6
  • ostoros
    #6
    A globalizációt addig nyomatja mindenki, ameddig a szebbik arca fordul felé. De ahogy hátat fordít, és meglátszik a szaros segge... onnantól már nem szimpi többé. :)

    Hasonló a helyzet a világgazdaság láthatatlan kezével, amely egyes vidékeken csak a középső ujját mutatja. :/
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.01.29. 12:48:39
  • Zoliz
    #5
    Mekkora parasztok. Nyomatják a globalizációt, hogy mindenki egyenlő legyen mint 2 Asus Notebook, de ha valaki jobb náluk akkor már "lop". Emberek, pfejj.
  • kvp
    #4
    Az 5G az egyik ilyen elso eset, ahol mar nem csak a gyartas, de a teljes technologia is kinai kezben van. Eddig volt az amerikai rendszeru mobil halozat es volt az europai szabvany, amit joreszt a vilag tobbi resze is atvett. Most lesz egy kinai szabvany, amit az EU kvazi atvett es mivel nincs gyartasi kapacitas az amerikaiak kezeben, ezert most az USA-nak is at kellene vennie a kinai szabvanyt. Ez viszont mar zavarja oket, mert onnantol Kina diktal a halozati szegmensben es a kinai kommunista part kozponti bizottsagatol (azaz a fotitkartol) fugg, hogy amerikaban mikor, milyen halozatot fejlesztenek vagy tartanak uzemben. Ezt nagyon nehezen tudjak az amerikaiak elfogadni, pedig a technologiak atadasa es a gyartas utan a fejlesztes kinaba vitele ezzel jar. Rovidtavu anyagi haszon erdekeben atadtak a fizikai es szellemi tokejuket a kinaia cegeknek, azaz ezaltal a kinai allamnak. (allampartnak) Erre mondjuk valamivel hamarabb is rajohettek volna.
  • Cefet
    #3
    +1
  • end3
    #2
    "valami baja..." - ezekből a látszólagos bajokból szépen folynak a pénzek Samu-bácsi kasszájába. (Ha valahol egy balhéval keresni lehet pár milliárdot, ott mindig megjelennek. Hol drónnal, cirkáló-rakétával, hol meg a soros-ügynökökkel. Virtuális jelenlét keretében meg "bent vannak" minden számítástechnikában, mobil-technikában. Minden percben eladják százszor is a mások által is kiépített internet minden pénzkeresésre alkalmas lehetőségét. Van nélkülük perc, óra, nap a világon?) Még hogy a "hüwely" kémkedik. Amerikának problémát okoz, hogy nem az Qualcomm, Apple, Intel, AMD, procik beépített hardveres backdoor-jain keresztül lehet mindenkit lehallgatni. A Kirin a probléma. Pánikol, mert elveszti a processzortechnikai monopóliumait. Az alapkutatások eszközei, a fejlett gyártás-technológiák már nincsenek csak amerikai kezekben. A játékelmélet kooperatív játszmái pedig nem érnek fel ostoba és szemellenzős világpolitikai manővereikhez, pedig ano éppen náluk, Amerikában kerültek kidolgozásra.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.01.29. 09:21:57
  • ostoros
    #1
    Minden ázsiai ország gátlástalanul lopott már technológiát Japántól kezdve Dél-Koreán át egészen Szingapúrig. Akkor ez nem zavarta Sam bácsit, mert baráti országok akikkel szövetkezni kellett a nagy mumussal, a szovjetunióval szemben. Megjegyzem, Kínával is szövetkezett Sam bácsi a szovjetunióval szemben.
    Az USA-nak mindig kell egy mumus?
    Hol as ISIS, alkaida, Irán, Észak-Korea, hol Kína, hol Oroszország, hol Venezuela, hol Kuba, valami baja mindig van.