'. A 'kínai gagyik' minősége is legalább olyan jó, mint bármely EU-s, amcsi vagy más távolkeleti gyártó terméke. Rengeteg ismerősömnek van pl. kínai telefonja, amik több éve vannak meg. És ha azt nézzük, hogy 1-2 évente úgyis cserélik a telókat az 'átlag'-emberek, akkor már tök mindegy, honnan veszel, és mit. Szóval ennyit az "eldobható gagyi"-król.
  • ostoros
    #4
    Na. Végre küzd az EU a globális felmelegedés és szennyezés ellen. Annál környezetszennyezőbb nincs, mint legyártani egy rakás szart, átutaztatni a fél világon, hogy aztán egy fél év múlva újat kelljen venni, mert tönkrement.
    Ha drágább a szállítás, akkor a tartósabb termékek megvétele felé tereli a vásárlókat az eldobható gagyi helyett.
  • mrzed001
    #3
    + 3000 Ft postai ügyintézés
    + 27% ÁFA
    na ezek a költségek, nem a pár %-os vám !

    És az a vicces, hogy igaza van EU-nak.
    Ezt ugye a kínai webshop-ok elcsalják, így tudnak extra olcsók maradni.
    Szembe a legális EU vállalkozások meg meg kell fizessék ezeket, ezért drágábbak.

    Viszont a magyar posta, meg a vámkezelése ... ezt a mennyiséget sem bírja, nemhogy majd ennek a 10-20x mennyiségét (apró kis alkatrészek tömkelegét rendelik kínából kisebb vállalkozások, hobbi műszerészek, ... )
  • BruceZ
    #2
    "lehúzzák a sápot az ingyenélők". Miért is jó nekünk hogy a kínai cuccokat áfa és vámmentesen tudjuk megvenni? Nem mint magánszemély, hanem mint közösség?
    Amúgy meg nem a vám lesz sok, hanem a vámkezelési költség... DHL-nél ha jól rémlik 5000 HUF, a legkisebb csomagra is.
  • Ellaberin
    #1
    Várható volt, hogy előbb-utóbb innen is lehúzzák a sápot az ingyenélők.
    Viszont már Kína is felkészült erre: egyre több az EU-ban üzemelő üzletházuk. Persze majd erre is ki lesz találva - ha még nincs - valamilyen adó + vám + apjukf.sza.

    Azt meg hagyjuk is, hogy mire készültek fel a vámosaink, mikor most is van, hogy több hetet csúsznak, úgy, hogy beküldesz minden adatot előre.
    Azt nem is értem miről bagadozott ez az ig. helyettes. Tényleg képben van, ha nem tudja, hogy most is beküldheted előre az adatokat és fizethetsz is - igaz utalással, nem vásárlásként.