28
  • Sequoyah
    #28
    Ha jol csinaljak, akkor abba fektetnek amiben most meg nagyon jok, a minosegerzetbe (es mondjuk valodi minosegre is jobban rafekudnek). Ebben az esetben komolyabb innovacio nelkul is elfutnak egy darabig es sokaig termelik a profitot meg.

    Egeszen addig amig le nem maradnak a kovetkezo nagy technologiarol, es a Nokia sorsara jutnak.
  • ostoros
    #27
    Nem bug. Feature.
  • yamato41
    #26
    Mindigis mondtam, hogy az apple egy túlárazott sz*r. Egy rendes laptop árának duplájáért lehet venni ugyanolyan ájsz*rt. Azért ez durva. Mert értem, hogy stabilitás, zárt ökonómia, nagyságrenddel kisebb szoftveres problémalehetőség, de ez nekem nem ér meg ekkora felára. Akkor sem érne, ha kőgazdag lennék. A dizájn meg b*zis. Szvsz az áj-mek hiperciki kategória.
  • Tetsuo
    #25
    Ez az állapot nem tart örökké. Nagyjából Steve Jobs halálával elkezdődött egy lassú hanyatlás, ami eleinte nem financiális területű (elsősorban innovációs, vezetési-, marketing, és minőségi szemlélet), később viszont - több, mint valószínű - azt is magával fogja rántani.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.01.26. 19:47:28
  • igazamvanvagyig
    #24
    A desing-ert bealldozzak a minoseget ennyi.Azt hiszik a tobbi ceg hulye ,mert nem tudnak olyan csicsaks cuccokat csinalni,valojaban nem akarnak,mert a celcsoportjuk hasznalni nem nezegeti akarja az eszkozoket.
  • don Fülig Jimmy
    #23
    "Amíg Steve Jobs élt, ... minden "tökéletes" volt,"
    aha ... rémlik valami rosszul fogják a telefont kifogás.
    HJE sem a tervezésnél hibáztak ... ugye?
    Az a nyomorult felhasználó az oka mindennek. Nem éri be a birtoklással. Használni is akarja azt a sz@rt, ha már egy zsák pénzt kiadott érte :P
  • zola2000
    #22
    https://youtu.be/AUaJ8pDlxi8
  • NEXUS6
    #21
    Én most a Samura vagyok kiakadva, mert nagyjából eljutott ugyan oda, mint az Almma. :(
  • BladeW
    #20
    mindenkinek apple termek van [...] semmibe sincs nezve dobalva van, azon esznek.
    Nálunk ugyanez. Megfejelve azzal, hogy a csatlakozók (HDMI, USB) pár év alatt kontakt hibásak lesznek. Nem mondom, hogy más notebooknál nem jönnének elő hasonló hibák ilyen használat mellett, csak akkor mire az a nagy árkülönbség? Ha rákérdezek, még mindig azt mondják, hogy mert ez prémium anyagokból készül. Hmm...

    Egyébként teljesítményre pl az Air elég szegényes, többen panaszkodnak rá, hogy egy Skype, meg 3 böngészőablak belassítja, miközben hűtőventillátor úgy zúg, mint egy traktor.

    Mindezt 1000 dollárért.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.01.26. 10:40:32
  • zola2000
    #19
    A blackberry is milyen menő volt, az üzleti szférában mindenki azt vette, aztán látjuk ez mire volt elég
  • zola2000
    #18
    "igaz ez meg a 2014-15 model"

    Akkoriban még nem annyira, a mai gépeikről lehet olvasni egyre több panaszt.

    Amíg Steve Jobs élt, 10 év alatt az apple kiadta az ipodot, iphonet, ipadot minden "tökéletes" volt, azóta (10 éve) semmi ilyen jelentőségű dolgot nem találtak ki, egyre gázabb hibákat követnek el.
  • Dobronski
    #17
    mindennek ellenere szeretem ezt a szart.. nyilvan nem vennek magamnak, de igy ingyen (de ha akar normal laptop aron lenne) nagyon szeretem. egyben van, eletemben egy laptopot sem nyustoltem ennyire. igaz ez meg a 2014-15 model...
  • Dobronski
    #16
    papir szerint 1000 ciklust garantalnak erre az akkumulatorra (nyilvan ettol meg birnia kene tobbet) evvan :( orulok egyebkent ha a nap vegere a D betu a helyen van...
  • wolfking
    #15
    Azért 1400 ciklus után még illene legalább 70%-ot bírnia. Én akkumulátoros porszívókat tesztelek. 1200 ciklus után még 75%-on vannak az akksik. Pedig a 250W-os motor igen csak 60°C közelébe fűti az akkukat.
  • Sequoyah
    #14
    Eleg hulye tervezesi hiba akkor.
    A telefon lassitasa az egy "okos" dolog, mert ez lassan tortenik, es honapok alatt epiti fel bennem az erzest, hogy ujat kene venni mert az milyen gyors. Es ha jol csinaljak fel sem tunik hogy nem az uj gyors, hanem a regi lett lassu...
    De ha szimplan elromlik a kijelzo mikozben fontos hataridom van, akkor inkabb foldhoz vagnam a termeket, es ha mar a masodik keszulekemmel tortenik meg akkor az erzelmi sokkhatas alatt hamar elgondolkozok azon hogy ilyet tobbet nem veszek...

    Szoval szerintem ez inkabb sima tervezesi hiba mint szandekos avultatas. Es messze nem a legnagyobb hibajuk lenne, a bendgate, meg az antennagate az mar az elso napon is hiba volt, nem csak a garancia lejarta utan...
  • MasterMason
    #13
    "'A hiba különösen azért aggasztó, mert általában már csak a garanciaidő után jelentkezik."

    Ez nem tervezési hiba, hanem éppen ellenkezőleg, ez egy üzleti megfontolásokból jól tervezett hiba... Kb mint a telefon lassítások, lejárt a garancia idő, vegyél ujjat vagy költs rá sokat!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.25. 15:05:49
  • kvp
    #12
    Igen, az Apple termekek eseten jelenleg az a megoldas, hogy addig hasznalni amig van ra garancia, ha kozben tonkremegy es nem javitjak igyen, akkor pedig kuka es ujat venni. Garanciaido utan pedig akkor is uj kell, ha egyebkent meg jo az aktualis, mert valoszinuleg nagyon gyorsan tonkre fog menni. Akinek van penze ez egy iphone vagy macbook nem tetel, annak ez jo. En se vigyazok annyira egy 3500 forintos kinai vacakra, mert ezek egyszer elobhato kategoriasok. A gond az, hogy sajnos ma mar az Apple termekei is mind kivetel nelkul egyszer eldobhatoak, csak jelentosen tobbe kerulnek. A beltartalom viszont jellemzoen ugyanaz. (volt jopar generacio az inteles mac pro-k idejen, amikor konkretan ugyanarrol a Foxconn gyartosorrol jottek a HP es az Apple munkaallomasok, annyira, hogy jopar fodarab cserelgetheto volt oda-vissza a ket sorozat kozott)
  • molnibalage83
    #11
    A céges telefonomat ájfónra akarják cserélni. Már előre félek ettől.
  • Dobronski
    #10
    Ezzel az a gond, hogy az Apple a macbook, mac terén nem joskapistabol el meg aki behityuzza a mediamarktban es 5 evig hasznalja ugyis, hogy villog a kijelzo, akksi off, billentyuk kiesnek mer hat a logo ott van csak nem dobja ki... hanem a cegekbol akik 1-2 evente cserelik oket mert ugyis leirjak adobol... kulfoldon dolgozom IT, mindenkinek apple termek van mert miert ne hat a cikkekben azt irjak azajo az kell egy munkahelyre mi mast vennenek? semmibe sincs nezve dobalva van, azon esznek.

    Nem mondom hogy kurvaszar termekek, en special szeretem MUNKARA mert en is ugy banok vele mint amint fentebb leirtam, dobalom, repulon talcanak hasznalom etc. de egy tularazott termek... batyam harmad ennyiert vett Dell-t, sokkal jobb speccel az is igenybe van veve napi 14 oraban meg se nyekken, akksija meg mindig 12 orat bir.. macbookom (igaz 1400 ciklus utan) jo ha bir 5 percet amig elcammogok a masik szobaba.
  • molnibalage83
    #9
    De szép is lesz, ha egyszer ez a cég beleáll a földbe a sorozatok hibák után. Bár van annyi elvakult droid vásárlója, hogy ez talán soha nem következik be...

    Már a hibajelentések törlése is eléggé véglény magatartás.
  • barret
    #8
    Vegyétek,és vigyétek :D Amíg van lószar,veréb is lesz! Ha meg lejárt a garancia,elromolhat már másnap ugye? Nem érdekük hogy tovább működjön.Dübörög a piacgazdaság!
  • wraithLord
    #7
    Az iPhone-okat is úgy csinálják meg, hogy ha eltörik az üveghátlap, akkor annyiba kerül a "csere", mintha gyakorlatilag egy olcsóbb flagshipet vennél. Szóval az Apple mindig megoldja, hogy olcsó legyen a szervíz... :D

    Van egy Lenovo laptopom, aminek egyszer hátrébb nyomtam a kijelzőjét mint (ezek szerint) kellett volna, és azóta sokszor vagy villog a kijelző, vagy teljesen kifehéredik, és addig kell hajtogatni, amíg megint jó nem lesz. Igaz, ez nem tervezési, hanem inkább összeszerelési hiba, de ettől még "szép emlékeket" idéz fel bennem ez a MacBook Pro hiba... :D
  • Tinman #6
    Vettem a páromnak 1.5 éve egy ilyen moslékmárkás telefont. Gondoltam örömet szerzek neki vele, mert a nők imádják. Tévedtem. Már Day1 szarozta, pl. egy nyomorult csengőhangot (mp3) nem lehetett neki BT-n átküldeni, droidot akart, nehézkes lett volna becserélni, maradt. A gar lejárta utáni kb. 3. hónapban elkezdett panaszkodni, hogy 40%-ig merül az akksi utána PERCEK alatt lemegy nullára. Akksi gond. Gondoltam én.

    Bevittem egy ilyen buzibárba. Otthagytam. Visszamentem pár óra múlva. Közölték, hogy NEM akksi gond.

    Oké. Mi a megoldás? Aszongya' nekem a suttyó, hogy ez főpanel hiba, de azt nem cserélik. Jó bazmeg, ne cseréljétek, csináljátok meg. Hát sajnos már nincs rá gari, akksi csere nem segít, vegyek újat.

    De bmeg, itt 100 ezres készülékről beszélünk, ami 2 éves sincs és vegyek újat?

    Másik:

    Ügyfél Apple ájMek szarja. Felszopta, hogy mer' ezt szűzlányok véréből, a Vénuszon kreálták, ez egy elpusztíthatatlan, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen csoda. Aztán lejárt az 1 év gar. Nem sokkal később hozta, hogy nézzük meg miért omlik össze folyamatosan.

    Szétkaptuk. Abban Apple logo annyi volt, mint égen a csillag, de MIN IS? Hát a Western Digital vinyón, a Hynix ramon, az Intel cuccokon... Apple mi? ROFL!

    És az Apple akkor egy ilyen WD vinyót 65.000 Ft-ért cserélt!!! 15.000 Ft-ért tettünk bele neki egy 2x nagyobb NEM Apple logos, de WD vinyót!

    A kurva anyád Apple, te senkiházi szar!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.25. 09:59:15
  • kvp
    #5
    A bejegyzesek torlese utalhat szandekos elhallgatasra es ez egy csoportos per eseten karteritest jelenthet. Viszont ez az osszeg jellemzoen nem akkora, hogy abbol a garanciaido utan az uj keszuleket fedezni lehessen. (az Apple nem javit olyan keszuleket amit mar nem gyartanak, tehat a garanciaido vege jellemzoen az alkatreszellatas es barmifele hivatalos javitas veget is jelenti)

    Egyebkent ezt az esetet szoktak tipikusan nem tervezett avulasnak, nevezni. Tehat valojaban nem szandekos tervezesi hiba, de ha ez a garancia utan tortenik, akkor mondhatjak hogy egyszeruen nem teszteltek ra. Ez jogilag vedheto, viszont nem tul erkolcsos.

    Igazabol a bejegyzesek torlese az egyetlen tamadhato pont. Ha az Apple elismerne, de kozolne hogy egy ido utan mar nem javitja, az lenne a jogilag vedheto, de a marka szempontjabol nem tul elonyos huzas. Az elhallgatas igazabol se jogilag, se a marka szempontjabol nem jo, bar rovidtavon meg mukodhet.
  • felemelő
    #4
    Vagyis az információ eltitkolása (mint üzleti érdek) a vevők megkárosítása.
    Hiszen ha valaki tudja ezt a problémát, akkor másként használhatja a terméket, ezzel későbbi kárt előzve meg.

    Vagyis pl. aki sokat használja az íróasztalán a laptopját, az nem hajtja le naponta többször a képernyőt, ha csak percekre megy el a gépétől, hanem vagy magára hagyja vagy kapcsolóval kapcsol ki, nem fedél lehajtásával.

    Sőt, a fedél lehajtásával egyenértékű gyorsgomb és ikon használatát propagálhatja a vevőknek, figyelmeztetve őket.
    Sok hülye ettől elveszti a hitét az almásokban, mert mégsem istenek, de a realisták azt látják a vevők érdekeit is szemelőtt tartják.

    No de az akku botrány óta tudjuk, hogy a régi jó szocialista módi dívik. A problémákat eltitkoljuk, pótcselekvéssel felszínen maradunk, elleplezünk mindent mert a látszat fontosabb, mint az igazság vagyis az okok megismerésével a problémák megoldása és a hosszútávú jövő építése.

    Ez üzletileg be is jön nekik, de ez is csak egy piramisjáték, akik a végén benne ragadnak, azok buknak majd.
  • felemelő
    #3
    "A céges szervízoldalakon rengetegen szóvá tették a jelenséget, de a vállalat minden ilyen fórumszálat törölt."

    Hoppá!
    Innen ez a fogyasztók szándékos megkárosítása!

    Mert bármelyik gyártó elküvethet hibát. Ez a munkával jár.
    De egy tisztességes gyártó elismeri a hibát és megpróbál segíteni, hogy minél kevesebb kárral jöjjön ki minden szereplő a dologból.

    Ez már tisztesség dolga, persze a profit hajhászás felülírhat mindent.

    Jó kérdés, egy adott termék vevőkörének mi a fontosabb, a tudat, hogy biztonságot és szakértelmet kap vagy elég valami image, hogy az ő terméke az nagyon jó.

    Az apple sokadjára a hiszékeny és álomképre (csak egy image) vágyó vevőket célozza inkább.
  • Tinman #2
    Az Apple maga a katasztrófa.