13
 • M2 #13
  Ami neked baromság, az másnak hasznos dolog. Eddig a szintig még nem sikerült eljutnod a világ megismerésében?
 • ostoros
  #12
  Az öregség igen. De ez a baromság nem fog segíteni egy öregen sem. Ezt garantálom neked.
 • M2 #11
  Öregség a neve és nyugi, téged is érint majd a dolog! :-D
 • ostoros
  #10
  Magyarul a leghülyébb embereket támogatjuk a hülyeségükben... Ez kicsit olyan, mint amikor a fogak nélküli embert pépessel etetjük, a szív nélkül született embert pedig műszívvel látjuk el, az agy nélkül születettnek meg ott lesz az MI majd a fejében...
 • ostoros
  #9
  Ja, értelmetlen fejlesztés. A kábeles töltőt meg nem kell keresni, ott lóg a konnektorban, ahogy mindig is szokott.
 • M2 #8
  Nagyi a kábeles töltőt rendszeresen elfelejti, hogy hol a kábel, hova tette az adaptert, mit hova kell dugni... vezeték nélkül meg csak rá kellett szoknia, hogy a telefonnak legyen egy fix helye.
 • kvp
  #7
  Az otlet az hogy nem kell a kabelekkel szorakozni csak lerakjuk az asztalra es mar tolt is. A legtobb ember aki ilyet hasznal az iroasztalan vagy az ejjeliszekrenyen tartja a telefont az ido nagyreszeben. Igy soha nem merul le mert mindig ratolt ha epp nincs a kezunkben.
 • Csaba161
  #6
  És ezek a töltők tényleg nincsenek bedugva a konnektorba? Bennük akkor honnan van áram? Nem egyszerűbb akkor már egyből a konnektorba dugni és egy csomó energiát megtakarítani így, pl. a töltő által termelt felesleges hőt????
 • kvp
  #5
  "Nincs ebből semmi probléma. A vevő tekercsről annyi energiát vesz le minden, amennyi épp kell neki"

  Igen, csakhogy az airpods vevo tekercsei picik es ezert egesz mas ado tekercs kell nekik, mint a nagyobb vevo tekercsekkel rendelkezo iphone-nak. Ebbol semmi gond nem lenne, ha lenne a tolton egy kulon felulet az egyik es a masik keszuleknek is. Viszont ha mindegyiket barhol tolthetove akarjak tenni, akkor ezeknek az eltero meretu ado tekercseknek egymas melett/folott/alatt/-ban kell lenniuk, azaz zavarjak es futik egymast. Egyseges tekercsmeret nem hasznalhato, mert a kicsik nem tudnak eleg energiat atvinni az iphone-nak, a nagyok meg nem fernek bele az airbud-okba. Szoval 3 kulon toltot kihozni konnyu, 1 egysegeset mar joval nehezebb.
 • Caro
  #4
  Nincs ebből semmi probléma. A vevő tekercsről annyi energiát vesz le minden, amennyi épp kell neki (meg ami rendelkezésre áll).
  Nem muszáj az összes energiát kinyerni.
  Ezek a kütyük meg továbbra is olyan nevetséges energiamennyiséget tárolnak, hogy nem emitt fogunk kipusztulni (egy 3000 mAh Li-Ion cella 20 mp-nyi hajszárítózásnak felel meg). Sőt, egy jó induktív töltő stanby-ba kapcsolásnál nagyon keveset fogyaszt.
  Ezt persze a dugasztápok is megtehetnék, csak sokkal többen vannak, és gyengébb minőségűek. Szerintem a bedugva felejtett töltők többet zabálnak, mint amennyi itt veszendőbe megy.
 • kvp
  #3
  Ha jol ertem a leirasbol, a rapakolt iphone figyeli a tobbi keszulek tolteset es ha barmi zavar van a kommunikacioban, akkor szepen megsul minden. Ennyi erovel egy mikrosutoben is tolthetnek a keszulekeket...

  Viccen kivul a gond valoszinuleg az lehet, hogy ahany keszulek annyi toltesi technologia letezik es ha mindent egyszerre, egy feluleten akar valaki tolteni, akkor ez problemas lesz.

  A szabvanyos (nem Apple fele) megoldas valamivel jobb, de mindegyik megoldas leviszi kb. 95%-rol max. 40-50%-ra a hatekonysagot es bonuszkent mar nem csak az aksik melegsznek a toltes kozben hanem az egesz keszulek a rajuk hato, de a vevo tekercsben el nem nyelt, tovabba a tobbi keszulekrol visszaverodott radiohullamok miatt.

  ps: Forditva ulnek a lovon, eloszor kellett volna a toltot megtervezni es utanna kialakitani hozza az uj keszulekeket, lehetoleg egysegesitve a toltesi technologiat. (ami persze nehez mert eltero meretu, eltero energiaigenyu keszulekekrol van szo, tehat egy airpod toltoarama merhetetlenul gyenge egy iphone szamara)
 • Sippie
  #2
  Gondolom lesz vagy 200.000 forint :)
 • Alexease
  #1
  "...és ezek nem csak Apple-termékek lehetnek."

  De "termeszetesen", felismeri a "nem Apple-termeket", es azt ketszer addig tolti:DDD