5
  • Sequoyah
    #5
    Azt hiszem a kulonbseg, hogy szamos applikacio ugyan fizikailag le tud hallgatni, de mivel nem kell folyamatosan a szerverrel kommunikalni, igy az extra adatforgalom alapjan elkaphato hogy hallgatoznak.
    Az Alexa eseten viszont tudtunkkal es beleegyezesunkel kuld el MINDEN az otthonunkban zajlo beszelgetest elemzesre a halozaton keresztul. (Google-t nem ismerem, de gondolom az detto)
    Nagy kulonbseg hogy kilopjak az adatot, vagy onkent kuldjuk el, es az utobbi ellen sokkal nehezebb vedekezni.

    Raadasul az Amazon reszben, a Google pedig teljesen abbol el, hogy a viselkedesunket elemzni, es az alapjan reklamoz nekunk. Tehat nekik abszolut penzugyi erdekuk hogy fel is hasznaljanak minden ilyen felvetelt.

    A jobb arcfelismerok pedig helyben dolgozzak fel az adatot, es komplett arckepet semmikepp sem kuldenek at halozaton.
  • wraithLord
    #4
    Szerintem az okostelefon is lehallgat, ha be van kapcsolva a Google asszisztens, és nem csak akkor reagál az okégúgl-re, ha elindítod. Mivel akkor a telefon folyamatosan figyel. (Ahogy a kamera is arcfelismerős unlocknál.)
    Én elsősorban akkutakarékossági okokból kapcsoltam ki ezeket az állandóan figyelő kényelmi funkciókat, de biztonsági okokból is érdemes.
    Ezek az okosszarok gyakorlatilag ugyanígy állandóan figyelnek, csak (gondolom) nem lehet kikapcsolni, mert különben mi értelme lenne... Igaz, amúgy se sok.
  • Kissssss0 #3
    az se százas aki önként vesz ilyen hulladékot ami még le is hallgat minden beszélgetést...
  • kvp
    #2
    Az a jo hogy nem csak a felismert parancsokat, de az osszes hangfelvetelt elrakjak. A logikus az lenne hogy a hangot feldolgozas utan nem orzik meg. De ezekszerint mindent megtartanak.

    ps: Jok lesznek az okoskameras - okoshangszoros felvetelek. Foleg ha az emberek a haloszobakba is raknak kameras hangszorokat.
  • barret
    #1
    A kémprogram remekül működik! A poloskákat meg veszik mint a cukrot.Mi evvel a baj?