Végre elkészülhet a Jay és Néma Bob rebootja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nehéz belátni, hogy folytatás? Kevin Smith belőled is gúnyt űz. 😊 Jelen filmnek konkrétan volt egyetlen előzménye, a többit nem érdemes ide keverni, mivel az összes kapocs New Jersey, meg hogy Jay és Néma Bob mellékszereplőként feltűnnek bennük, a Képtelen képregényben pl. csak pár percre.
Gondoltam, eldöntöm a vitát. Mivel nem akarom a saját vélt okosságomat terjeszteni, vagy marhaságot írni, a google-höz fordultam, amit manapság fura módon sokan nem tesznek meg, valamiért nem sikk nem hülyeséget írni.
Amit talált a Google, miután megnéztem a leginkább illetékes, Kevin Smith szavait: szerinte ez reboot, hiszen mindenhol #JayAndSilentBobReboot hashtaggel hivatkozik rá, ergó mások is így hivatkoznak. De aztis elmondja, hogy nem reboot, ahogy egyesek gondolnak a rebootokra.
Ennyi. Tanulság: ismerkedjen mindenki a Google-lel.
---
A fogalmi zavar egyébként sokak fejében abból adódik, hogy a reboot, azaz egy (leendő) sorozat újraindítása érthető úgy is, hogy
a.) csinálnak egy új legelső részt, amire felhúzzák az újjáélesztett franchise-t (ilyenkor az új első rész nem feltétlenül konkrét feldolgozása a régi elsőnek, mert az remake lenne, de persze remake is lehet reboot) - tehát nulláról indítják újra a filmsorozatot.
b.) a régi, anno leállított sorozatot, aminek volt több része, felélesztik, arról a pontról folytatják, ahol abbamaradt, vagy pedig ugranak az időben - tehát újraindítják, de sorozatként, nem a történet tekintetében.
Mindkettő tekinthető újraindításnak. És mindenki mást gondol rebootnak. És szinte mindenki a saját igazságát véli univerzális igazságnak.
(Ezért hivatkoznak a tévében is rebootként simán folytatott sorozatokra. És hivatkoznak remake-ként valójában rebootolt sorozatokra.)
Amit talált a Google, miután megnéztem a leginkább illetékes, Kevin Smith szavait: szerinte ez reboot, hiszen mindenhol #JayAndSilentBobReboot hashtaggel hivatkozik rá, ergó mások is így hivatkoznak. De aztis elmondja, hogy nem reboot, ahogy egyesek gondolnak a rebootokra.
Ennyi. Tanulság: ismerkedjen mindenki a Google-lel.
---
A fogalmi zavar egyébként sokak fejében abból adódik, hogy a reboot, azaz egy (leendő) sorozat újraindítása érthető úgy is, hogy
a.) csinálnak egy új legelső részt, amire felhúzzák az újjáélesztett franchise-t (ilyenkor az új első rész nem feltétlenül konkrét feldolgozása a régi elsőnek, mert az remake lenne, de persze remake is lehet reboot) - tehát nulláról indítják újra a filmsorozatot.
b.) a régi, anno leállított sorozatot, aminek volt több része, felélesztik, arról a pontról folytatják, ahol abbamaradt, vagy pedig ugranak az időben - tehát újraindítják, de sorozatként, nem a történet tekintetében.
Mindkettő tekinthető újraindításnak. És mindenki mást gondol rebootnak. És szinte mindenki a saját igazságát véli univerzális igazságnak.
(Ezért hivatkoznak a tévében is rebootként simán folytatott sorozatokra. És hivatkoznak remake-ként valójában rebootolt sorozatokra.)
Nem csak szerinted. 😊
Amúgy szerintem az SG.hu cikkírói zseniális trollok. Mert kizárt, hogy ennyire idióta legyen valaki. 😊
Amúgy szerintem az SG.hu cikkírói zseniális trollok. Mert kizárt, hogy ennyire idióta legyen valaki. 😊
Nembaj, a lényeg, hogy benne legyen a mondatban, hogy reboot...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
"A tervezett film története szerint a két főhős visszamenne Hollywoodban, hogy megakadályozza az első filmben a róluk forgatott, szerintük szörnyen sikerült Bluntman & Chronic Movie rebootját."
ez nem reboot, hanem folytatás. Sztem.
ez nem reboot, hanem folytatás. Sztem.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever