9
  • zola2000
    #9
    Feketegazdaság amikor mindent lehallgat az NSA és a kínaiak ugyan...
  • zola2000
    #8
    Jelen pillanatban a btc értékét az adja, hogy sokan úgy veszik, mintha ők befektetési aranyat vennének, erre még az erős árfolyamingadozás miatt nem az igazi

    Vagy "kaszinóznak" vele pl most megveszem ha 10%ot erősödik akkor eladom mert az erős ingadozás miatt valószínű hogy összejön, vagy nem és bukta van...
  • kvp
    #7
    "Azt nem értem, hogy miért nem lett az elején az egész kriminalizálva?"

    Mert az, hogy eloallit valaki egy virtualis 'ize'-t, az nem illegalis. Ez lehet egy videojatekban egy uj kalap vagy egy virtualis penznem. Alapvetoen mindkettonek 0 a valos ertke, mindketto virtualis es mindkettoert penzt lehet kerni. (lasd: mikrotranzakciok a mai online jatekokban)

    Az, hogy kereskedelemre hasznaljak mar sok helyen illegalis, ugyanis ez kb. olyan mintha pl. wow-os halakert lehetne valodi dolgokat venni. Ezt viszont meg sok helyen megengedi a torveny, tehat elvileg a vilag sok reszen lehet pl. valodi penzert arulni a wow-ban kifogott halakat annak aki eleg hulye hozza hogy megvegye. (max. a jatek kiadoja donthet arrol, hogy ezt tiltja, de attol meg jogilag legalis lenne)

    Az egesz ott kezdett el problemas lenni, hogy jellemzoen csak illegalis dolgokat lehet vennie ezekkel a penzekkel, amitol olyan fizetoeszkozze valik mint pl. a bortonokben a cigaretta.

    Viszont ahogy a vilag drogkereskedelme sem allt at wow-os kifogott hal alapu elszamolasra, ugy a kulonbozo kriptopenzek sem tudnak elterjedni. Ennek fo oka nem a torvenyi tiltas, hanem az, hogy nem nagyon lehet oket hagyomanyos fizikai javakra visszacserelni. Nem mintha a mikrotranzakcioval vasarolt uj kalapokat ki lehetne. Amikor erre rajottek a bunozok, onnantol lepett ki a fekete gazdasag a kriptopenzek mogul, teve azokat szinte teljesen ertektelenne. Olyan ez mint egy olyan kaszino, ahol ugyan valodi penzert lehet tokeneket venni, de akarmennyit is nyerunk, nem tudjuk azt valodi penzre visszavaltani. Egy ido utan senki nem fog valodi penzt adni az ertektelen tokenekert es azokon akiknel sok van rajta marad a bevalthatatlan es ezert ertektelen muanyag. A kriptopenzek ugyanezt tudjak, csak meg a muanyag helyett is csak egy virtualis token van, tehat meg kezzelfoghato nyomuk sincs, nemhogy valodi ertekuk.

    Az ilyen penzeket hivjak nem konvertibilis valutanak es alapvetoen teljesen ertektelenek az elfogadasukat biztosito torvenyi akarat es vegrehajto ero nelkul. A kriptopenzek mogott viszont a gyakorlatban semmi sincs.
  • VolJin
    #6
    Azt nem értem, hogy miért nem lett az elején az egész kriminalizálva?
  • Kissssss0 #5
    nos a rohamosan növekvő döglőt bitcoin klónok száma mást mutat.

    + a coin farm telepek tömegével adják el a farmolásra használt videokártyákat, akik pénzt fektettek az ilyen farmtelepek kiépítésébe most meg próbálnak kiugrani a lehető legkevesebb veszteséggel, már a legelején is látszott hogy ez csak egy nagy lufi lesz ami annak rendje és módja szerint ki is pukkadt most.
  • Sydra
    #4
    Ötből négy vállalkozás csődbe megy. Nincs ebben semmi különleges.
  • Labs
    #3
    Egyáltalán nem dőlt be semmi, természetes szelekció van csupán.
  • zola2000
    #2
    "2100 olyan kriptovalutát tart nyilván, amelyek még "élőek", ehhez képest az 1000 halott virtuális fizetőeszköz nagyon sok"

    Inkább az a fura, hogy csak az egyharmada döglött be, mikor gyakran mémekhez is csináltak kriptovalutát pl dogeecoin, trumpcoin, putincoin lett milliárdos "üzlet" LOL
  • Kissssss0 #1
    éppen ideje volt hogy bedőljön ez a barom bitcoin őrület is...