5
  • Tank84
    #5
    Ha Jozsi megkérta Marikát egy üveg borért cserébe, hogy módositsa a nyivantartasban az autót 300e km-röl 100e km-re (mert Jozsi mar visszatekerte az autot is) akkor a blockchain garantaltan nyomot hagy (változtatások kronológiai sorrendben nyugtázva vannak) és azt fogja mutatni h Marika megvaltoztatta ekkor es ekkor. Marika már nem tehet semmit. Mindenki tud róla hogy ekkor es ekkor lett megvaltoztatva, ki altal.
    Utoljára szerkesztette: Tank84, 2019.01.20. 08:34:34
  • felemelő
    #4
    Ha ez az 51%-os megállapodás és csalás valami hivatalos állami nyilvántartással történik, vagy valami állam által garantált pénzügyi rendszerben (bankrendszer) akkor ez köztörvényes bűncselekmény és mindenki aki benne volt mehet a börtönbe.
  • BSOD64
    #3
    blockchain mindenre IS jó...
    Szabolcsi Andrásnak küldöm szeretettel a következő Grabovoj gyógyítószámot: szakmai sikerem elérése = 77717849245. Koncentráljon rá!
  • nlght
    #2
    Pont múlt héten törték fel az Ethert az ún. 51%-os támadással, tehát összefogott pár nagyobb bányászcsoport és elérték, hogy ők adják a blockchain számításhoz szükséges 51%-os erőforrást, és szépen meghamisították a blockchaint...
  • leeloodallas
    #1
    1 - A kormánynak érdekében áll, hogy megmásítható, manipulálható legyen minden rendszer.
    2 - " A módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartás biztonságunk egyik alapfeltétele."
    Ezt nem igazán értem. Mindig kell lennie egy belépési pontnak, ahol olyan inputot kap a rendszer, amilyet kívülről szándékoznak adni.
    3 - Ezért nem értem a kilométerórás ígéretet sem: Mi köze egy adatbázisnak egy autó teljesen különálló kilométer-számlálójához?

    Ennek csak abban az esetben volna értelme, ha egy teljesen digitalizált világban élnénk, ahol minden "okostárgy" folyamatos kapcsolatban áll ezzel a bizonyos rendszerrel, és élő adat formájában kontrollál mindent.

    Hozzáteszem: akkor meg majd az autó rendszerét "hackelik meg", hogy ne, vagy ne olyan adatot küldjön a "központba", ami a valóságnak megfelel - megint az input, a külső beviteli eszköz a probléma.

    De ha ez mégis megoldott, megköszönném, ha valaki elmagyarázná.