13
  • M2 #13
    Ami neked baromság, az másnak hasznos dolog. Eddig a szintig még nem sikerült eljutnod a világ megismerésében?
  • ostoros
    #12
    Az öregség igen. De ez a baromság nem fog segíteni egy öregen sem. Ezt garantálom neked.
  • M2 #11
    Öregség a neve és nyugi, téged is érint majd a dolog! :-D
  • ostoros
    #10
    Magyarul a leghülyébb embereket támogatjuk a hülyeségükben... Ez kicsit olyan, mint amikor a fogak nélküli embert pépessel etetjük, a szív nélkül született embert pedig műszívvel látjuk el, az agy nélkül születettnek meg ott lesz az MI majd a fejében...
  • ostoros
    #9
    Ja, értelmetlen fejlesztés. A kábeles töltőt meg nem kell keresni, ott lóg a konnektorban, ahogy mindig is szokott.
  • M2 #8
    Nagyi a kábeles töltőt rendszeresen elfelejti, hogy hol a kábel, hova tette az adaptert, mit hova kell dugni... vezeték nélkül meg csak rá kellett szoknia, hogy a telefonnak legyen egy fix helye.
  • kvp
    #7
    Az otlet az hogy nem kell a kabelekkel szorakozni csak lerakjuk az asztalra es mar tolt is. A legtobb ember aki ilyet hasznal az iroasztalan vagy az ejjeliszekrenyen tartja a telefont az ido nagyreszeben. Igy soha nem merul le mert mindig ratolt ha epp nincs a kezunkben.
  • Csaba161
    #6
    És ezek a töltők tényleg nincsenek bedugva a konnektorba? Bennük akkor honnan van áram? Nem egyszerűbb akkor már egyből a konnektorba dugni és egy csomó energiát megtakarítani így, pl. a töltő által termelt felesleges hőt????
  • kvp
    #5
    "Nincs ebből semmi probléma. A vevő tekercsről annyi energiát vesz le minden, amennyi épp kell neki"

    Igen, csakhogy az airpods vevo tekercsei picik es ezert egesz mas ado tekercs kell nekik, mint a nagyobb vevo tekercsekkel rendelkezo iphone-nak. Ebbol semmi gond nem lenne, ha lenne a tolton egy kulon felulet az egyik es a masik keszuleknek is. Viszont ha mindegyiket barhol tolthetove akarjak tenni, akkor ezeknek az eltero meretu ado tekercseknek egymas melett/folott/alatt/-ban kell lenniuk, azaz zavarjak es futik egymast. Egyseges tekercsmeret nem hasznalhato, mert a kicsik nem tudnak eleg energiat atvinni az iphone-nak, a nagyok meg nem fernek bele az airbud-okba. Szoval 3 kulon toltot kihozni konnyu, 1 egysegeset mar joval nehezebb.
  • Caro
    #4
    Nincs ebből semmi probléma. A vevő tekercsről annyi energiát vesz le minden, amennyi épp kell neki (meg ami rendelkezésre áll).
    Nem muszáj az összes energiát kinyerni.
    Ezek a kütyük meg továbbra is olyan nevetséges energiamennyiséget tárolnak, hogy nem emitt fogunk kipusztulni (egy 3000 mAh Li-Ion cella 20 mp-nyi hajszárítózásnak felel meg). Sőt, egy jó induktív töltő stanby-ba kapcsolásnál nagyon keveset fogyaszt.
    Ezt persze a dugasztápok is megtehetnék, csak sokkal többen vannak, és gyengébb minőségűek. Szerintem a bedugva felejtett töltők többet zabálnak, mint amennyi itt veszendőbe megy.
  • kvp
    #3
    Ha jol ertem a leirasbol, a rapakolt iphone figyeli a tobbi keszulek tolteset es ha barmi zavar van a kommunikacioban, akkor szepen megsul minden. Ennyi erovel egy mikrosutoben is tolthetnek a keszulekeket...

    Viccen kivul a gond valoszinuleg az lehet, hogy ahany keszulek annyi toltesi technologia letezik es ha mindent egyszerre, egy feluleten akar valaki tolteni, akkor ez problemas lesz.

    A szabvanyos (nem Apple fele) megoldas valamivel jobb, de mindegyik megoldas leviszi kb. 95%-rol max. 40-50%-ra a hatekonysagot es bonuszkent mar nem csak az aksik melegsznek a toltes kozben hanem az egesz keszulek a rajuk hato, de a vevo tekercsben el nem nyelt, tovabba a tobbi keszulekrol visszaverodott radiohullamok miatt.

    ps: Forditva ulnek a lovon, eloszor kellett volna a toltot megtervezni es utanna kialakitani hozza az uj keszulekeket, lehetoleg egysegesitve a toltesi technologiat. (ami persze nehez mert eltero meretu, eltero energiaigenyu keszulekekrol van szo, tehat egy airpod toltoarama merhetetlenul gyenge egy iphone szamara)
  • Sippie
    #2
    Gondolom lesz vagy 200.000 forint :)
  • Alexease
    #1
    "...és ezek nem csak Apple-termékek lehetnek."

    De "termeszetesen", felismeri a "nem Apple-termeket", es azt ketszer addig tolti:DDD