6
  • morguldae
    #6
    Ha el szeretnéd adni jópénzért a drón zavaró rendszeredet és nem kell a kutyának se, akkor küldjél folyamatosan drónokat oda ahová el akarod adni, aztán majd rájönnek, hogy kell az nekik!... Szimpla üzleti politika. A szokásos kamu!
  • Szlajos
    #5
    "Gatwick zavarórendszert bérelt ki a brit fegyveres erőktől. A megoldás a Rafael izraeli hadiipari konszern által kifejlesztett Drone Dome lett, amely négy radarral dolgozik és a hatótávolsága 3-10 kilométer."
    Ez az én olvasatomban nem csak megfigyelő és azonosító rendszer, mint ahogy ti értelmeztétek. Zavarórendszert írnak. Az én értelmezésemben ezzel zavarni tudják a drónok irányítására használt frekvenciákat, vagyis jobb esetben az adott hatótávon belül már felszállni sem tudnak drónok. Így a megsemmisítésük annyira nem is fontos, hisz a cél, hogy ne legyenek a légtérben..
  • Cat #4
    A repterek környékén hatalmas parkolók vannak, több tizezer autóval. Bármelyikben ülhet az irányító.
  • Alien69
    #3
    De ez milyen baromság mán! Kamerát mindenhova, lásd Kína, és nem a drónt kell lelőni, hanem aki irányítja. Ennyi. Qrvára nem érdekel, hogy egy nyikhaj 16 éves az, vagy egy valós terrorista. Annyi, hogy beszélni kell a kínai gyártókkal, hogy mellékeljenek egy papírt, hogy reptetéshez engedély szükséges, vagy megdeglesz.
  • Omega
    #2
    A légvédelemnek nem csak a lelövés hanem a célpontok azonosítása is a feladata. Fényképeken azért ül ott az sok-sok ember a radarképernyők előtt, hogy azonosítsák a megfigyelt objektumokat, melyik barát, melyik ellenség, ebben fejlett szoftverek és automatizmusok is segítik őket, pl. AEGIS. Mivel ennek már 50-100 éves hagyományai vannak a hadiiparban szerintem nem fog nekik nagy gondot okozni az azonosítás és a jó célpontokra való lövöldözés. Viszont, ami itt gond lehet, az, az, hogy ez lakott területen van, vagyis amit a lelőnek az le is fogok esni valahova, így akárhol nem lőhetik le, egyáltalán lesz -e helyük lelőni bármit is.
  • esztyopa
    #1
    Pontosítsunk !
    Az eddig telepített *rendszerek* NEM drón-ellenesek,hanem drónfigyelők.
    Majd akkor lesznek drónellenesek,ha telepítik hozzá a kiegészítő lézeres megsemmisítő egységeket.
    Ez, így -eddig egy nulla ! Nem egyszerre kellett volna telepíteni?
    De kíváncs lennnék,hogy hogyan *lődöznek* majd a lézerrel a sűrün le,és felszálló gépek között?
    /De minden oké ! A bódog pógárok meg lettek nyugtatva/
    Utoljára szerkesztette: esztyopa, 2019.01.07. 11:41:27