16
  • ostoros
    #16
    Mintha csak MOST 100 évvel a gőzmozdonyok eltűnése után valaki feltalálna egy hatékonyabb tolattyút...
  • mortep
    #15
    Pontosan. A mac OS X esetében is így van, és közben tudsz netezni amíg telepedik a frissítés... najó, néha kell max egy restart. Mindannyian meg tudták oldani, a microsoft miért nem?
  • mortep
    #14
    Olyan frissítést nem tudnak készíteni, ami megvédené a felhasználót a saját hülyesége ellen. A legtöbb esetben ez okozza a pc megfertőződését. Warez-trójai-stb. telepítését tudod erőltetni, a frissítést meg sok esetben nem tudod megszakítani... avagy megadályozni, hogy elinduljon, pedig lehet hogy fontos dolgod lenne...
  • mortep
    #13
    A win 7 még használható. Win10-ről van szó, alapból futtat egy raklapnyi folyamatot, ha netán HDD van a gépedben, ram méretétől függetlenül, bekapcsolás után jónéhány percig 100%-ra terheli a lemezt... használat közben meg random meglep... méginkább igaz ha 5400as notebook hdd-d van... és ebben még nincs benne a frissítési fiaskó.
  • Andrevv
    #12
    Ez nem jó érv. Debian, Unbuntu, Mint, vagy akármelyik másik asztali Linuxnál nincs automatikus frissítés, csak azt mondja - figyu, vannak frissítések, telepítsd ha akarod - , mégsincsenek ilyen problémák.
  • molnibalage83
    #11
    Miért? Nekem kettő is van. Mondjuk még W7-et nyüstölöm.
  • mortep
    #10
    SSD berakása után sem múlt el, vagyis eltűnt a tünet, de ami a problémát okozta az megmaradt csak kevésbé lehet érzékelni, mert az ssd nem döglik le annyira mint a HDD ha az OS kb. úgy kezdi el használni mint egy ram-ot.

    A háttértár meg nem ram, ez volt a kiinduló elv és még mindig érvényes, így jó lenne, ha a legfőbb asztali-pc-os gyártó ezt újra figyelembe venné, mert még rengeteg hdd-s gép, egyébként az SSD is elhasználódik, ez esetben sem mindegy h. a háttérben mi és mennyi műv. fut.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2019.01.08. 14:56:59
  • Ellaberin
    #9
    Azt egyébként jó lenne elérni, hogy valamilyen hatóság megvizsgálná mit trükközik az MS a hdd-s gépeknél. Én is kénytelen voltam ssd-t venni, mert 2017 óta sikerült úgy fejleszteni a rendszerüket, hogy az asztali gépem szinte alkalmatlanná vált a használatra a telemetria és egyéb trükkök (?) miatt és érdekesnek tartom, hogy ssd berakása után ez azonnal elmúlt.
    Még mielőtt; nem egy ezeréves vinyón csücsült, egy 1,5 Terás samun, 64 Mb cache-l. '17-ig megjelenő frissítésig simán ment a win10, akkor vált kín-szenvedéssé....

    Egyébként meg biztos, hogy csak most lesz ez elérhető home-on? Mert mintha már egyel ezelőttin is tudtam kicsit halasztgatni, ha nem is úgy, mint a pro-n. De a laposon nem figyeltem napi szintem, az megy 7/24-ben dlna szerverként és nem aggódtam, ha éppen újra indult, szóval lehet, hogy rosszul emlékszem.
  • wraithLord
    #8
    Nekem is mindenhol Windows 7 van (a Linux mellett), csak az új laptopomhoz kaptam 10-et. Különösebb bajom nincs vele, csak többet kell vele szarakodni a beállításoknál. Legalábbis privacy és használhatósági szempontokat figyelembe véve.
  • mortep
    #7
    nem bizony... bónuszként a nyakadba kapnál, telemetriát, instant frissítést, superfetchet és hasonló nyalánkságokat. Egy hasznos tipp: ha HDD van a gépedben ne is gondolkozz win10-ben.
  • N3XUS6
    #6
    Hmmm. Öcsém kérdi, hogy miért használok még mindíg w7et, mit szórakozok azzal, hogy az új gép telepítése után hetekig buzerálom, amíg olyan lesz mint szeretném. Úgy tűnik a W10zel sem úsznám meg.
  • wraithLord
    #5
    Win 10 Home-ra is fel lehet rakni a Group Policy Editort, és úgy állítod be a frissítést, ahogy akarod, mint anno Windows 7-ben.
  • cateran
    #4
    "Viszont örömmel olvastam, hogy a félbe maradt frissítések letöltését újra kezdi... bámulatos, hogy milyen fejlesztők vannak az MS-nél."

    Jo, hat az eddig sem volt titok, hogy evtizedekkel kullognak a valo vilag mogott...elvannak a maguk kis MS vilagaban..sajnos...(kivancsian varom mikor sikerul olyan hihetetlenul komplex dolgokat megcsinalni, mint pl Taskbar elrejtes 100%-os mukodesi rata...vagy neadjitsen alapbol szelektiv telepites, hogy a sok szarsaguk fel se telepuljon pl Cortana meg Xbox babamfasza baromsagok..Tudom, ha ebren vagyok, ne almodozzak..)
  • Cat #3
    "miért zavarja az MS-t ha én egyáltalán nem akarom frissíteni a rendszeremet? Neki ez miért fáj?"

    Mert ha feltörik a rendszered, vagy a te géped használják zombiként másokkal hálózatba kötve, hogy spameket küldjenek/DDoSoljanak stb. akkor senki nem téged fikáz, hanem a Microsoftot, hogy milyen szar a Windows. Ugyanígy van egyébként az Androidnál is, ott nincs kötelező frissítés, és a szolgáltatók/készülékgyártók pedig nem foglalkoznak vele. Ezért rengeteg a régi Android, ami egyrészt megnehezíti a fejlesztők dolgát, másrészt megkönnyíti az adatok ellopását, ami a statisztikákban (és a médiában) úgy jelenik meg, hogy az iOS biztonságos, míg az Android nem.
  • mortep
    #2
    "...bámulatos, hogy milyen fejlesztők vannak az MS-nél"
    Mintha Balmer mondta vala, hogy a ms fejleesztő-csapataiban többnyire géniuszok vannak...

    Egy kis engedmény de még mindig fényévekre vannak a korrekt frissítési procedúrától.

    Engem már régóta idegesít és amikor ezt itt szóvá tettem egyesek torkomnak ugrottak, hogy nem kell a microsoftot szidni én vagyok az idióta mert nem tudom a frissítést beállítani. Ezek szerint csak volt némi igazam...
  • Macropus Rufus
    #1
    " Microsoft gyakran több gigabájtos csomagokat (Őszi Alkotói Frissítés stb.) ad ki. "
    gyak. évente kapsz egy win10-et. Évente felhúznak a gépre egy új win10-et. Am. amit nem értek: miért zavarja az MS-t ha én egyáltalán nem akarom frissíteni a rendszeremet? Neki ez miért fáj? Viszont örömmel olvastam, hogy a félbe maradt frissítések letöltését újra kezdi... bámulatos, hogy milyen fejlesztők vannak az MS-nél.